Uvoz forda iz Engleske
Moderator: ace1
-
- Poruka: 60
- Član foruma od: subota, 7. maj 2011. u 11:21h
Uvoz forda iz Engleske
Imam neke pare ,a drugar mi rece da bi mogao da mi doveze auto iz Engleske jel je tamo bas jeftino ,ali se ne razume on u proceduru a ni ja . Sad moje pitanje je kako to ide razume li se ko u to. Auto bi bio od 2000 do 2004 godiste fokus bi uzeo, i kako ide prebacivanje volana, jel to obavezno u Srbiji ,koliko kosta isplatili se ljudi , pa ako neko zeli i njemu bi uvezao nije problem samo ne znam proceduru ako neko moze da me uputi ili objasni malo detaljnije stanje oko toga bio bih zahvalan . 

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9933
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Re: Uvoz forda iz Engleske
za crnu goru ne znam,ali mislim da je u srbiji dozvoljeno do kraja godine,ako nisu ukinuli u medjuvremenu.Po meni se ne isplati raditi sve to
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Od 1000 do 1200 eur ti kosta prebacivanje "volana" jer se ne prebacuje samo volan , ima tu dosta stvari.
Inace po mom misljenju se ne isplati.
Inace po mom misljenju se ne isplati.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ima i jeftinijih varijanti da ti samo zbudže volan,tablu,letvu... tačnije ono najosnovnije...
Ali nije to to.
Nekada se to fino isplatilo... sad imaš focuse već od 3 soma eur koji su na "normalnoj" strani i na ime kupca.
Ali nije to to.
Nekada se to fino isplatilo... sad imaš focuse već od 3 soma eur koji su na "normalnoj" strani i na ime kupca.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Oko 1500 evra kosta da se dobro uradi prebacivanje "volana" na pravu stranu. Mora dosta toga da se odradi, i prilicno je komplikovano. Ako se odlucis na to, mogu ti nabaviti broj telefona od coveka kod kog moras da zakazes da bi ovo radio!
A ne verujem da se isplati. Jedino sto mozes gledati sa vedrije strane je sto "znas" sta ti je stiglo iz Engleske, a kad kupis neki ovde na auto placu, nemas pojma sta se krije ispod lima...

A ne verujem da se isplati. Jedino sto mozes gledati sa vedrije strane je sto "znas" sta ti je stiglo iz Engleske, a kad kupis neki ovde na auto placu, nemas pojma sta se krije ispod lima...
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
Hvala svima ja sam se jos malo raspitivao okolo ali male su sanse da cu uzeti .Najbolja varijanta je bez prebacivanja volana to se jos uvek moze registrovati u Srbiji , ali ko zna do kad ,,i ko zna sta ce ovi sa vrha da smisle da uzmu pare , ali i voznja sa desnim volanom malo cudna za preticanje iako se brzo naviknes na desnu stranu posto sam imao prilike da vozim.Hvala svima ako se predomislim pa uzmem pisacu utiske pozdrav
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Nisi valjda lud da ga voziš sa volanom na desnoj strani?
Ne znam koja ušteda para može da opravda takav idiotizam.

...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- macaneli
- VIP
napisao sam ti par postova iznad do kraja ove godine,a prebacivanje volana ce biti obavezno,neces moci voziti desnjaka
-
Nisam lud i ja sam mislio da je voznja desnjaka suluda ali dok nisam probao nisam ni znao . Samo sam htio vidjeti kako to ide sa uvozom posto se nerazumjem u to , ali posto ce prebacivanje volana biti obavezno onda nista od kupovine , sacekacu jos malo pa na prolece cu vidjeti .
- macaneli
- VIP
posto tek sad vidim da si iz cg, informisi se,jer zakon u srbiji i cg nije isti
- mbole
- Poruka: 14984
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Sory fancy, ali ne kapiram bas...fancy piše:Nisi valjda lud da ga voziš sa volanom na desnoj strani?![]()
Po toj logici, svaki Englez koji krene do bilo koje destinacije u Evropi je idiot.
Ili jednostavno Englezima treba zabraniti da voze svoje automobile bilo gde osim u Engleskoj (i naravno svima ostalima da voze kod njih).
PS: Nigde ne pise da si obavezan da pretices

Djak pesak 

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Pa naravno da nećemo zabraniti ulazak Englezima, ne možemo ih tjerati da moraju specijalno kupovati/unajmivati auto kada idu kod nas. Generalno koliki je procenat Engleza kod nas koji voze godišnje. Od ukupnog broja vozila možda 1% ako ne i manje, a i od ukupnog vremena takođe otp. taj procenat, tako da će se oni već nekako snaći i ne predstavljaju veliki problem.
Ali oni koji voze kod nas stalno ne bi trebalo dozvoliti da se registruje takav auto.
Nije samo stvar u preticanju nego i ostale stavke u saobraćaju. Preglednost krivina, preglednost pri izlazku na put sa pravom prvenstva koji nije pod 90°, naplatne rampe, kućice na graničnim prelazima itd.
Ali oni koji voze kod nas stalno ne bi trebalo dozvoliti da se registruje takav auto.
Nije samo stvar u preticanju nego i ostale stavke u saobraćaju. Preglednost krivina, preglednost pri izlazku na put sa pravom prvenstva koji nije pod 90°, naplatne rampe, kućice na graničnim prelazima itd.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- fancy
- Kontakt:
Ne baš ali je izuzetno zeznuto i rizično voziti kola sa volanom na suprotnoj strani. Radio sam na Kipru i vozio naša kola, i to iskustvo mi je dovoljno da znam da nije ni malo naivno.mbole piše:...Sory fancy, ali ne kapiram bas...
Po toj logici, svaki Englez koji krene do bilo koje destinacije u Evropi je idiot.
Ili jednostavno Englezima treba zabraniti da voze svoje automobile bilo gde osim u Engleskoj (i naravno svima ostalima da voze kod njih).
...
Izlagati sebe i druge u saobraćaju takvom riziku _namerno_ kupujući kola sa volanom na desnoj strani u zemlji u kojoj je saobraćaj prilagođen vožnji automobila sa volanom na levoj strani radi kao neke uštede zaista jeste idiotizam. O zakonu koji sve vreme lebdi u vazduhu da i ne govorim. Ali ovde je na žalost u genima ljudima da ućare nešto po svaku cenu... pada mi na pamet šema sa "crnogorskim" uvozom kola, npr.
Glede Engleza, oni ne prave izbor namerno, oni jednostavno voze na svom ostrvu takva kola i pri odlasku na kontinent nemaju izbora, to je nužnost. Ne mešaj te dve stvari radi postizanja poena u diskusiji

- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
bas tako mbole... nisu englezi idioti ali je srbija zemlja cuda i stvarno je nezgodno voziti sa desnim volanom (ali sve je to stvar navike)... stvarno se nece moci registrovati automobili sa desnim volanom, sto neznaci da se nece moci voziti po srbiji.. a ja se bas pitam, sta li ce biti sa strancima koji ulaze u srbiju a nemaju komplete prve pomoci nasih sedam proizvodjaca. zamisli ides po evropi autom i na ulazu u svaku drzavu kupujes njihovu prvu pomoc? e moja srbijo.... jos 20 god necemo, a i netreba da ulazimo u tu evropu. izvinjavam se za offmbole piše:Sory fancy, ali ne kapiram bas...fancy piše:Nisi valjda lud da ga voziš sa volanom na desnoj strani?![]()
PS: Nigde ne pise da si obavezan da pretices
- macaneli
- VIP
kakve sad veze ima prva pomoc sa stranim kolima?Da me nece naterati da kupim nasu pored italijanske prve pomoci?I sta je sa strancima koji su u tranzitu?Nemoj da mesas babe i zabe
- stefan milanov
nisi shvatio poentu moje price... da pojasnim. da li je stranac koji je u tranzitu kroz srbiju duzan da i danju vozi sa oborenim svetlima? jeste. duzan da postuje zakon o saobracaju u svemu ostalom? jeste. na koji ce nacin dokazati da je u tranzitu? neznam. original mercedesova prva pomoc ne vazi u srbiji.. u srbiji zakoni vaze samo za vozila sa domacim registracijama? izgleda.. na ulazu u grcku je obavezan pp aparat... tacno, ali ne grckog proizvodjaca... nadam se da shvatas o cemu pricam... srbija zemlja cuda

- macaneli
- VIP
ja sam tebe shavtio,ali ti izgleda nisi mene.Ja vozim strane tablice.Imam pp i prvu pomoc italijansku.Dolazim na godisnju u utorak.I oni ce meni sad na naplate kaznu kad me zaustave jer boze moj nemam srpsku prvu pomoc?Vec su me zaustavljali panduri i nista kontrolisali i hvala i dovidjenja...Drugo je kad u auto srpskih tablica stavis stranu prvu pomoc ( velika nebuloza ) al sta sad,takva nam je faking drzava....
- fancy
- Kontakt:
Pa zaboga logično je da u kolima sa našom registracijom bude naša Prva pomoć koja i jeste prilagođena evropskom standardu. Postoji beše i rok trajanja za Prvu pomoć, 5 godina, tako da je logično što se ne prihvataju kompleti iz uvezenih polovnih automobila.
Plus... onaj ko kupi auto mlađi od 5 godina sigurno neće kukati kako nema para za komplet Prve pomoći
Plus... onaj ko kupi auto mlađi od 5 godina sigurno neće kukati kako nema para za komplet Prve pomoći

- stefan milanov
pa da, logicno je da u kolima sa nasom registrcijom bude nasa prva pomoc-prilagodjena evropskim standardima. a ovu sto covek dobije sa autom kupljenim iz iz nemacke (i koja je mladja od 5 god) treba da baci (mozda nije po standardima). bas logicno...predajem se, odoh da spavam

- mbole
- Poruka: 14984
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Pitanje obavezne opreme u vozilima je malo "sareno".
Naime deo te opreme podleze nacionalnim zakonima, i pregledaju te prema onome sto vazi u drzavi u kojoj je vozilo registrovano. Slicno je bilo i za neke druge stvari (na primer kategorije vozackih dozvola, treca tablica i registrovanje prikolice...). Opet, neki drugi deo opreme (recimo pomenuti PP aparat) se pregleda na osnovu zakona drzave u kojoj se nalazis.
Sasavo slazem se, ali je tako. Koliko sam uspeo da shvatim, sve zavisi od nekakvih medjunarodnih dogovora/ugovora, a oni se razlikuju u zavisnosti o kom delu opreme se radi.
Nasi sistemi da mora bas po nasem standardu, iako je onaj drugi identican, su vec iz domena uzimanja para a ne iz domena bezbednosti saobracaja.
Ne kazem da treba da svi vozimo auto sa desnim volanom, ali opet ne viidim da je to tako strasna stvar. Inace daleko vise od 1% engleza vozi po kontinentu (i obrnuto), pa nisu neki veliki uzrok nesreca. Ne voze Englezi pravom stranom kolovoza samo u Srbiji.
Naime deo te opreme podleze nacionalnim zakonima, i pregledaju te prema onome sto vazi u drzavi u kojoj je vozilo registrovano. Slicno je bilo i za neke druge stvari (na primer kategorije vozackih dozvola, treca tablica i registrovanje prikolice...). Opet, neki drugi deo opreme (recimo pomenuti PP aparat) se pregleda na osnovu zakona drzave u kojoj se nalazis.
Sasavo slazem se, ali je tako. Koliko sam uspeo da shvatim, sve zavisi od nekakvih medjunarodnih dogovora/ugovora, a oni se razlikuju u zavisnosti o kom delu opreme se radi.
Nasi sistemi da mora bas po nasem standardu, iako je onaj drugi identican, su vec iz domena uzimanja para a ne iz domena bezbednosti saobracaja.
Ne kazem da treba da svi vozimo auto sa desnim volanom, ali opet ne viidim da je to tako strasna stvar. Inace daleko vise od 1% engleza vozi po kontinentu (i obrnuto), pa nisu neki veliki uzrok nesreca. Ne voze Englezi pravom stranom kolovoza samo u Srbiji.
Djak pesak 

-
Jesam ja iz CG ali trenutno sam u SRB . Ovako je stanje u CG ako si putnik koji putuje za CG na odmor onda pripremi 10e jer ako te zaustave u 90% slucajeva ce ti naci manu i uzeti pare , ako si u CG sa CG tablicama onda je dovoljno da znas nekog policajca ili da ti je neko u porodici pandur i onda je stvar rjesena . Samo u CG panduri su alergicni na zatamljena stakla ali sve zavisi kakav je auto imao sam slucajeva 100 pta gde zaustavljaju mene zbog brze voznje a pored nas prodje BMW ili TUAREG ili bilo koji mocan auto sa SRB ... kao munja i oni mrtvi ladni , isto tako na radaru im je ukucanoo brzina od... 60 . 45 km/h i oni tako pecaju sve redom obicno sirotinju ili ako neces da platis posalju na vanredni tehnicki i tako im ne mozes nista ,. AKO zele da te oderu odracete nepostoji granica moze sve da ti bude uredu mozes imati AVIONSKU PRVU POMOC sa PADOBRANOM opet ce naci manu bar sam ja imao tako iskustvo . Malo samo skrenuli sa teme ali tako je kad je nepravda . Sto se tice stranca odustao sam ipak cu sacekati jos malo ali vidjao sam registrovane na ove nase nove SRB table imaju desni volan valjda je jos dozvoljeno do kraja godine .
- stefan milanov
da razjasnim do kraja.. naveo sam prvu pomoc sa ciljem da pojasnim kakva je glupost registracija (tj nemogucnost registrovanja) u srbiji vozila sa desnim volanom. desni volan moze u celoj evropi, ako se ne varam i svetu (osim u srbiji naravno), isto kao i prva pomoc, sa original nemackom mogu u ceo svet, ali ako hocu srpske tablice mora i srpska prva pomoc. domen uzimanja para (citaj punjenja budzeta)... sasavo bas

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Realno su vozila sa volanom na desnoj strani daleko rizicnija u saobracaju od vozila sa volanom na levoj strani i meni eventualna nemogucnost njihove registracije uopste nije glupost. Jedno je njihov tranzit preko kontinenta, a drugo svakodnevno ucestvovanje u saobracaju, pogotovo u gradskim uslovima i na putevima sa samo dve saobracajne trake.
Mozda gresim, ali ja nesto ne videh automobile sa desnim volanom, a sa nemackim, austrijskim, italijanskim, francuskim itd tablicama...stefan milanov piše: desni volan moze u celoj evropi, ako se ne varam i svetu (osim u srbiji naravno)

- fancy
- Kontakt:
Aman čoveče uključi se i saberi svoje misli pre nego kreneš potpuno nasumično rantovanje...stefan milanov piše:... desni volan moze u celoj evropi, ako se ne varam i svetu (osim u srbiji naravno), isto kao i prva pomoc, sa original nemackom mogu u ceo svet, ali ako hocu srpske tablice mora i srpska prva pomoc. domen uzimanja para (citaj punjenja budzeta)... sasavo bas![]()
![]()

1. Glede desnog volana - U Evropi se vozi u Velikoj Britaniji i na Kipru i Malti. Eventualno putovanje iz Engleske na kopno se toleriše, jbg, šta je tu je, ALI je obavezno zezanje sa farovima i nalepnicom prelepljivanje šare koja je takva da sa vozilima koja imaju volan na desnoj strani SMETA vozačima koji idu u susret u zemljama u kojima se vozi sa volanom na levoj strani. Baca svetlo gde ne treba zbog obrnutog smera vožnje. Inače, koliko Nemaca / Poljaka / Francuza kupuje RHD kola i zašto bi to radili?
2. Glede prve pomoći - o kakvom to punjenju budžeta govoriš? Prvu pomoć proizvodi nekoliko firmi od kojih pola nisu iz Srbije i kompleti sa usvojenom specifikacijom se uvoze. Plaćaš tim firmama koje proizvode / uvoze komplete plus maržu trgovinama koje ih prodaju. Na taj način, eventualno, kroz proces plaćanja poreza tih firmi, ti učestvuješ u punjenju budžeta (što našeg što kineskog, što slovenačkog, etc.) ali na posredan način a ne tako što se pare za komplet prve pomoći slivaju u nečiji budžet.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Za onih 1% sam mislio na Srbiju, napisao sam kod nas.
U Evropi ih naravno ima više od 1%. Ali opet to nije tako strašan procenat i nisu uvjek prisutni.
Kod nas voziti takav auto svaki dan nije baš praktično, em zbog sebe, em zbog drugih i saobraćajne infrastrukture koja je prilagođena za vozila kojima je volan na lijevoj strani.
U Evropi ih naravno ima više od 1%. Ali opet to nije tako strašan procenat i nisu uvjek prisutni.
Kod nas voziti takav auto svaki dan nije baš praktično, em zbog sebe, em zbog drugih i saobraćajne infrastrukture koja je prilagođena za vozila kojima je volan na lijevoj strani.
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni