Pozdrav svima. Hteo sam da pitam za pomoć oko okvirne procene forda koji posedujem. Znam da je ovo nepouzdan metod i da mogu da dobijem opšte smernice, ali moram da počnem od nečega. Jedine slike auta koji imam sam postavio u temi za predstavljanje: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =5&t=11080 Ford i dalje izgleda isto, osim što je trenutno prljav od kiše.
Od podataka koje znam navešću sve što mogu.
Marka i tip: Ford mondeo MK II
Godište: 1998
Kilometraža: oko 200.000 km (NAPOMENA: ne znam koliko je realna)
Zapremina: 1800 ccm
Gorivo: benzin
Auto se normlano ponaša, a od mana mogu da navedem sledeće za koje znam.
- blago curenje ulja na jednom amortizeru (primećeno danas)
- ne radi daljinsko zaključavanje
- pukotina na zadnjem braniku
- tačkica na zadnjem levom rubu, ne vidim koroziju, već samo da je boja nabubrila
Motor ne pije mnogo ulja, doliveno je oko 400 g na 5000 km. Sve tečnosti su u normalnim granicama, nema znaka curenja, a znam da ne treba prati motor kako neko ne bi pomislio da ima problema. Na motoru ima prašine i nešto prljavštine. Ima dobre gume, sedišta i enterijer, a na karoseriji se vide blage ogrebotine od normalne eksploatacije, bez ulubljenja karoserije.
Napominjem da ne prodajem automobil na forumu i da ovo nije oglas, jer imam neke potencijalne interesente. Naravno, spreman sam da auto odvezem kod mehaničara koga odabere kupac i nemam nameru da nešto krijem, zafarbavam i tome slično. Video sam da na oglasima ima šarolikih cena, pa zato i ovde tražim savet. Ukoliko mehaničar potvrdi da su kvarovi samo ovo što je navedeno, treba da odredim cifru, pa zato molim za pomoć.
Pomoć u proceni
Moderator: ace1
- Neša12
- Poruka: 9
- Član foruma od: nedelja, 8. jan. 2012. u 19:55h
- obradovich
- Poruka: 110
- Član foruma od: utorak, 21. avg. 2012. u 18:55h
Re: Pomoć u proceni
1300 e, ako ima klimange !