Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Parkiranje u jednosmernoj ulici

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
m_peki
Poruka: 561
Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h

Parkiranje u jednosmernoj ulici

Poruka od m_peki » sreda, 17. okt. 2012. u 18:36h

Molio bih poznavaoce da mi objasne ili upute na neki link gde se mogu informisati o pravilima parkiranja u jednosmernoj ulici. Elem ovde kod mene na Zvezdari poceo neki trend "udaranja" stubica po trotoarima pa je parkiranje prosto postalo nemoguce. Znam ja da su trotoari za pesake ali u ovakvom s..anju u kakvom zivimo, malo tolerancije i dogovora znaci. Kod mene je konkretno slucaj- ulica siroka jedva 2m, trotoar od po metar sa obe strane i svuda stubici koje postavlja Beograd put na inicijativu vlasnika kuca koji pri tom imaju dvorista i garaze a nas ostale ko j.... Pa prosto me zanima postoji li neki zakon kako se parkira u ovakvim ulicam koje su obelezene jedino znakom za jednosmerno ili oni jednostavno mogu sa obe strane da postavljaju te stubice.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Re: Parkiranje u jednosmernoj ulici

Poruka od RS_cabrio » sreda, 17. okt. 2012. u 19:52h

Je*em ti te stubce, mnogo me nerviraju.

mbole
Poruka: 14944
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 20. okt. 2012. u 02:12h

Mogu da postavljaju stubice, posto je prema zakonu parkiranje "restriktivno", sto prevedeno znaci: nije ti garantovano pravo da mozes da se parkiras, vec obrnuto, smes da se parkiras samo ako za to postoje uslovi.

I da je trotoar bez stubica, po zakonu ne bi smeo da se parkiras ni delimicno na njemu posto moras da ostavis bar 1.2m za prolaz pesaka (upravo zato i postavljaju stubice).
Posto je kolovoz preuzan za parkiranje jedino sto ti ostaje ako postujes zakon je da se parkiras na nekom drugom mestu.
Djak pesak :)

Loyale
Poruka: 359
Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h

Poruka od Loyale » subota, 20. okt. 2012. u 13:25h

Ne samo ako hoce nego ce morati jer koliko sam ja razumeo,na trotoar ne moze od stubića a ako stane na ulicu blokirace je jer je uska da bi neko mogao da se provuce.

m_peki
Poruka: 561
Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h

Poruka od m_peki » nedelja, 21. okt. 2012. u 21:26h

Pa tako nekako. Zvao sam i sekretarijat za saobracaj te su mi i oni rekli nesto slicno. Preostaje mi jedino garaza parking servisa gde mi je mesecni od 00-24 2200 din. Kulturno ali ne bas i jeftino kad pomnozis x12 meseci. Svakako hvala.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » nedelja, 21. okt. 2012. u 22:43h

I dalje isplativije nego famozna "doplatna/dnevna karta".
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Odgovori

Povratak na „Svaštara“