OTPALI RETROVIZOR
Moderator: ace1
-
- Poruka: 126
- Član foruma od: nedelja, 18. dec. 2011. u 19:11h
Re: OTPALI RETROVIZOR
Tigar lepak(univerzal),mozda ima jos koji naziv.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
http://www.glassservice.biz/index.php?p ... p=lokacijelinkami piše:Glass servis nema kod nas u S mitrovici,a bez retrovizora kad vozim kao da mi je neko oko zatvorio
Sremska Mitrovica 022/ 630-777
radnim danom: 8:30-16:30
subotom: 8:30-13:30

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Ima u prodavnicama da se kupi lepak za soferke , nije skup a ima ga dosta .Najsigurnije resenje.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- mbole
- Poruka: 14942
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Problem sa samim super lepkom je njegova neelasticnost, nema hemijskog uticaja na staklo.
Staklo i metal retrovizora (stopa koja se lepi na staklo) se razlicito sire i skupljaju pri promeni temperature.
Ostaje samo sta ce pre da popusti lepak ili staklo.
Ima po prodavnicama kompleta koji su namenjeni bas za lepljenje retrovizora, i u sustini sastoje se od tanke plasticne mrezice i super lepka (mozda ne bas obicnog, ali generalno super lepka). Uloga mrezice je upravo da napravi elastican sloj izmedju stakla i stope retrovizora. Ako se dobro secam, prvo se zalepi mrezica na stopu, pa tek kad se to osusilo, lepi se na soferku (mada davno je bilo, u svakom slucaju treba procitati uputstvo).
Ja sam moj lepio pre jedno 5-6 godina, i prvo sam uzeo bizonov. Dal on nije valjao, ili ja nisam lepo ocistio soferku i stopu ne znam, uglavnom tri dana kasnije sam nasao retrovizor na sedistu. Nakon toga sam kupio Loctite-ov, i evo ga i dan danas drzi.
Staklo i metal retrovizora (stopa koja se lepi na staklo) se razlicito sire i skupljaju pri promeni temperature.
Ostaje samo sta ce pre da popusti lepak ili staklo.
Ima po prodavnicama kompleta koji su namenjeni bas za lepljenje retrovizora, i u sustini sastoje se od tanke plasticne mrezice i super lepka (mozda ne bas obicnog, ali generalno super lepka). Uloga mrezice je upravo da napravi elastican sloj izmedju stakla i stope retrovizora. Ako se dobro secam, prvo se zalepi mrezica na stopu, pa tek kad se to osusilo, lepi se na soferku (mada davno je bilo, u svakom slucaju treba procitati uputstvo).
Ja sam moj lepio pre jedno 5-6 godina, i prvo sam uzeo bizonov. Dal on nije valjao, ili ja nisam lepo ocistio soferku i stopu ne znam, uglavnom tri dana kasnije sam nasao retrovizor na sedistu. Nakon toga sam kupio Loctite-ov, i evo ga i dan danas drzi.
Djak pesak 

- batarihter
- Poruka: 473
- Član foruma od: utorak, 5. okt. 2010. u 17:38h
Meni su ovde u Boru,u glass servisu za 5 min,i za,verovali ili ne ,100 din zalepili retrovizor!!Lik je izgrebao i sa retrovizora i sa stakla onaj stari (fabricki)lepak,premazao sve,rekao bih po mirisu alkoholom.Rekao mi da upalim grejanje u kolima da duva na max,i sa 2 crne trakice na retrovizori je odmah i zalepio retrovizor na soferku!!Ja pajser ga pitam za koliko smem da diram retrovizor,da bih ga nastelovao,a lik kaze,pa odmah!!Stvarno je stojao kao "mrtav",evo i do dan danas stoji tako!!!Poz 

Ford Sierra 2.0i DOHC
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...
-
- Poruka: 76
- Član foruma od: utorak, 6. sep. 2011. u 23:32h
11 dana proslo od kako sam zalepio retrovizor super lepkom,tj super gelom,staklo nije puklo
temperatura presla iz minusa u plus i on stoji cvrsto i dalje ...lepak je Loctite Power gel
temperatura presla iz minusa u plus i on stoji cvrsto i dalje ...lepak je Loctite Power gel

Ford Fiesta 1.8 TDDi Ambiente
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ne bih ništa da baksuziram, ako prođe i na velikim ljetnim temperaturama onda ne bi trebalo ni kasnije da pukne.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Tigrokol,namazati dva puta obe povrsine u razmaku od pola sata i zaljepiti,otpadne samo ako stoji bas na velikom suncu ali nema veze,opet ga zaljepim...