Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Odabir registarskih tablica bez dodatnog plaćanja

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Re: Odabir registarskih tablica bez dodatnog plaćanja

Poruka od BojanM » subota, 16. jan. 2016. u 22:38h

Do sada mi se čini da nije zabeležen slučaj "reciklaže" tablica, tj. da je neko dobio kombinaciju koja je prethodno već bila upotrebljena.

To je i razlog što su u BGD taksisti uveliko počeli da dobijaju petocifrene NNNNN-TX tablice.

Formalno je verovatno razlog jednoznačna određenost, da se ne bi desilo da dva različita vozila u bilo kom iole bliskom periodu dobiju istu kombinaciju... pa čak ni kada bi, kao u tvom slučaju, isto lice bilo vlasnik oba vozila.

EDIT: Moguć je izuzetak za neko službeno vozilo koje pored plavih tablica duži i neke civilne, koje je prethodno koristio još neko, ali ako i postoji ta praksa to su zaista specijalni slučajevi koji nisu dostupni običnom svetu.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

st 220
Poruka: 674
Član foruma od: nedelja, 8. maj 2011. u 15:21h

Poruka od st 220 » subota, 16. jan. 2016. u 23:47h

Šta će se desiti kad se u BG pređe kombinacija BG-999-ZZ?
Ide se na BG-0001-AA?

M.M.L.
Poruka: 2063
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Poruka od M.M.L. » subota, 16. jan. 2016. u 23:52h

Verovatno

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 16. jan. 2016. u 23:53h

Sve ukazuje na to. Već je isprobano kod taksista, sistemi za prepoznavanje tablica narihtani da mogu da to obrade itd...

Inače je stručna javnost ukazivala na taj problem još dok su najavljivali pojavu novih tablica, ali očigledno to nije bio faktor od značaja.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

mbole
Poruka: 14947
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 16. jan. 2016. u 23:59h

Pravilnik o registraciji...
Члан 32.
...
Уместо регистарске таблице која је нестала не може се издати нова регистарска таблица са истим регистарским бројем пре него што истекну две године од дана кад је пријављен нестанак регистарске таблице.

Ne mogu da na brzinu pronadjem, al od nekud mi je u secanju da tablice koje su jednom izdate ne mogu da se upotrebe ponovo za drugo vozilo u isto tako nekom roku tipa 2 godine.
Djak pesak :)

forte
Poruka: 353
Član foruma od: utorak, 10. apr. 2012. u 15:59h
Kontakt:

Poruka od forte » ponedeljak, 18. jan. 2016. u 00:00h

dule0911 piše:Enio misli na standardne tablice, samo da se uzme kombinacija koju zelis ako je slobodna.
Sem placanja, mislim da je jedina druga opcija da znas nekog ko zna nekog :) posto znam da su ljudi uzimali preko reda tablice koje nisu na redu. Tipa drugar je odmah na pocetku deljenja tablica dobio BG777ZZ dok su aktuelni brojevi u sup-ovima bili 001-010. Pre toga je imao cetvorocifren broj pa mozda i to ima neke veze.
Ja bih rado platio za tu uslugu (ne 80k din) mada mi je broj vec zauzet, ali postoji jos jedna kombinacija sa 4 cifre u sredini koja bi mi odgovarala.
iil na primer mozda BG444ZZ :)

Odgovori

Povratak na „Svaštara“