Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

[ Pitanje ] Kupovina kompresora (Izbor)

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
Ackoo
Poruka: 102
Član foruma od: četvrtak, 2. jun 2022. u 20:12h

[ Pitanje ] Kupovina kompresora (Izbor)

Poruka od Ackoo » nedelja, 5. jan. 2025. u 21:58h

kakav kompresor mi je potreban za kucnu radionicu?, Plan za kompresor je da se na njemu koristi Udarni odvijac( trenutno imam parkside mislim da je oko 350nm ali planiram kupovinu jaceg ), pistolj za farbanje...( Hobi varijanta, par koriscenja u godinu dana )
Gledao sam kompresore:
KOMPRESOR W-DK 8100 V
i
KOMPRESOR W-DK 850 V
Iste su specifikacije s tim da je jednom boca 50l a drugom 100l
- Napon: 220V-50Hz
- Snaga motora: 2.2 kW
- Broj obrtaja motora:: 2850 /min
- Izlazni kapacitet vazduha: 330 L/min
- Radni pritisak: 8 bara
- Zapremina rezervoara za vazduh: 100 L
Ne znam da li ce vrsiti posao ili moze i jaci/slabiji da zavrsavaju za hobi radionicu.
"Ko u životu cvika, može da se slika"

macaneli
VIP
Poruka: 9913
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Re: [ Pitanje ] Kupovina kompresora (Izbor)

Poruka od macaneli » nedelja, 5. jan. 2025. u 22:11h

Uvek veci naravno ako se moze
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Ackoo

Poruka od Ackoo » nedelja, 5. jan. 2025. u 22:30h

Razlika nije velika 50tak eura, Proizvodjac je WOMAX ( razmisljam o boci od 100l jer je mala razlika u ceni ), na KP sam naisao na ogroman izbor kompresora... Pa sam se skroz sludeo oko toga sta bi zadovoljilo moje potrebe u hobi radionici...

Ono sto sam za sada siguran je da kompresor mora biti uljnji i klipni... ( nikako oni koji nemaju podmazivanje ).

E sada sto se izlaznog kapaciteta tice, neki kazu da udarni odvijac zadovoljava i 150l/min neki kazu da je potrbno duplo vise :D ...

Ovo se kupuje jednom ( barem u mom slucaju gde ce raditi 20tak puta godisnje ) pa bih da kupim nesto sto ce mi sluziti.

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » nedelja, 5. jan. 2025. u 23:03h

Ja se bojim da na 50l "ne zafali" kad je najpotrebnije,po meni za 50e razlike bolje uzeti 100l

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

Ackoo

Poruka od Ackoo » utorak, 7. jan. 2025. u 18:40h

Kupljen je od 100l sa 330l/min i u radnji su mi takodje potvrdili da bi to trebalo biti ok za hobi radionicu

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » utorak, 7. jan. 2025. u 19:25h

Javi utiske

acadimke
Poruka: 1694
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » sreda, 8. jan. 2025. u 12:20h

Ja imam mali od 50 l i sa njim menjam felne, ponekad nešto oko auta a otac je sa njim farbao ogradu za dvorište.
Malo smara jer stalno uključuje zato što brzo padne pritisak, kad smo farbali ogradu radio je neprekidno i još moramo da sačekamo da nabije pritisak.
Tako da bolje je što si se odlučio za veći.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

van
VIP
Poruka: 9040
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » sreda, 8. jan. 2025. u 17:14h

Пиштољи за одвртање / завртање на компримовани ваздух , као и сав алат који врши неки механички рад а ради на компримовани ваздух је глупост . Имаш то исто на баретије или струју много боље и јефтиније . Компресор је за фарбање , издувавање и за ударни чекић.
330л/мин је добро за фарбање , обично су пиштољи са потрошњом око 250 л ваздуха у минуту , али то зависи од величине и типа пиштоља . Са компресором од 50 л и неких 1.5 kW , LVLP пиштољем да фарба да му непонестаје ваздуха .

Ackoo

Poruka od Ackoo » sreda, 8. jan. 2025. u 19:03h

@macaneli
Dogovoreno, cim prodju praznici :D

@acadimke
Koji odvijac imas?,Koliko Nm? posto za ovaj parkside koji ja imam kazu da je ravan nuli i da previse trosi vazduh s obzirom da je 310Nm ( do sada ga nisam koristio, stojao u kutiji )...:

@van

Gledao sam elektricne odvijace ali su mi glomazni kao da drzim busalicu :D, a sto se tice odvijaca na baterije to je bio prvi plan kupovine ( ali opet trebam da se cimam oko baterije svakako ga necu cesto koristiti vise ce stojati a cena im je nesto manja nego za kompresor )... A ovako sam dobio visenamenski alat sa kojim mogu da radim vise razlicitih stvari, ne samo oko auta vec i oko poljoprivrednih masina koje imam. Svakako se nece koristiti profesionalno a i ako odvrnem neki sraf rucno pa nastavim s njim, nista strasno. Sto se farbanja tice imam obican mali verovatno kineski pistolj sa jako malom diznom tako da mu on sigurno nece praviti problem a zavrsavace posao kao i do sada.

acadimke
Poruka: 1694
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » sreda, 8. jan. 2025. u 23:06h

https://www.wobyhaus.co.rs/pneumatski-a ... pneumatski
Ovaj imam već par godina, ima dovoljno snage za matice na točkovima, menjao sam nosače motora, nastavke spona, stabilizatore ali srafovi na viljuškama koji nisu skidani 20 godina nemoguća misija.
Obrati paznju na presek creva da bude veći.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

mbole
Poruka: 14899
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 9. jan. 2025. u 07:58h

van piše:
sreda, 8. jan. 2025. u 17:14h
...
Имаш то исто на баретије или струју много боље и јефтиније .
...
Industrija se bas ne bi slozila za ovo bolje :)
Pneumatski alati su toliko jednostavni po konstrukciji, da u njima maltene nema sta da se pokvari.

A da su bas jeftiniji... samo ako racunas krs elektricni i top pneumatski.
Recimo... metabova ugaon na baterije je od 46000 pa na gore (sa baterijama), a pneumatska 22000. Baterijska bez baterija oko 23-25000.
A kompresor ce trajati mnoooogo duze od baterija, kosta neznatno vise od njih, i radice i druge poslove koje ne mozes baterijskim (sve da nekako uspes da unificiras baterije).

OK... pneumatski nije "mrdabilan", ne mozes da ubacis kompresor u torbu i poneses... al ako je u pitanju radionica...
Djak pesak :)

Ackoo

Poruka od Ackoo » petak, 10. jan. 2025. u 17:29h

@acadimke
Uzeo sam armirano crevo sa unutrasnjom rupom od 8mm
Hvala, ja sam kupio parkside oko 25e pre godinu ipo dana. Tada je bio jako jeftin uz njega dolaze i neke gedore tako da je cena bila skoro pa dzabe. Gledao sam na YT razne recenzije tog pistolja i uglavnom ljudi nisu bili zadovoljni.

Neko moje iskustvo barem za sada je sledece:
Moze da odvije sraf koji nije stegnut ,, Muski - Do kraja pa jos da nagazim nogom ".
Recimo 3 srafa sa celicne felne je razvio bez problema, dok sam 4ti morao da skinem rucno i to je islo jedva ( sreca pa uvek imam neku cev za nastavak ), takodje je i ovaj odvijac odvio sraf spone i jos neke srafove bez problema. Ono sto sam trenutno primetio kao manu je da na samom srafu gde se doliva ulje za podmazivanje izbija vazduh iz pistolja ( nista preterano ali se primete baloncici ), takodje rasipa vazduh i na dugmad gde se okrece smer ( mozda tako eliminise visak mozda ne :D ).

Sto se kompresora tice, ja sam zadovoljan. Odvrteo sam 5 matica pa se ukljucio radio kratko i postigao pritisak sto je meni TOP, jer sam mislio da cu ga cekati da dopuni posle svake ili svake druge matice. Ako neko ima istu dilemu mogu da okacim video pa mozda nekome bude pomoglo. Sto se farbanja i pumpanja guma tice tu ce tek biti ekstra.

@mbole

thumbsuph

Odgovori

Povratak na „Svaštara“