Mogu, ali od toga nemaš baš ništa ako nemaš:
1. Tablu sa kojom možeš da se igraš
2. Programator (UPA ili XPROG)
3. Auto na kome da probaš
Sa druge strane, moj dump ti neće puno značiti jer, konfiguracija table je mali deo, ostalo je kalibracija instrumenata (igala) na tabli, a to je baš "cluster specific" - npr uprogramiraš moj dump u kontroler na tvojoj tabli i dobiješ da čim daš kontakt, igla temperature se pomeri više nego što treba tj. kalibracija nule je drugačija itd itd
Tako su mnogi prej.... table drugima kad su menjali kilometraže, uprogramira ceo dump umesto samo da izmeni kilometražu sve ode dođavola, ili iskopča ili ukopča neke opcije koje imaš ili nemaš, a kalibracija igala je druga priča...
Koliko sam suzio pretragu, prvi deo EEPROMa od 0x00 do 0xFF je prazan, akcija koja bi nas zanimala je od 0x100 do 0x1FF, bliže "donjem" delu tj. višim adresama 0x1E0 do 0x1FF
Ne bih da reklamiram, ali na kupujemprodajem ima neki lik od kojeg sam kupio UPA Serial programer, 30ak evrića i sa njim sam radio moju tablu...
Procedura je malo zajb....
Moraš da zalemiš konektor nazad pa eventualno ako možeš da sa laptopom dođeš do auta, ali onim koji ima serijski port, zaboravi USB to serial, izvučeš tablu, ostaviš je zakačenu na vozilu i korak po korak onda jedna po jedna linija da se menja.
Skinuo sam gomilu nekih dumpova sa nekih ruskih sajtova, ali iskreno, pošto sam rešio ovo moje, nemam dalje šta da čačkam

Da imam dovoljno vremena, zezao bi se sa npr tempomatom, koliko sam skontao na dizelu se dodaju ti dodatni tasteri na kočnicu i kvačilo, ubaci se volan sa dodatnim žicama, aktivira u tabli ali izgleda da treba i u PCMu da se uključi, ali nisam siguran
No, o tom po tom, ako ikada bude bilo vremena i volje

Ili ako se skupi neka ekipica negde sa različitim konfiguracijama vozila pa upoređivati onda šta i kako...
Eto, toliko

Pa ko hoće da se igra...