Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Problem oko prodaje kola

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Mare TDCi
Poruka: 397
Član foruma od: petak, 13. sep. 2013. u 16:07h

Re: Problem oko prodaje kola

Poruka od Mare TDCi » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 21:28h

Evo Mareta. Desio se čudan rasplet situacije. Tačnije nije još rasplet ali priča je promenila tok.
Odmah jutros sam otišao u lokalnu policijsku stanicu, obratio se portir-policajcu da hocu da popričam sa nekim jer imam problem sa čovekom koji je kupio moja kola. On je pitao o čemu se radi i objasnio sam mu sve. Policajac jeste stariji ali priča ko da ima 2 razreda osnovne škole. Nezainteresovano mi je odgovarao i uveravao me da policija nije ništa nadležna što se tiče naše privatne kupo-prodaje i da ako primetim nešto sumljivo u vezi kola prilikom preuzimanja pozovem lokalnu patrolu da dodju i reše problem, kako on reče, da mi pomognu. Ponavljao sam da me je strah da se nešto ne desi sa autom i da mene kasnije okrive, jer je na mom imenu. Rekao je da ne može ništa tu. Na moju molbu da napravimo neki izveštaj, "ugovor" usmeni ili slično, da ostane dokumentovano da sam bio tu i da sam izneo svoj problem, odgovorio je da tako nešto nije moguće. Razočaran, odustao sam.
Odmah sam seo na autobus i krenuo kod advokata. Njemu sam ispričao priču. Objasnio mi je da kupo-prodajni ugovor nije problem već prepis. Hmm. Nije mi to baš jasno. Takođe nije imao rešenje za slučaj da me okrive za nešto što se sa autom radilo proteklih dana, već je rekao da bi to moralo preko suda, ali da bi verovatno uspeo da dokažem nevinost. Kasnije me nazvao i rekao da se konsultovao sa kolegama koje su imale sličan slučaj i da po pravu i zakonu ja moram da mu vratim novac ako želi. Pitao sam ga da li da snimam kupca u slučaju eventualnih pretnji a i svega što bi mogao da kaže i rekao mi je da slobodno snimam, da to može da se pokaže policiji i da oni mogu podneti onda krivičnu prijavu protiv njega ali da na sudu ne važi kao dokaz. I da, zvao je neke ljude iz MUP-a da se raspita, zaboravih šta su mu rekli.
I policajac i advokat su u određenoj meri olako shvatili stranu priče o mogućim problemima u vezi sa zloupotrebom auta, a više su se okrenuli priči oko vraćanja novca i auta odnosno nevraćanja, uprkos mojoj priči na kojoj je akcenat stavljen na taj prvi deo.
Iiii, popodne stiže meni poziv od dotičnog. Javljam se. Čovek se IZVINJAVA za nedolično ponašanje juče, pod izgovorom da je bio nervozan :doh:
Pitam ga šta se dešava, odgovara mi da je auto prodao!? Prodao nekom čoveku, tobož policajcu i da će me uskoro zvati agencija za prepis vozila da odradim to sa njim (ili njima, ne razumem šta je ta agencija i da li postoji). Pitam ga kada, on odgovara da ne zna, kaze mozda za dva dana možda za 10. Pa gde to ima. Već auto nije kod mene 6 dana. Tražim broj od tog čoveka, kaže nemam!? Nema broj od čoveka kojem je prodao auto!? Kaže dao je on njemu moj broj, i da će tražiti njegov broj kad ga vidi.
Pitao sam ga i u čemu je bio problem, zašto je hteo da vrati auto, rekao je da je crkla vodena pumpa :doh: ali kao nema veze sad...
Izvinjava se još par puta i to je bilo to...

Nisam ni sa čime zadovoljan, i ova situacija je krajnje sumljiva pogotovo uzimajući u obzir doskorašnje događaje. Šta sad?

EDIT: Još jedna stvar, sutra mi dolazi ćale pa će ubiti Boga u meni ili u njemu, to ćemo da vidimo party0021
911s [SK] piše:Kad neko ima godina a budala je, tu samo ilovača može da prevaspita.

jelchica
Poruka: 613
Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h

Poruka od jelchica » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 21:39h

Brate :S
Da l' možeš nekako da sačiniš izjavu da si auto prodao tad i tad, tome i tome (?), za te i te pare, uz takvo i takvo obećanje o papirologiji, i da ti neka dva svedoka to potpišu i da overiš u sudu/opštini.. :wtf: (Nisam pravnik nit imam iskustva, ali brainstorm-ujem)
Mislim, i nije neki manevar ali možda bude vredelo u slučaju slučaja, kad ti je već kupac (za sada) neuhvatljiv.
A taj advokat očito nije kompetentan za ovako nešto. Da odeš kod drugog?
Okreni obrni, drugi čovek i dalje vozi auto koji se vodi na tebe.
A panduri.. Izgleda da mnogo gledamo američke filmove :doh: (bez uvrede časnim izuzecima ovde :D )

kvaju
Poruka: 161
Član foruma od: sreda, 23. jul 2014. u 15:47h

Poruka od kvaju » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 21:45h

Haha, koji rasplet, koji lik :)
Sumljam da ce se neki prekrsaj napraviti i da ces ti nastradati, ja sam imao slicnu situaciju, ali ne tako napetu kao kod tebe :)

Daj starom telefon nek zove tog lika, i nek se on dogovori s njim u vezi ugovora, samo opusteno.

Imas li ti ikakve podatke o tom prvom kupcu ime prezime kopiju osobne, ista?

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 21:45h

Ti mu nisi dao nikakvo ovlašćenje da on dalje otuđi vozilo, tako da kod tvog kupca insistiraj da ti da bilo kakav podatak o tom čoveku: ime, odakle je, telefon, ime ili telefon agencije koja tobože treba da te kontaktira... Ne sme da vrda, pošto ti nemaš nikakav uvid šta se dešava sa vozilom koje se i dalje po svemu vodi na tvoje ime, skoro da to može da se vodi i kao krađa vozila (ne može, ali ovaj novi obrt usložnjava situaciju).

Napiši ti lepo jedan dopis, u formi obaveštenja, u kojem ćeš da opišeš potanko šta se desilo, od početka balade do kraja, i predaj ga zvanično dežurnom u policijskoj stanici. Oni bi takvu predstavku morali da prime i zavedu. Ako odbiju u lokalnoj PS, idi u gradsku policijsku upravu, sa sve napomenom da si pokušao uručenje u lokalnoj PS ali da si odbijen. Možeš čak i da ga pošalješ poštom, sa plaćenom povratnicom, da imaš dokaz o uručenju. Na taj način barem malo štitiš sebe i svoje interese, i imaš dokaz da se dešavaju stvari van tvoje kontrole, ako nedobog stvar bude morala da se rešava pred sudijom.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

macaneli
VIP
Poruka: 9922
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 21:52h

Otidji u sup i trazi inspektora koji se bavi kolima,teh pregledima,registracijom i ostalim vezano za to.
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Mare TDCi

Poruka od Mare TDCi » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 22:02h

Jelčice i sam sam pomislio da se obratim nekom drugom advokatu, ovaj mi ne deluje baš namazano.

Jutros sam napisao, ali net mi je zabadao pa post nije izasao u temi, hvala vam svima na trudu i vremenu koju ste posvetili kako bi mi pomogli

I da, insistiraću svakako da što pre stupim u kontakt sa navodnim novim kucem.

A što se tiče supa, ne bih smeo ni na tom planu da posustanem. Nije ova lokalna stanica baš mala, druga je u gradu i zadužena je za sva okolna mesta
911s [SK] piše:Kad neko ima godina a budala je, tu samo ilovača može da prevaspita.

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 22:14h

Ja mislim da si ti najebao tu nekako, kako to ces tek da vidis. Taj kupac bas naletio i to bas policajac, ono da se ne brines...

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 22:44h

-Sta bi ja uradio ? ako bi zahebo*stvarkaoti! (pare nikad nikom ne vracaj ako si u pravu!)
-ne gubiti vreme ,otisao u sup na salter i odjavio auto ! i pltijo sta sve treba penale za to sto sam prodao sa tablicama i da se tablice proglase ne-vazece.
taj auto ce verovatno promenut njih 5 preprodavaca... zadnji bi najebo jer bi motrao paliti tebi svu odstetu i troskove pa tek onda dobiti ugovor ! (zato se ovaj prvi izvinjava i prebacuje da je kupac policajac ,sto je malo verovatno i sta vise ako je! koga briga... tako se obezbedjuje lazna slika o krajnjem kupcu koju gura prvi preprodavac)
..i ako ne bih mogao da izvucem pare od krajnjeg kupca dao bi mu taj prepis...jer i sam sam odgovoran sto su me izradili!

Problem je globaln takvih auta od komsije , prijatelja, rodjaka,.,/ puni oglasi ( oko bilo cega meni kad kaze da nije vlasnik! nemamo sta da pricamo )

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8298
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 23:04h

Mare ako se auto vodi na tvoje ime (mora vlasnik vozila), spremi ti lepo pisani dopis (u kojem ćeš napisati sve što bi reko inspektoru) pa pravac tvoja nadležna policijska stanica, otidji opet i insistiraj, kao što reče macaneli, traži inspektora koji se bavi kolima,teh. pregledima, registracijom i ostalim vezano za to, ispričaj svoju priču i nek se to negde zavede u "knjige" i traži potvrdu pod kojim brojem je zavedeno. Ako te ne puste ili kažu da nisu nadležni ti se odmah uputi u najbližu poštu, i kao što je preporučio Bojan, uputi im zvanični dopis sa povratnicom. Oni onda moraju da obrade slučaj, ili ako nisu nadležni za to da ti odgovore i upute na pravu adresu. To će možda i da potraje, ali ti imaš zvanični trag da si nešto radio.
Ako dodješ do inspektora zapiši i njego ime, zvanje, br. značke, tj. sve što bi kasnije moglo biti važno ako dodje do neke (ne daj bože) nepredvidjene situacije, jer ko zna šta je radjeno sa autom u periodu dok nije kod tebe.
edit: adresa ti je
PS SREMSKI KARLOVCI
Preradovićeva 23
21208 Sremska Kamenica
tel: 021/881-722
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Mare TDCi

Poruka od Mare TDCi » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 23:11h

Moraću onda tako da napravim. A od čega je ovo adresa?

mbole
Poruka: 14937
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 23:12h

Dopis predajes na pisarnici SUP-a. Ponesi dva primerka, jedan predajes njima, a drugi ti overe zavodnim pecatom i ostaje tebi.
Da bi sve bilo po PS-u, tvoj primerak presavijes uzduz lista, a onaj koji predajes njima stavis unutra i tako im predajes. tako barem ostavljas utisak da znas kako se predaju dopisi, pa je veca verovatnoca da nece da te odje*u :)
Djak pesak :)

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 23:13h

Policijske stanice je adresa

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

Mare TDCi

Poruka od Mare TDCi » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 23:18h

Dopis da napišem da običnom praznom papiru a4 formata?
Kad svoj primerak savijem uzduž i njihov stavim unutra, njihov će da viri, tj. polovina njihovog, ako sam dobro razumeo?

mbole
Poruka: 14937
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 23:21h

Bas tako.
Djak pesak :)

FM III
Vremenski policajac

Poruka od FM III » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 23:21h

Da adresa je policijske stanice S. Kamenica, a i mbole je dao dobar predlog thumbsuph i naravano na kraju ne zaboravi da se podpišeš.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!

Mare TDCi

Poruka od Mare TDCi » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 23:24h

Mislim da je to adresa baš te postaje gde sam bio jutros.

jelchica
Poruka: 613
Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h

Poruka od jelchica » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 23:27h

Pa preskoči portira...

FM III
Vremenski policajac

Poruka od FM III » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 23:27h

To je ta adresa skinuta sa zvaničnog sajta.
http://www.mup.gov.rs/cms_lat/sadrzaj.nsf/adresar
Samo klikni na onaj znak ispred Policijska uprava Novi sad i daće ti sve aderse i telefone svih stanica i ispostava koje su u njihovoj nadležnosti.
Poslednja izmena: FM III, na dan ponedeljak, 2. feb. 2015. u 23:29h. Ukupno izmenjeno 1 put.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!

Mare TDCi

Poruka od Mare TDCi » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 23:29h

Ispravka, ovde sam bio:
PI Petrovaradin
021
432-777
Jože Vlahovića 2

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 23:31h

Dopis, naravno, sve u zvaničnoj formi...

NASLOV KOME SE OBRAĆAŠ (MUP RS - PU NS - PS koja već bilo)
ADRESA ITD.

PREDMET: Obaveštenje o događaju (ili kako već hoćeš da to nazoveš)

Poštovani,

Dana tog i tog.... (ceo opis)

U Sremskoj Kamenici, dana XX.02.2015.god.

S poštovanjem,
(složeno desno, ostaviš mesto za potpis)
Ime Prezime,
JMBG,
Adresa iz LK,
kontakt telefon

@FM III - jesi li siguran da je PS Sr. Karlovci u Sr. Kamenici, ili je lapsus?
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

FM III
Vremenski policajac

Poruka od FM III » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 23:36h

Sremska Kamenica je MZ a pripada opštini Petrovaradin. Pošto ti u korisničkom panelu piše Kamenica prijavu podnosiš nadležnom organu koji je zadužen za tu teritoriju. Uostalom da li je moguće registrovati auto u Kamenici ili ideš za Petrovaradin?
Ako je odgovor ovo drugo onda idi tamo.
Boki tako stoji u zvaničnom adresaru MUP-a.
Edit: moja greška, to je bilo za Sremske Karlovce, ipak idi u Petrovaradin izvini zbog zabune.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 23:44h

Mare dodjes mi klopu jer sam i ja duzan klopu hahahaha
Elem sutra pravac sup i trazi inspektora za motorna vozila.Kad budes dosao do njega objasni o cemu je stvar i trazi da se uradi sluzbena beleska o obavestenju (da imas negde zavedeno da si tog i tog dana prodao auto tom i tom i da ti je lri tom isplatio toliko i toliko)

P.S.- kazi tati da cu te ja izmlatiti ako se on smiluje i postedi te hahahaha hahahaha

FM III
Vremenski policajac

Poruka od FM III » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 23:49h

Ja dugujem klopu Bokiju zbog primećene moje greške, a pošto ja nisam totti može da idemo i kada rodjeni dodje.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » utorak, 3. feb. 2015. u 00:00h

Lako ćemo mi za klopu i mlaćenje, samo da čovek reši muku. :)
pozdrav, Bojan

Slika

Mare TDCi

Poruka od Mare TDCi » utorak, 3. feb. 2015. u 00:02h

Uh, samo da se sve sto pre završi, muka mi je

Odgovori

Povratak na „Svaštara“