Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Carina i predjena kilometraza

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
macaneli
VIP
Poruka: 9924
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Carina i predjena kilometraza

Poruka od macaneli » petak, 17. dec. 2010. u 10:01h

fleka piše:na carinskoj dokumentaciji stoji da je ocarinjen na 185000 mada ko zna mozda je bio i na 300000
to je normalna stvar pri uvozu,zbog smanjenja carine i poreza
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Re: focus 1.8tdci 2002 god. crni dim

Poruka od Shomy_ksh » petak, 17. dec. 2010. u 15:24h

pa da...sto vise kolimetara manja carina i porez... prosto... lol
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

rile
Poruka: 132
Član foruma od: subota, 18. sep. 2010. u 11:32h

Poruka od rile » petak, 17. dec. 2010. u 18:53h

Ja sam pricao sa jednim saobracajnim inspektorom, i on kaze da to ne mora da znaci za kilometrazu. Na nekim mestima je razlika izmeju 100.000km i 200.000 10e i neko kaze da su to samo price za potencijalne kupce a neko da je to ok. Al udji na autoscout.de i nadji neki primerak ispod 100.000 i bice ti jasno. nasi su svi na 130.000km a realno niko ne zna.

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » petak, 17. dec. 2010. u 19:15h

rile piše:Ja sam pricao sa jednim saobracajnim inspektorom, i on kaze da to ne mora da znaci za kilometrazu. Na nekim mestima je razlika izmeju 100.000km i 200.000 10e i neko kaze da su to samo price za potencijalne kupce a neko da je to ok. Al udji na autoscout.de i nadji neki primerak ispod 100.000 i bice ti jasno. nasi su svi na 130.000km a realno niko ne zna.
nisi me raazumeo tj nisam se ja dobro izrazio,kad se carini vozilo npr moj focus koji je imao 114000km na satu kad sam ga uzeo,dize se na 200000 zbog smanjenja carine i poreza,a posle se vraca na normalnu kilometrazu.Auto koji je zaista presao 200000km i vise,niko nece spustati na 183000km,jer nema smisla,vec ce ostaviti pravih 200000km.Na kraju uzmi godisni neki prosek oko 20000-30000km godisnje puta koliko godina je star auto i dobices neki prosek manje vise...

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

rile

Poruka od rile » petak, 17. dec. 2010. u 19:33h

Jasno. thumbsuph Al opet tih 200.000km, uz redovno odrzavanje, moze da predje jos toliko. Moja fiesta je kao carinjena na 198000km a uzeo sam od nekog majstora i on se kune da je presla 85000 sto je naravno prica za malu decu. Al sudeci po motoru i kako ona radi, kazu mi da nije mnogo presla i da je u tip top stanju motor.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Carina i predjena kilometraza

Poruka od dule0911 » petak, 17. dec. 2010. u 19:39h

Kod mene je npr obrnuta situacija vid budale
Carinjen je sa onime sto pise na satu a presao duplo vise, ne kapiram ni to zasto, verovatno je ovaj sto je uvozio imao neku vezu. Obicno sam vidjao po placevima dok sam jurio kola da isto skidaju "ghia" znackice sa zadnjih vrata bas zbog carinjenja, na mom su ostale na svom mestu. Kad sam prodavcu ispricao to, on kao ma sta da skidam, carini se takav kakav je dosao. E sad ili se pravi mutav, ili je i on kupio od nekoga ko nije imao pojma pa ga carinio tako.
Fiesta!!

rile

Poruka od rile » petak, 17. dec. 2010. u 19:46h

Al sta znas, mozda je taj odakle je uvezen, smanjivao da bi ga prodao. Oni malo smanji, mi povecamo i nikad se ne zna kolika je. :) Al nek smo mi zivi i zdravi i nek nas kola sluze a sve ostalo imamo kod kineza :D

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » petak, 17. dec. 2010. u 20:09h

dule0911 piše:Kod mene je npr obrnuta situacija vid budale
Carinjen je sa onime sto pise na satu a presao duplo vise, ne kapiram ni to zasto, verovatno je ovaj sto je uvozio imao neku vezu. Obicno sam vidjao po placevima dok sam jurio kola da isto skidaju "ghia" znackice sa zadnjih vrata bas zbog carinjenja, na mom su ostale na svom mestu. Kad sam prodavcu ispricao to, on kao ma sta da skidam, carini se takav kakav je dosao. E sad ili se pravi mutav, ili je i on kupio od nekoga ko nije imao pojma pa ga carinio tako.

za znackice je istina da skidaju,verovatno je carinio takvog kakav je bez umanjenja carine,nije znao,neverujem da moze veza,jer carinik izlazi na licu mesta da utvrdi stanje kola,a i u papirima pise sve,jbg ljudi skidaju i alufelne da skinu sa carine,jer se gleda i nivo opreme (cak i dal ima manuelnu ili automatsku klimu)

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » petak, 17. dec. 2010. u 20:12h

Znam par ljudi koji rade sa kolima i koji su sami sebi uvezli auto... i kazu da je ta kilometraza cista budalastina... prica za prodavce...
Slika

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » petak, 17. dec. 2010. u 20:23h

ok svako ima svoju pricu,ja znam sta ja moram da uradim kad uvozim auto.... thumbsuph

rile

Poruka od rile » subota, 18. dec. 2010. u 10:42h

Iz dosade pogledah ovo i ne znam da li da verujem ili da se cudim!
http://www.autoscout24.it/ListGN.aspx?v ... regto=2003

Pogledajte njihove kilometraze, koliko njih sa ispod 100.000km a meni se covek kune da je 85.000 moj presao. Da li je ovo moguce?

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » subota, 18. dec. 2010. u 10:49h

rile piše:Iz dosade pogledah ovo i ne znam da li da verujem ili da se cudim!
http://www.autoscout24.it/ListGN.aspx?v ... regto=2003

Pogledajte njihove kilometraze, koliko njih sa ispod 100.000km a meni se covek kune da je 85.000 moj presao. Da li je ovo moguce?

moze biti ako je bio drugi auto,a sa ove strane svi automobili koji su ispod 100000km su ili iz Napolija ili sa juga italije,tako da bas to nebi uzimao kao istinitu kilometrazu

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21532
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 18. dec. 2010. u 10:53h

Da se razumemo... nije lud italijan,nemac,austrijanac,švajcarac,francuz,belgijanac i odakle sve već dolaze kola da kupuju dizela sa kojim će godišnje prelaziti 10-ak hiljada kilometara.

Oni su to kupili da bi stvarno uštedeli na gorivu zbog namere da se taj auto dosta vozi...

Tako da ove kilometraže su priče za malu decu... može da se ubode neki primerak koji je stvarno malo prešao ali taj primerak ne košta kao ovi što su ubili dosta dosta više kilometara ;)

Paz' majku mu nijedan nije prešao više od 140-150k km... svi su prešli od 80-130k km ;)

How yes no.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » subota, 18. dec. 2010. u 11:05h

imajte u vidu da oni godisnje prelaze izmedju 15 000 i 20 000 ... sto znaci auto 2006 godiste mora da ima minimum 60 000km...
p.s. ovo je za one koji auto koriste do posla i po gradu cisto da ne idu pesice... zamislite oni koji ne izlaze po ceo dan iz auta... mora da biju preko 30 000 godisnje rulest
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

Turbo Force
Rostilj majstor
Poruka: 386
Član foruma od: sreda, 15. okt. 2008. u 16:14h

Poruka od Turbo Force » subota, 18. dec. 2010. u 11:08h

Kilometraza se kolima dodaje da bi se umanjila carina ali to samo vazi ako imas dobru vezu na carnini koja ce da ti gleda svaku sitnicu da bi ti umanjili carinu. Ako se otera auto na carinjenje bez neke podmazane veze oni ne gledaju skoro nista jer nemaju razlog da se trude. Tako da sam ja da se ne dira kilometraza osim ako se nema dobra veza koja ce to da provuce u toj meri da bi ti se ispaltilo sa podmazivanjem carinika.

rile

Poruka od rile » subota, 18. dec. 2010. u 13:44h

A pazi, ja kontam da je moguce da je neki i presao manje, jer su oni tamo budze i sigurno imaju po dva automobila. I jedan koriste za po gradu, drugi za vece destinacije i eto. Al to je link iz italije a kad pogledas iste te fieste iz nemacke, nema nijedna ispod 100.000. a veci broj i preko 200.000km

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21532
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 18. dec. 2010. u 13:54h

Taj koji je prešao manje košta dosta više... čak ponekad košta više nego što ovde koštaju ;)

Kod nas ti dolaze kola koja su imala neki kvar,sitniju havariju,veliku km-tražu a te stvari u inostranstvu drastično ubijaju cenu zbog skupih delova i skupih majstorskih ruku... kod nas je to dosta jeftinije da se sredi pošto je kod nas jelde sve obezvrednjeno zato što smo siromasi... mislim prvenstveno na ruke majstora

A i delovi kod nas nisu daleko od evropskog škarta.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

rile

Poruka od rile » subota, 18. dec. 2010. u 13:57h

Naravno. Auto je tamo kod njih potrosna roba i kad im dosadi, prodaju nama siromasima da se mi obradujemo.

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » subota, 18. dec. 2010. u 16:27h

Turbo Force piše:Kilometraza se kolima dodaje da bi se umanjila carina ali to samo vazi ako imas dobru vezu na carnini koja ce da ti gleda svaku sitnicu da bi ti umanjili carinu. Ako se otera auto na carinjenje bez neke podmazane veze oni ne gledaju skoro nista jer nemaju razlog da se trude. Tako da sam ja da se ne dira kilometraza osim ako se nema dobra veza koja ce to da provuce u toj meri da bi ti se ispaltilo sa podmazivanjem carinika.
treba ti samo dobar spediter i nista vise,a za nekoh 200e ustede mislim da bi i ti dizao kilometrazu
Shomy_ksh piše:imajte u vidu da oni godisnje prelaze izmedju 15 000 i 20 000 ... sto znaci auto 2006 godiste mora da ima minimum 60 000km...
p.s. ovo je za one koji auto koriste do posla i po gradu cisto da ne idu pesice... zamislite oni koji ne izlaze po ceo dan iz auta... mora da biju preko 30 000 godisnje rulest

ja sam za godinu dana ubio 37000km,a isao sam uglavnom na posao,doduse jedan posao je bio 70km u jednom i 70km u drugom pravcu,pa ti pravi racunicu,i ovde je kriza,oseti se,ali ljudi i dalje kupuju nova kola,jer im se ne isplati uzeti polovan dizel i da ulazu u njega,pogotovo ako prelaze veliku kilometrazu

Mare potpisujem sve sto si napisao,sve sto vredi i sto je malpo preslo kosta ili se ne prodaje,ja sam mog platio 3600e sa 114000km na satu,a u srbiji je prosle godine bio 4500e

Odgovori

Povratak na „Svaštara“