Potrošnje goriva kod Fordova
Moderator: ace1
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9930
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Re: Potrošnje goriva kod Fordova
ova tema jos postoji?? 

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ne mere i jare i pareveljo_81 piše:Moj focus jako tesko dize temperaturu, mislim da sam procitao da su i ostali takvi al nebitno...

Moderni dizeli su izuzetno efikasni, sto znaci da jako mali deo energije goriva odlazi na toplotu, tj grejanje motora. Zato mogu da trose tako malo kada se sve dovede na svoje.
Upravo zbog toga su motori za severnija podrucja imali dodatne grejace, bilo u vidu elektricih grejaca, ili cak grejaca na naftu (ala webasto samo sto ne greje kabinu nego rashladnu tecnost u motoru)
Djak pesak 

-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
Znam ali meni se nekad desi da mjesec dana ne idem nigdje nego samo posao, kafana, sve kilometar dva relacije pa potrosnja bude 9-10 l, s pocetka me.to nerviralo a sad sam se navikao, vise ne "popravljam", cak nije bilo potrebe da skidam turbinu od tddia, malo losije je potezao i nije mogao preko 165 al trosio je isto sa njom kao i sa ovom samo sto sad ide nijansu bolje
- mbole
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
skuter.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
patike 

Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
-
- Trovač foruma!
Imam puno kubika i nisam za bicikl, skuter a boga mi ni za patike, drugo a sta ako kisa pada a ove godine pada da odnese auto, trece sta ako snajka stopa...
Ima puno razloga zasto bi se relacije od par stotina metara isle autom
Ima puno razloga zasto bi se relacije od par stotina metara isle autom

- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Jel ona crvena snajka na tranzitu u BL
B-) B-) B-)
B-) B-) B-)
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Tih snajki što stopiraju za kilometar-dva i daju i bez pitanja ima toliko da je forum pun sitne dečice, sve trče unaokolo.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- acadimke
- Poruka: 1707
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
-
- Trovač foruma!
Ja sam danas bio minimum 5 puta, da sam isao pjeske ne bih stigao otici toliko puta, a zadnji put mi je dosadilo pa sam otisao do Gradiske na pecenje, usput kupih onaj el.ventil turbine, moj je kliktio i nista se nije promijenilo, isto vuce, znaci ako vam klikti to je dobro i ne dirajte
Sent from my P5_Quad using Tapatalk
Sent from my P5_Quad using Tapatalk
- skoricnik
- Poruka: 327
- Član foruma od: petak, 13. jul 2012. u 19:29h
Backa Palanka - Bijela (HN) (NS, BG, Ibarska, Zlatibor, Nova Varos, Prijepolje, Pljevlja, Zabljak, Savnik, Niksic)
650km u jednom pravcu, Mondisa potrosio 36l dizela, sto mu dodje oko 5.5l potrosnje.
Tri odrasle osobe, pun gepek, bez klime (tj, paljena je samo kroz CG, znaci trecinu puta).
650km u jednom pravcu, Mondisa potrosio 36l dizela, sto mu dodje oko 5.5l potrosnje.
Tri odrasle osobe, pun gepek, bez klime (tj, paljena je samo kroz CG, znaci trecinu puta).
Ford Focus MK1 TDDi, 90ks, estate (2012. - )
Ford Focus MK1 1.6 16V, 101ks, hatchback (2012. - 2013.)
Ford Mondeo MK3 TDDi, 115ks, hatchback (2013. - )
BMW 320D E46, 150ks, sedan (2015. - )
Ford Focus MK1 1.6 16V, 101ks, hatchback (2012. - 2013.)
Ford Mondeo MK3 TDDi, 115ks, hatchback (2013. - )
BMW 320D E46, 150ks, sedan (2015. - )
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Od Kotora, po Boki Kotorskoj, do Dubrovnika i nazad, pa do Prijepolja 682km sa 36,5l = 5.4l/100km.
U Prijepolju sam sipao Lukoil sa aditivima, videćemo šta će biti. Odokativno, po kazaljci, ispod 5l/100km.
BTW, ponovo sam pokušao da vozim brže, i uspeo sam da uštedim 8 minuta od kružnog toka Lipci do obilaznice Petlovo Brdo,
tj da stignem za 7h52min i prosečnu brzinu dignem sa 64km/h na 65km/h.
Da nisam naleteo na jednog što je vukao čamac od Žabljaka i jednog što je išao 40 od Nikšića, bilo bi još malo bolje, ali sve je to ništavno.
64Km/h postignem tako što se trudim da ne vozim ispod 60.
65 tako što gasiram kad god mogu, pretičem i kad ne moram, čini mi se da sam stalno na 80 - 90 - ..., osim kad me neko usporava...., ali "džaba".
Brzi ja je normalnog mene ostavio 9km na ruti od 510km. Potpuno beznačajno.
U Prijepolju sam sipao Lukoil sa aditivima, videćemo šta će biti. Odokativno, po kazaljci, ispod 5l/100km.
BTW, ponovo sam pokušao da vozim brže, i uspeo sam da uštedim 8 minuta od kružnog toka Lipci do obilaznice Petlovo Brdo,
tj da stignem za 7h52min i prosečnu brzinu dignem sa 64km/h na 65km/h.
Da nisam naleteo na jednog što je vukao čamac od Žabljaka i jednog što je išao 40 od Nikšića, bilo bi još malo bolje, ali sve je to ništavno.
64Km/h postignem tako što se trudim da ne vozim ispod 60.
65 tako što gasiram kad god mogu, pretičem i kad ne moram, čini mi se da sam stalno na 80 - 90 - ..., osim kad me neko usporava...., ali "džaba".
Brzi ja je normalnog mene ostavio 9km na ruti od 510km. Potpuno beznačajno.
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Možda je samo htjeo da malo eskperimentiše, pa da li ima smisla žuriti. 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Vladan
Sve je i svi smo, samo eksperiment. I da, zakljucak je da nema smisla, jer subjektivno povecanje brzine od 20km/h
(sa vozim koliko mogu, samo ne ispod 60, na vozim 80 I koliko god mogu) realno donosi samo 1km/h, jer 80 (I vise) ne moze da se vozi u duzem periodu.
Cak I oni najbrzi I najludji, koji te prosisaju u delicu sekunde, posle izvesnog vremena ih ugledas direktno ispred sebe ili par vozila dalje.
Bio je sad neki Focus, dugo je isao ispred mene, od Uzica, a onda poceo da prestize I nestao u daljini. U Cacku smo stajali na istom semaforu.
Kod G. Milanovca sam ja njega prestigao I nestao mu u daljini, a onda je kod Ljiga on projurio pored mene. Na obilaznici kod Petlovog Brda opet sam ja prosao njega, da bi on mene prosao neposredno pre nego sto je skrenuo na rampu za auto put, kod Sajma/ Bigza, a ja produzio za Sarajevsku.
U paketu s nama bili su I neki audi caravan sa kukom I Skoda ova nova, I jos par njih koji su se povremeno pojavljivali I gubili.
Koliko uzaludne akcije. Mogli smo od Uzica do Gazele zajedno, pa jedan drugom zavetrinu, ili nesto tako soferski pametno, a ne da se "jurimo".
Pri svakom tom preticanju brzine su bile oko 100tke, a bile su I krivine, I radovi, I kocenja taman kad se zalaufas, I ovo I ono, ..., rizika kol'ko 'oces.
(sa vozim koliko mogu, samo ne ispod 60, na vozim 80 I koliko god mogu) realno donosi samo 1km/h, jer 80 (I vise) ne moze da se vozi u duzem periodu.
Cak I oni najbrzi I najludji, koji te prosisaju u delicu sekunde, posle izvesnog vremena ih ugledas direktno ispred sebe ili par vozila dalje.
Bio je sad neki Focus, dugo je isao ispred mene, od Uzica, a onda poceo da prestize I nestao u daljini. U Cacku smo stajali na istom semaforu.
Kod G. Milanovca sam ja njega prestigao I nestao mu u daljini, a onda je kod Ljiga on projurio pored mene. Na obilaznici kod Petlovog Brda opet sam ja prosao njega, da bi on mene prosao neposredno pre nego sto je skrenuo na rampu za auto put, kod Sajma/ Bigza, a ja produzio za Sarajevsku.
U paketu s nama bili su I neki audi caravan sa kukom I Skoda ova nova, I jos par njih koji su se povremeno pojavljivali I gubili.
Koliko uzaludne akcije. Mogli smo od Uzica do Gazele zajedno, pa jedan drugom zavetrinu, ili nesto tako soferski pametno, a ne da se "jurimo".
Pri svakom tom preticanju brzine su bile oko 100tke, a bile su I krivine, I radovi, I kocenja taman kad se zalaufas, I ovo I ono, ..., rizika kol'ko 'oces.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Eee, al' gde je "draž vožnje" kad se vozi 'pametno', iliti ekonomično. 

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Kolege iz RS posto bese dizel kad se placa direkt u evrima na pumpi, oko 1.15e?
- dragan.pv
- Poruka: 407
- Član foruma od: subota, 7. apr. 2012. u 17:35h
E juce sam naterao fokusa da mi potrosi 15,2l prosek, uspon uz frusku goru od beocina ka crvenom cotu, sremci ce znati o kom se putu radi, uz prosek od 86kmh, uzbrdo, sa dva coveka u autu... Nikad nije toliko potrosio, niti sam ga stisnuo tako... Na benzin naravno, da ga malo izduvam...
ford focus 2 ph1 1.6b, 05/2012.-
renault clio 3 rs197 06/2011.-
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
- dragan.pv
- Poruka: 407
- Član foruma od: subota, 7. apr. 2012. u 17:35h
Pa, koliko moze atmo benz sa sto ks na 1250kg. Taj put ima nekoliko pravaca i srednje brze krivine pa zato ispada toliki prosek, a ja sam ga naucio pa je zato toliko i trosio... Kliom tu izadjem sa preko 110kmh prosekom :-)
ford focus 2 ph1 1.6b, 05/2012.-
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Na putu za Italiju i nazad sa kolima krcatim stvarima, četiri bajsa na krovu, četiri čoveka i klimom gotovo neprekidno, tempomatom na 120-130 kad god može, potrošnja je šetala od 7,5 do 8 (po bordu).
Kada su bajsevi na krovu, razlika između potrošnje pri brzini od 110 i potrošnje pri brzini 120 je neverovatna. Kad digneš na 120 počinje jako da huči "padobran" na krovu a potrošnja polako ali sigurno skače. Čini mi se da je pri brzini od oko 100 km/h držao potrošnju oko 6,5 sa bajsevima.
Do Crne Gore i nazad bila je potrošnja 5,6 po bordu (ako se dobro sećam), sa klimom, sa dosta brze vožnje i preticanjem svake kolone "sporaća" i kamiona. Bez bajseva, naravno.
Po gradu se vrti 5,6-6.
Kada su bajsevi na krovu, razlika između potrošnje pri brzini od 110 i potrošnje pri brzini 120 je neverovatna. Kad digneš na 120 počinje jako da huči "padobran" na krovu a potrošnja polako ali sigurno skače. Čini mi se da je pri brzini od oko 100 km/h držao potrošnju oko 6,5 sa bajsevima.
Do Crne Gore i nazad bila je potrošnja 5,6 po bordu (ako se dobro sećam), sa klimom, sa dosta brze vožnje i preticanjem svake kolone "sporaća" i kamiona. Bez bajseva, naravno.
Po gradu se vrti 5,6-6.
- mbole
Sa ta cetri bajsa se vec ozbiljno isplati da se zavuces u zavetrinu iza slepera 

Djak pesak 

- popovicvl
- Poruka: 5658
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Secam se da sam deonicu od Mutalja do Beocinske fabrike prelazio za oko 13 minuta sa RSom, moze i manje, ali da ne preterujem. Ima tu 18-19 km. Lep je to put za voznju, samo je propao, narocito traka ka Beocinu zbog natovarenih kamiona.dragan.pv piše:sremci ce znati o kom se putu radi, uz prosek od 86kmh, uzbrdo, sa dva coveka u autu... Nikad nije toliko potrosio, niti sam ga stisnuo tako... Na benzin naravno, da ga malo izduvam...
- Vladan
Lukoil sa aditivima se pokazao jako dobro.
Prijepolje - Beograd: 265km (30km7h - 100km/h, prosek 65km/h)
Beograd - Ćuprija - Bgd: 300Km (Do i od Batočine, 240km, 120km/h i više. Ostalo 40 - 80)
Aerodrom i nazad - 40km (50 -120)
Po Beogradu oko 100km,
Ukupno, po tabli, 703.2km
Dosuo 35.25l, C. Boban jeftiniji, bez Liqui Moly aditiva.
Potrošnja: 5l/100km
Prijepolje - Beograd: 265km (30km7h - 100km/h, prosek 65km/h)
Beograd - Ćuprija - Bgd: 300Km (Do i od Batočine, 240km, 120km/h i više. Ostalo 40 - 80)
Aerodrom i nazad - 40km (50 -120)
Po Beogradu oko 100km,
Ukupno, po tabli, 703.2km
Dosuo 35.25l, C. Boban jeftiniji, bez Liqui Moly aditiva.
Potrošnja: 5l/100km