2012 Focus ZVANICNE SLIKE
Moderator: ace1
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Re: 2012 Focus ZVANICNE SLIKE
Pa kako na taj autocar kaže to da upravljanje nije dobro i da karoserija nije tako kruta kao na prošlom Focusu, a i kompletna karoserija mu se baš ne sviđa, dok na auto express-ovom testu kaže da ima odličnu karoseriju. Vidjet ćemo šta će pokazati ostali testovi.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
ma da videcemo, to sto je globalno mi se nesvidja, amerika i evoropa imaju totalno razlicito trziste, neka stave na evropske vesanje od ST, pa i na onaj bedni 1,6 tdci
amerikanci ce da kukaju da je auto tvrd i skup, evropljani da je nestabilan i potrosac, jbg, videcemo ako Dzeremi napravi desant kako se ponasa.......

amerikanci ce da kukaju da je auto tvrd i skup, evropljani da je nestabilan i potrosac, jbg, videcemo ako Dzeremi napravi desant kako se ponasa.......
- Iosis
- VIP
Ali sad ne desant iz broda, nego iz aviona, dakle padobranom da se spusti u Gvantanamo! 

Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- darko darko
nije losa zamisao
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14394
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Par zamerki imam na racun elektricni Focus.
Pre svega, Ford kasni godinu dana za Chevrolet Volt i Nissan Leaf. Druga stvar, Volt ima i benzinski motor tako da ne zavisi samo od elektricnog motora. Sto znaci da i na dalja putovanja mozes ici sa njim i nije punjenje obavezno svako vece - nesto sto sa Focusom ne mozes.
I trece, ovo je vise pitanje imidza, voleo bih da je Ford proizveo specifican elektricni auto (kao sto su Volt i Leaf), koji nece biti samo elektricna verzija nekog svog vec postojeceg modela. Na ovaj nacin Volt i Leaf se odmah prepoznaju na ulici, odmah se zna sta je u pitanju, dok za EV Focusa treba nagadjati i gledati sitnice (gril, nedostatak auspuha ...).
Pre svega, Ford kasni godinu dana za Chevrolet Volt i Nissan Leaf. Druga stvar, Volt ima i benzinski motor tako da ne zavisi samo od elektricnog motora. Sto znaci da i na dalja putovanja mozes ici sa njim i nije punjenje obavezno svako vece - nesto sto sa Focusom ne mozes.
I trece, ovo je vise pitanje imidza, voleo bih da je Ford proizveo specifican elektricni auto (kao sto su Volt i Leaf), koji nece biti samo elektricna verzija nekog svog vec postojeceg modela. Na ovaj nacin Volt i Leaf se odmah prepoznaju na ulici, odmah se zna sta je u pitanju, dok za EV Focusa treba nagadjati i gledati sitnice (gril, nedostatak auspuha ...).
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- dule0911
-
- Poruka: 13649
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Mozda je to i bolje, jer nece svi znati da ima e-vehicle, bar ja ne bih voleo da ostali znaju ako bih imao nekad taj auto
Cak bi i gril stavio od obicnog Focusa 
Sa ostalim se slazem, glupo je da nema bar i neki mali smesan benzinski motor, ovako je autonomija bezveze.

Sa ostalim se slazem, glupo je da nema bar i neki mali smesan benzinski motor, ovako je autonomija bezveze.
Fiesta!!
- darko darko
slazem se bolje sto je fokusm cak neka mu vrate obicnu masku, a sto se tice benziskog motora, to ce voziti i onako samo po gradu ili samo po toj kilometrazi koju moze da predje. do posla itd, bice ogromna usteda kao neko svaki dan prelazi tu kilometrazu, tako da nema veze......
evo ga trap, i neizgleda tako lose, spominje neko sportsko opciono vesanje ako sam dobro razumeo....
[youtube][/youtube]
evo ga trap, i neizgleda tako lose, spominje neko sportsko opciono vesanje ako sam dobro razumeo....
[youtube][/youtube]
- Talladega_500
- Yankee
Ovde u Americi pocinju pristizati kod dilera.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
U Italiji je vec stigao, a ja sutra zdavlje boze idem ga se provozam malo 

Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
ali i...
[youtube][/youtube]
Hm...
ali i...
[youtube][/youtube]
Hm...
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- Talladega_500
- Yankee
Javi utiske.Mickey038 piše:U Italiji je vec stigao, a ja sutra zdavlje boze idem ga se provozam malo
- darko darko
U grandu postoji cenovnik za nov fokus, ali neznam dali ga imaju i dali prikazan na sajmu, samo nevidim nigde veliku navigaciju ositljivu na dodir, meni je ona bila najlepsi deo opreme postavljen na najboljem mestu u klasi.
- Talladega_500
- Yankee
Ford je predstavio Focus Econetic, najekonomicniji Focus u liniji. 1.6L dizel sa 105 hp, potrosnja 3.5 litra na 100 km.

- dule0911
-
Da, 3.5L na otvorenom putu sa ujednacenom brzinom. Verujem da malo trosi, ali toliki auto te mase, nema sanse da u proseku trosi toliko, cist marketing.
Fiesta!!
- fancy
- Kontakt:
Mislim da nije nemoguće i da se ne bi tako frljali ovom cifrom. U prilog tvrdnji idu dve činjenice - prva - skoro je, čini mi se, obaran rekord niske potrošnje i to baš Peugeotom 308 (kolko se sećam) i ta potrošnja je bila nešto oko pomenute cifre. Drugo - Mondeo trojka, sa tonom ipo i motorom 2.0 TDCi od 85 KW je na pojedinim deonicama imao opasno blisku (doduše sa gornje strane
) potrošnju 4l/100. Potpuno neoptimizovan, u skroz standardnoj varijanti karoserije sa prosečnim prtljagom. Nema razloga da se ne veruje da dodatni aero paket, manji i savremeniji motor u Focusu i optimizovani točkovi mogu da spuste potrošnju na 3.5l/100Km

- dule0911
-
Nisam ni rekao da ne moze da se spusti, vec da bi prosek potrosnje sa normalnom voznjom - ne eko-babskom, bio veci.
Fiesta!!
- fancy
- Kontakt:
Da, da... mada opet, verujem da mogu da zamašu "mešovitim ciklusom" u kome su i postigli te 3.5l
Uostalom, sve kod automobila je marketing, a fakat najviše potrošnja od strane proizvođača, dobitak na snazi od strane čipĆunera
i ubrzanje od strane srećnih vlasnika i članova foruma širom sveta 
Uostalom, sve kod automobila je marketing, a fakat najviše potrošnja od strane proizvođača, dobitak na snazi od strane čipĆunera

- Talladega_500
- Yankee
Ne znam kako je u Evropi, ali ovde u Americi ne odlucuje kompanija koju potrosnju auto ima vec EPA. EPA je government agencija koja radi testiranje svih automobila i donesu zakljucak. Ali recimo ako kaze za neki auto da je ajmo reci 20 mpg, ispod toga uvek pise "u stvarnim vozackim uslovima moze se ocekivati 16-24 mpg".
- dule0911
-
I u evropi je tako, ne znam kako se zove institucija/standard koji to meri, i opste je poznato da 99% navedenih potrosnji nisu one koje se ostvaruju u realnosti.
Fiesta!!
- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Ako ovaj torsi 3.5 l , punto 1.3 mulijet trosi 2.5 l . U stvarnosti je d apunto moze da trosi malo ispod 3 l na otvorenom putu i 5l po gradu pa navise .
Auto od 1400 kg mora da trosi vise .
No to nije ni bitno ,toliko . Nego kako se hibridi nose sa ovim ? Koji hibrid moze da ide 500 km sa potorsnjom od 3.5 l , a da nije dizel hibrid ...
Auto od 1400 kg mora da trosi vise .
No to nije ni bitno ,toliko . Nego kako se hibridi nose sa ovim ? Koji hibrid moze da ide 500 km sa potorsnjom od 3.5 l , a da nije dizel hibrid ...
- Iosis
- VIP
Pa nikada se testiranjima ne može dobiti tačna potrošnja. Ja predpostavljam da oni objave rezultate koji su srednja vrjednost optimalnih uslova (konstanta brzina na nekom optimalnom broju obrtaja, po ravnom itd) i potrošnja iz nekih realnih uslova (promjena brzine, stani-kreni, brdo itd). A čak i u vožnji vjetar utiče dosta, znam na biciklu kad sam, ako imam čeoni vjetar bez obzira koliko je jak imam osjećaj kao da idem uz brdo, a ne po ravnom.
- Talladega_500
- Yankee
Ako znas da vozis moze se dobivati daleko manja potrosnja od fabrickih brojeva.
Kad su cene goriva pre par godina skocile, gledao sam dokumentarnu emisiju o jednom tipu sa Prius koji je u proseku trosio ispod 3 litra (2.8 cini mi se). Kako ... pa veoma lako. Auto nije radio na leru u nijednom momentu, tip bi na google maps gledao koje ulice imaju nisku dozvoljenu brzinu i nemaju semafora i stop znakova, tako da je kocnicu koristio minimalno. Onda, skinuo je sve sto "ometa" aerodinamiku (retrovizore recimo), stavio nove felge i izbacio iz gepeka i kola generalno sve sto je visak. Klima nikad nije paljena, prozori uvek bili zatvoreni.
Jeste da treba duze vremena da stigne na zeljenu lokaciju, ali se isplati.
I moj Fusion 2.3L sa 160 hp takodje na autoputu cesto sam dobivao nisku potrosnju, od oko 5.5 litara, iako po knjizi trosi daleko vise (oko 8 litara). Na autoputu pri brzini od oko 80 km/h na cruise control, ugasena klima, zatvorena prozori, ravnica (kakav je inace ceo Wisconsin) bez problema dobivam takvu potrosnju.
Kad su cene goriva pre par godina skocile, gledao sam dokumentarnu emisiju o jednom tipu sa Prius koji je u proseku trosio ispod 3 litra (2.8 cini mi se). Kako ... pa veoma lako. Auto nije radio na leru u nijednom momentu, tip bi na google maps gledao koje ulice imaju nisku dozvoljenu brzinu i nemaju semafora i stop znakova, tako da je kocnicu koristio minimalno. Onda, skinuo je sve sto "ometa" aerodinamiku (retrovizore recimo), stavio nove felge i izbacio iz gepeka i kola generalno sve sto je visak. Klima nikad nije paljena, prozori uvek bili zatvoreni.
Jeste da treba duze vremena da stigne na zeljenu lokaciju, ali se isplati.
I moj Fusion 2.3L sa 160 hp takodje na autoputu cesto sam dobivao nisku potrosnju, od oko 5.5 litara, iako po knjizi trosi daleko vise (oko 8 litara). Na autoputu pri brzini od oko 80 km/h na cruise control, ugasena klima, zatvorena prozori, ravnica (kakav je inace ceo Wisconsin) bez problema dobivam takvu potrosnju.
- fancy
- Kontakt:
Još manja bi mu bila potrošnja da je išao peške. 

- Talladega_500
- Yankee
Poenta je da se moze izvuci niska potrosnja, niza nego sto sama fabrika kaze, samo treba znati voziti.
'ebiga, nekada se treba promuciti da se dobije zeljeni cilj. Ovo nije povezano sa autima, ali sinoc na tv-u gledam emisiju o jednoj zeni koja provodi par sati dnevno skupljajuci kupone po novinama (i to se dogovorila sa celim naseljem da joj daju dnevne novine nakon sto ih procitaju). I u svakom momentu ima oko 20,000 kupona sa sobom. I pokazuju je kako ide u prodavnicu i kupuje hranu u vrednosti od oko $1,500. Nakon svih kupona njen racun je bio ispod $100.
Tako je i za aute, moze se ustediti na potrosnji ako se hoce.
'ebiga, nekada se treba promuciti da se dobije zeljeni cilj. Ovo nije povezano sa autima, ali sinoc na tv-u gledam emisiju o jednoj zeni koja provodi par sati dnevno skupljajuci kupone po novinama (i to se dogovorila sa celim naseljem da joj daju dnevne novine nakon sto ih procitaju). I u svakom momentu ima oko 20,000 kupona sa sobom. I pokazuju je kako ide u prodavnicu i kupuje hranu u vrednosti od oko $1,500. Nakon svih kupona njen racun je bio ispod $100.
Tako je i za aute, moze se ustediti na potrosnji ako se hoce.
- darko darko
taledega, shvati da je evropsko pokazivanje potrosnje i americko razlicito, u americi ide prosecno testirana od nezavisne agencije, a u evropi najmanja moguca, jer tako i bolje prodaju kola a i emisija gasova deluje daleko nize nego kada vozis normalno, evropski proizvodjaci tako prikazuju tehnologiju, normalno u evropi se smatra normalnom voznjom kada ima 3 puta vise kola nego sto putevi u gradu mogu da podnesu, tu nikako nemozes da ustedis, ili magistrala kada zaglavi ciga sa troipocikolm pa pretices cele kolone da ne bi vozio 15 km na sat.