Zanimljivi Fordovi
Moderator: ace1
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14408
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: Zanimljivi Fordovi
Iako Ford vise nije vlasnik Volva, dve kompanije i dalje dele mnogo toga, od platforma do motora. Nekoliko Fordova na Americkom trzistu (Taurus/MKS, Flex/MKT) i dalje su pravljeni na Volvo platformama.
Slican slusaj je i sa Mazdom.
Na zalost, Ford je pre par godina bio bas u losoj situaciji da su morali da prodaju sve sto su imali da bi opstali u biznisu.
Kompanije kao sto su Aston Martin i Mazda su prodate bas kad su bile na vrhuncu slave, mislim da ni jedni ni drugi nisu bili u boljoj situaciji u svojoj istoriji kao u momentu kad ih je Ford prodao.
Jaguar se takodje znacajno poceo popravljati, XF je postao veliki uspeh (on je razvijan dok je jos bio pod komandom Forda), a i Land Rover se probudio iz zimskog sna ...
Slican slusaj je i sa Mazdom.
Na zalost, Ford je pre par godina bio bas u losoj situaciji da su morali da prodaju sve sto su imali da bi opstali u biznisu.
Kompanije kao sto su Aston Martin i Mazda su prodate bas kad su bile na vrhuncu slave, mislim da ni jedni ni drugi nisu bili u boljoj situaciji u svojoj istoriji kao u momentu kad ih je Ford prodao.
Jaguar se takodje znacajno poceo popravljati, XF je postao veliki uspeh (on je razvijan dok je jos bio pod komandom Forda), a i Land Rover se probudio iz zimskog sna ...
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Meni je najviše zbog toga krivo i žao, što su razvili nove modele i to mnogo dobre i onda ih prodali. I to najgore svi su počeli sa uspješnom prodajom. Prijašnji model Jaguara XK nije baš nešto čini mi se bio uspješan, novi koji je razvijen pod Fordom je bio uspješan. Takođe Aston Martin DB9 je razvijen pod Fordom i to koliko se sjećam da je razvoj bio mnogo mnogo skup zbog same mehanike koja se odnosi na trapove. Nisu kao na ostalim autima zbog čega su dobili odlično upravljanje.
Takođe za Volvoa XC60 koji koliko vidim prilično se prodaje, a i za LR modeli Range Rover i Discovery.
To su bačene pare, bolje da nisu ništa novo radili kad je pala odluka o prodaji, ti modeli jesu razvijani više godina i počeli su prije odluke o prodaji, ali mogli su onda obustavit razvoj da ne gube više para.
No iako su mnogo izgubili, prošli su mnogo bolje nego GM i Chrysler, ostali su svoji, bez ikakve pomoći države.
Njgore što su takve kompanije koje su imale status luksuza i koje znale statusni simbom su pripale nekim tamo tričavim kompanijama, Tata uzela Jag i LR, a Volvoa Cherry ili Geele nisam siguran. thumbdown
Takođe za Volvoa XC60 koji koliko vidim prilično se prodaje, a i za LR modeli Range Rover i Discovery.
To su bačene pare, bolje da nisu ništa novo radili kad je pala odluka o prodaji, ti modeli jesu razvijani više godina i počeli su prije odluke o prodaji, ali mogli su onda obustavit razvoj da ne gube više para.
No iako su mnogo izgubili, prošli su mnogo bolje nego GM i Chrysler, ostali su svoji, bez ikakve pomoći države.
Njgore što su takve kompanije koje su imale status luksuza i koje znale statusni simbom su pripale nekim tamo tričavim kompanijama, Tata uzela Jag i LR, a Volvoa Cherry ili Geele nisam siguran. thumbdown
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Talladega_500
- Yankee
Ford je odlican u proizvodnji vozila za obicne smrtnike, ali u skorije vreme nije se proslavio sa luksuznim markama.
Lincoln je smesan vec neko vreme jer sve sta Ford radi sa Lincolnom je uzme Ford, malo promeni prednji deo i dobije se Lincoln. Plus vecina Fordova se moze kupiti sa istom opremom kao i Lincoln.
Jaguar je kroz celu svoju istoriju sa Fordom poslovao sa gubitcima, a iako se Land Rover znacajno popravio i dalje su bili medju najgorim po kvalitetu.
Lincoln je smesan vec neko vreme jer sve sta Ford radi sa Lincolnom je uzme Ford, malo promeni prednji deo i dobije se Lincoln. Plus vecina Fordova se moze kupiti sa istom opremom kao i Lincoln.
Jaguar je kroz celu svoju istoriju sa Fordom poslovao sa gubitcima, a iako se Land Rover znacajno popravio i dalje su bili medju najgorim po kvalitetu.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Iosis
- VIP
Pa ako je tako onda i svaki Ford u Americi ima i što ima i Audi. 
Jedne prilike sam poredio Audi A8, model sa najbogatijom opremem i Lincoln MKS takođe model sa najbogatijom opremom. Imali su sve isto što se opreme tiče, čak je Lincoln imao i nešto više.

Jedne prilike sam poredio Audi A8, model sa najbogatijom opremem i Lincoln MKS takođe model sa najbogatijom opremom. Imali su sve isto što se opreme tiče, čak je Lincoln imao i nešto više.
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Talladega_500
- Yankee
Lincoln nije los automobil; problem je sto je Ford predobar.
Mislim sam Lincoln MKS je jako dobro uradjen, ali je problem sto je Ford Taurus (na kome je MKS zasnovan) takodje odlicno uradjen. Tako da se ljudima ne isplati dati $13,000 vise samo za MKS.
Posebno sad kad je Ford krenuo da predstavlja Titanium verzije svojih modela. Citao sam negde da je Ford Flex Titanium ustvari skuplji nego Lincoln MKT (a oba dele istu platformu).

Mislim sam Lincoln MKS je jako dobro uradjen, ali je problem sto je Ford Taurus (na kome je MKS zasnovan) takodje odlicno uradjen. Tako da se ljudima ne isplati dati $13,000 vise samo za MKS.
Posebno sad kad je Ford krenuo da predstavlja Titanium verzije svojih modela. Citao sam negde da je Ford Flex Titanium ustvari skuplji nego Lincoln MKT (a oba dele istu platformu).
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ovaj lik realno nije normalan ako ovo istera do kraja, svaka mu cast:
http://www.turbosport.co.uk/showthread. ... 29-Project
http://www.turbosport.co.uk/showthread. ... 29-Project
Fiesta!!
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2787
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
- Daniel
- Poruka: 6091
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
jbt covek radi 4 godine na kolima 

Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- dule0911
-
Aj to sto radi do detalja, nije ni prvi ni poslednji. Ali kombinacija haldeksa, quattra, sasije od fieste mk3 i prednjeg dela od mk4, kao i durateca iz fieste ST, stvarno ludilo 

Fiesta!!
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Pretpostavljao sam da ce uzeti Audi Quattro za koji mislim da je ubedljivo najbolji
Brutalno dobar projekat i lik lud do panja , sta je sve uradio se granici sam apsolutnim ludilom...

Brutalno dobar projekat i lik lud do panja , sta je sve uradio se granici sam apsolutnim ludilom...
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- dule0911
-
- Talladega_500
- Yankee
Ford Taurus Police Interceptor Stealth

- Daniel
- Kontakt:
ju ju ju ovo mi je brutalno! 

- dule0911
-
Joj sto je dobar.... Samo felne su mi onako... Neke za broj manje sa vise gume bi mi se vise svidele, ili drugog oblika. Jer snaga ista ili je tajna?
Fiesta!!
- Talladega_500
- Yankee
Snaga je ista, 3.5L V6 sa 280 hp standardan i isti motor u twin-turbo verziji (365 hp) opcioni.
- slowmotion
- Ljubazni komsija
- Poruka: 823
- Član foruma od: subota, 9. maj 2009. u 21:22h
Ovo je radjeno samo za SEMA show, ili će stvarno ovakav da plaši običnu raju na putevima?
"Don't find fault, find a remedy" - Henry Ford

- Daniel
- Kontakt:
pise da je stealth model
za obicne smrtnike je ovaj

za obicne smrtnike je ovaj

- HEMI 426
- Poruka: 286
- Član foruma od: subota, 29. nov. 2008. u 15:23h
'73 Ford Capri 3.0 V6 Ferguson AWD
http://europeanmotornews.com/wp-content ... -a-for.jpg
Napravljeno ih je 16 ili 17 kao test serija eventualnog serijskog modela ali su brzo odustali zbog kolicine modifikacija i cene takvog zahvata. Vecina je bila na rallyima ( Roger Clark ) a samo par su bili civilni modeli...
http://europeanmotornews.com/wp-content ... -a-for.jpg
Napravljeno ih je 16 ili 17 kao test serija eventualnog serijskog modela ali su brzo odustali zbog kolicine modifikacija i cene takvog zahvata. Vecina je bila na rallyima ( Roger Clark ) a samo par su bili civilni modeli...
Ford Mustang GT 5.0 & BMW 320Ci
- Iosis
- VIP
Za ovaj interceptor ako su mislili da bude ne primjećen teško će to postić onakvim izgledom, svi ima da bulje u njega.
Brutalno dobro izgleda!

- dule0911
-
Pa fora i jeste da izgleda kao neki nabudzeni napaljeni klinac, i da se poigrava na auto-putu... A onda big fat ticket 

Fiesta!!
- Talladega_500
- Yankee
Serijski Taurus SHO bi trebao tako da izgleda.
- Tihi92
- Poruka: 474
- Član foruma od: utorak, 21. apr. 2009. u 23:38h
Evo da ne otvaram novu temu...jel ima neko neku zanimljivu sliku sa vise fordovih modela...
Posto bi hteo da izradim jednu u velikim dimenzijama za sobu...
Posto bi hteo da izradim jednu u velikim dimenzijama za sobu...

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Mogli bismo da nadjemo nešto bajatije, idealno za A3 poster.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Tihi92
- Poruka: 474
- Član foruma od: utorak, 21. apr. 2009. u 23:38h
Nece biti poster,bice bas uramljena slika,treba ce mi dimenzija 115x76 do 150x76...gledo sam neso po netu ali ne mogu bas da nadjem...posto trebaju kvalitetnije i vece slike...Ako imate nesto postavite...i hvala unapred thumbup
- Daniel
- Kontakt:
ovde imas fordove slike u velikim rezolucijama http://www.conceptcarz.com/wallpaper/wa ... ?makeID=50
skines par slika sklopis neki poster i eto ti
skines par slika sklopis neki poster i eto ti