Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Molba

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
Kennym
Poruka: 835
Član foruma od: sreda, 4. sep. 2013. u 14:01h

Molba

Poruka od Kennym » sreda, 6. avg. 2014. u 20:24h

Imam molbu za nekoga kome nije mnogo teško da slika deo gde je rezervni točak i postavi slike ili mi pošalje linkove u pp. U pitanju je Fokus limuzina(gde se stavlja dizalica, gde točak, ima li nečim da se šrafi da ne mrda i tako to, pošto ovaj moj nema ništa dole, ni dizalicu nisam imao pa sam morao da je kupim, da li je orginial njegova ili nije jbm li ga :D) Unapred zahvalan :)

nikola_focus
Poruka: 1490
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Re: Molba

Poruka od nikola_focus » četvrtak, 7. avg. 2014. u 01:54h

Dizalica, zajedno sa kljucem, ide ispod tocka, a tocak se naravno postavlja sa spoljasnjim delom na gore. Imas poseban sraf za dizalicu a poseban za tocak, srafe se na istom nosacu, jedan do drugog. Ne znam koliko sam uspeo da pomogne, bez slike :)
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

Kennym

Poruka od Kennym » četvrtak, 7. avg. 2014. u 16:58h

Tako sam i ja mislio nesto ali s obzirom da nisam imao ni dizalicu ni ključ kad sam kupio auto nešto čisto sumnjam da će ova dizalica da odgovara tom nocaču. A plus nemam ni tih šrafova ni možda nekih šipki što idu iz nosaša našra se šrafe šrafovi tako dok ne vidim sliku samo mogu da nagađam kako bi trebalo da izleda :( :doh:

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 7. avg. 2014. u 23:51h

Ovako otprilike to izgleda na Fiesti mk7, treba da je jako slično i kod tebe. Slike su sa neta...

Slika

Tu gde ima na sredini dizalice ta "ručica", to je u stvari drška jednog brezona koji ide kroz dizalicu i šrafi se u šasiju. Rupa pored je predviđena za pričvršćenje točka, sličnim brezonom sem što na njemu ima jedan plastičan konus namenjen da se centrira na rezervnom točku.

Slika

Mada, sad na drugi pogled, gledajući šta je u centru rupe za rezervni točak, moguće je da su tu na slici pričvrljili dizalicu u navoj predviđen za točak. hahahaha
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Kennym

Poruka od Kennym » četvrtak, 14. avg. 2014. u 15:10h

Sredio sam slično kao i na slikama uz naravno malo mašte i kućne radinosti :D

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 14. avg. 2014. u 16:20h

To se ceni thumbsuph
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » četvrtak, 14. avg. 2014. u 16:23h

Ja sam tri ćetiri puta digao auto (Mondeo) fabričkom dizalicom i navoj je propao - proklizao, tako da se preterano ne pouzdaješ u nju.
U gepeku nosim hidrauličnu.Malo više mesta zauzme, ali se posao obavi brzo i lako.
Slika Slika

Kennym

Poruka od Kennym » četvrtak, 14. avg. 2014. u 23:19h

BojanM piše:To se ceni thumbsuph
Hvala :-) :D
@Lale Ni ova moja nije fabrička i malo je veća i jača od običnih sa velikim postoljem i stabilnija je ali isto je na navoj...

Odgovori

Povratak na „Svaštara“