Kad smo vec
Dojclanda.
Treba da se ode u
Nürnberg i da pogleda kako izgleda 40ak auto placeva na jednom mestu, jedan do drugog.
Ja sam bio sa dva drugara prosle godine, vijali neki auto do 15.000 i dva auta do 4.000e. Stigli tamo, (jeste da je bilo lose vreme) kad smo videli koliko kola ima, odusevili se. Uglavnom, tip dize vrata od neke haletine, a na prvom mestu stoji
Pagani Zonda, par Lamba, Ferarija itd... Nismo imali vremena da udjemo i da malo zagledamo (nazalost). Obisli ostale hendlere (auto placeve) i otisli u
Stuttgart, na
Audijev auto plac (polovnih automobila). Tamo ako nije bilo jednoo 80komda, od
A1 do
A8, nazalost ni tu nismo nasli ono sto smo trazili, pa smo se uputili u
Essen a pre toga 3 puta u
Ulm -
Stuttgart. U
Essenu smo otisli do hendlera, a tamo... Neki
Mercedes tipa iz 70ih godina neka produzena varijanta (kao za nekog predsetnika) sa zlatnim znakom (pravo zlato) izlozen kao eksponat, onda pored njega stoji
Mercedes W123 ona odvratno zuta, gaanc nova, za par stotina km na sebi. Brdo nekih kola, koje nismo ni stigli da pogledamo. Koliko se secam da smo u
Stuttgartu videli bukvalno planinu od smrskanih kola, a da ne pricam u saobracaju, kad nocu iskljuce ogranicenje brzine, proletalo je sve i svasta. Uglavnom, odvozah za 7 dana 4300km a drugari po 100km, oci su mi bile "na pola dvanajs`".
Prosli par puta pored
Mercedesovog muzeja, ali kao sto rekoh nismo stigli da ga obidjemo. Sve u svemu jedno lepo iskustvo, i lepo smo se izvozali po doticnoj zemlji.