Audi je ipak, Audi!
Moderator: ace1
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21535
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Audi je ipak, Audi!
Nešo,ja još ne čuh reči hvale za 2.0 tdi motor... pa čak ni na vw forumu.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
A4, 2002. god. 1,9 tdi, sa 96 KW ako se dobro secam je bio skoro pa nov u to vreme, ali auto sa tom tezinom nije ostavljao neki fascinantan utisak u voznji, sto se tice zustrine, naravno udobnost i krstarenje na duzim relacijama su predstavljala pravo zadovoljstvo. Za tih par godina prakticno su vrseni samo najosnovniji servisi, ulje filteri i bas nista drugo...tako da mi je neko zahtevnije odrzavanje ostalo nepoznanica!
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Ne znam za vas,ali koliko sam ja zakljucio iz teme Ford je ipak, Ford! 

- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
neverujem, svi trose ulje posle 70 000, mozda kada je bio nov, moj mondeo ovako mator posle ko zna koliko nenazire da ce da pocne da trosi ulje u daljoj buducnosti, to je to, ko sta voli pa mu je sve lepo....
da oni imaju onaj filter cestica, kada se vozi duze, i kada se ugasi, moras da sacekas pola sata pa posle opet, isto kao za dizne mislim da nema resenje
da oni imaju onaj filter cestica, kada se vozi duze, i kada se ugasi, moras da sacekas pola sata pa posle opet, isto kao za dizne mislim da nema resenje

-
- Poruka: 359
- Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h
Licno,ne volim VW i cuo sam da su 2.0tdi losi motori ali ja imam drugacije iskustvo.Godinu dana sam vozio Touran 2.0tdi PD 140KS DSG.Imao je 165hkm na satu i nije trosio kapi ulja.Mogao si i u mestu i u voznji da mu drzis pun gas i da ga turiras do besvesti i nije izbacivao ni daska dima,bukvalno nista.Vec od 1500 obrtaja je zakucavao u sediste i trosio prosecno 6.5l sa klimom a tezak je 1700kg.Kupio sam ga licno od prvog vlasnika u Kelnu i bio je na Taxi-u.Covek mu nista nije radio ali sam ja odmah cim sam ga dovezao u Srbiju morao da zamenim zamajac,EGR i da ocistim turbinu.Vozio sam ga godinu i jace i sa 200hkm ga prodao coveku iz Cacka pre 3god. Sada auto ima 300hkm i kaze mi covek da mu sem redovnih servisa nista nije radio i da je prezadovoljan.Njegov sin je kupio Golf 5+ sa istim motorom i stalno ima neke probleme.Sad,da li je taj Touran neki izuzetak ili ne,to ne znam ali na mene je ostavio pozitivan utisak.Imao je BOSCH ubrizgavanje i BKD motor a kazu da verzija BKP sa Siemens ubrizgavanjem nije za preporuku.
- Estariol
- Poruka: 959
- Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h
Izvinjavam se za off(donekle), ali Siemens je, iako poznata firma, u današnje vreme čist fušeraj. Koliko su do pre 15-tak godina pravili dobre kućne aparate i elektronske uređaje, toliko danas prave krš od svega što nije za kuću. U firmi u kojoj sam radio svi elementi za razvodne elektro-ormare i komandnu automatiku su počeli da brljave u roku od cirka 6 meseci. Čak i kompjuterizovani sistem za upravljanje klimatizacijom im je počeo sa problemima za manje od godinu dana, senzori temperature vazduha su "pucali" kao kokice. Mnogi inženjeri i iskusni majstori se hvataju za glavu kad čuju za Siemens...
Na kraju krajeva, siguran sam da su zbog toga i propali svojevremeno, pa su ih digli iz mrtvih nekako, verovatno sa zaključkom da se isplati prodavati ime, jer im je samo to ostalo...
Tako da, u globalu, bež'te od Siemensa!
P.S. Verujem u to da moždaa neko drugi nema ovako loša iskustva sa Siemensom, ali iskustva mojih bivših kolega i mene su gore opisana iz prve ruke...
Na kraju krajeva, siguran sam da su zbog toga i propali svojevremeno, pa su ih digli iz mrtvih nekako, verovatno sa zaključkom da se isplati prodavati ime, jer im je samo to ostalo...
Tako da, u globalu, bež'te od Siemensa!

P.S. Verujem u to da moždaa neko drugi nema ovako loša iskustva sa Siemensom, ali iskustva mojih bivših kolega i mene su gore opisana iz prve ruke...
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Kod Audija 2.0 tdi postoji i BLB motor, takodje sa Bosch-om.Loyale piše:Imao je BOSCH ubrizgavanje i BKD motor a kazu da verzija BKP sa Siemens ubrizgavanjem nije za preporuku.

-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
naziv teme me posjeti na jedan vic ,.""audi je audi'''
Pitali Muju da li bi on više volio jednom Fatu ili dva puta Hasu. A on kaže: - Fata je Fata, al' ""dvaput je dvaput!""

Pitali Muju da li bi on više volio jednom Fatu ili dva puta Hasu. A on kaže: - Fata je Fata, al' ""dvaput je dvaput!""

- oristic
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Audi te vodi od tacke A do tacke B, Ford te vodi od tacke A do tacke G 

Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- darko darko
a golf je golf

A KO METE DOOPE NA AUDI, MOJ MU NAUDI

A KO METE DOOPE NA AUDI, MOJ MU NAUDI

oristic piše:
- popovicvl
- Poruka: 5655
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Prosle nedelje je drugar reparirao dizne na Passatu 2.0 tdi. Krenuo na posao i nije stigao i ako zivi 2000 metara od posla. Na dve dizne je pregorela elektronika, popravka 370 eura. Cena jedne dizne u ovlascenom servisu 76000 dinara. Auto sa kojim ne mozes ici nigde dalje od 10 km, bar peske da mozes da se vratis. Ah, da auto je kupljen nov u Srbiji, ima nesto manje od 90k km.
Sad je pitanje kad ce one dve druge da crknu? Danas, sutra ili...?
Sad je pitanje kad ce one dve druge da crknu? Danas, sutra ili...?
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Taj tvoj drug je dobro prosao. Mom kolegi na njegovom Passatu dizne prestale da rade u po Zagreba na nekoj aveniji na semaforu. Ni tamo ni ovamo. A kaze da ne zna koliko je puta legao pod auto da kucka rezervoar jer ga je zezala one njegova elektricna pumpa u rezervoaru.
Platio remont dizni 250 Eur po komadu. Nakon mjesec dana crkle mu one druge dvije. Sve zajedno preko hiljadu evra i gomila zivaca.....Auto kupio od svog rodjaka koji ga je kupio novog u Njemackoj. Na satu imao 75000 kada su poceli problemi sa diznama.
Platio remont dizni 250 Eur po komadu. Nakon mjesec dana crkle mu one druge dvije. Sve zajedno preko hiljadu evra i gomila zivaca.....Auto kupio od svog rodjaka koji ga je kupio novog u Njemackoj. Na satu imao 75000 kada su poceli problemi sa diznama.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- darko darko
tvoj drugar zna muke, ovi gore neznaju, kada prelazis mnogo km, onda se oseca finanasijska razlika!
kao gore slike, ko sta voli
kao gore slike, ko sta voli

- oristic
A ovoj gore na krovu, kako li njoj radi dizna?
- darko darko
njoj treba da se produvavaju sve tri dizne svaki dan i nema kvarova, pozajmljivanja, alarm protiv kradje, blokada motora , i svaki put ima da ti izmami osmeh kada legnes na nju 

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Njoj radi sigurno dobro, prska na sve strane!
Ma kako to može da bude na njemačkom autu?
To kad Švabo napravi nema da se kvari.
Mislim da taj što je kod nas crko ima veze i sa gorivom.

Ma kako to može da bude na njemačkom autu?

To kad Švabo napravi nema da se kvari.

Mislim da taj što je kod nas crko ima veze i sa gorivom.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- darko darko
i mercedes ima delphi, i zadovoljni su, kazu da su bolje dizne vise neotporen na lsu naftu, delphi je kralj u inovacijama, (ebem ih sto su eksperimentisali sa rotacionim pumpama na fordu) simen je kralj po trajanju, ali je bila inovativna ideja ugradjena u pasata 2,0 tdi, ceh koji wv placa a pogotovo ovi iz srbije vozaci sto su tanki sa parma za odrzavanje a kvalitet goriva na 92 mestu.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
sta fali pumpama na fordu, zamene se lageri i teraj jos 100k pa opet zamenis i nema greske..
- darko darko
Pa bas upravo samo to, drugih problema nema 
simens delphiju nemoze da nosi vodu i po potrosnji i po snazi, e sada sto su rotacione pumpe na fordu i pezou renuo daciji, ebiga, nisu se tome nadali, inace su bolje i jeftinije za odrzavanje......

simens delphiju nemoze da nosi vodu i po potrosnji i po snazi, e sada sto su rotacione pumpe na fordu i pezou renuo daciji, ebiga, nisu se tome nadali, inace su bolje i jeftinije za odrzavanje......
-
- Poruka: 359
- Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h
Nema kvalitet goriva mnogo veze sa tim kvarovima.U Nemackoj,Francuskoj ili Engleskoj isto crkavaju pumpe i dizne na Focusima,Pasatima i Meckama cdi.
- darko darko

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Naravno da kvalitet goriva nema veze sa tim, ali zato nekvalitet ima. 

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Daj nam baci negdje ovdje neki link ili fotke kako se mijenjaju ti lezajevi. Jel' tacno da se ne mora skidati pumpa kada se oni mijenjaju? Gdje se ima kupiti lezajeva? Znam da nije tema za to ali ajde budi drug pa podijeli to sa nama.....milan_gt piše:sta fali pumpama na fordu, zamene se lageri i teraj jos 100k pa opet zamenis i nema greske..

"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin