Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Prenos vozila...

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
Neša
VIP
Poruka: 5051
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Prenos vozila...

Poruka od Neša » subota, 19. maj 2012. u 12:04h

Zavrsio sam prenos vozila sve preko agencija u Prokuplju i Sapcu i juce predam sve papire u SUP i ovaj na salteru mi kaze da dodjem u toku sledece nedelje jer moraju svi papiri da se provere,posto je sve islo preko agencija.
Malo sam se uplasio jer se nove tablice obicno dobijaju najvise za jedan dan :wtf: Jel to normalna procedura?

Auto je uvezao vlasnik,seo na avion i doterao auto na tockovima iz Holandije,uredno odjavljen tamo i uvezen na fizicko lice sa placenom carinom i porezom i registrovan na sabacke table. Kad je istekla zabrana otudjenja od 60 dana,auto sam preneo i ocekivao sam nove tablice odmah.
Mozda proveravaju jer ima dosta vozila koja se uvoze preko firmi koje postoje neko vreme pa se ugase. Sabac je sigurno sumnjiv jer se mnogo vozila uvoze preko carinarnice Sabac.
Pa valjda auto ne bi ni mogao da se registruje prvi put na sabacke table ako je bilo sta sumnjivo?
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Re: Prenos vozila...

Poruka od BojanM » subota, 19. maj 2012. u 13:12h

U principu je sve tako kako kažeš, ali uvek postoji neko "ali", a to je da MUP može da zatraži dodatne provere koje traju neko vreme, naravno ako misli da ima razloga za to.

A potreban i dovoljan razlog može da bude i samo to da ga je mrzelo da radi. thumbsuph
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » subota, 19. maj 2012. u 13:27h

Nesa piše:...
Pa valjda auto ne bi ni mogao da se registruje prvi put na sabacke table ako je bilo sta sumnjivo?
lol lol lol
Ključna reč - Šabac.
Upravo zato ti sve to i rade.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » subota, 19. maj 2012. u 13:31h

Mogao si jednostavnije da ne odjavljujes auto, nego da napravis ovlascenje sa prethodnim vlasnikom (neznam kako sad to tacno ide) i kad istekne registracija, lepo registrujes auto na sebe. Mislim da bi bilo manje komplikovano. Ne bi te pretpostavljam cimali. Naravno uz uslov da je predhodni vlasnik hteo da pristane na to :) A kao sto rece moj imenjak mozda ih je samo jednostavno mrzelo da rade. Ja kad sam kupio auto prosle godine, predao papire 29.04. dan pred praznik, i posle zbog necije lenjosti cekao tablice skoro mesec dana + nakon toga 10 dana saobracajnu, a do tad vozio bez tablica, samo po Kraljevu
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » subota, 19. maj 2012. u 13:37h

bojan_kv piše:Mogao si jednostavnije da ne odjavljujes auto, nego da napravis ovlascenje sa prethodnim vlasnikom (neznam kako sad to tacno ide) i kad istekne registracija, lepo registrujes auto na sebe.
...
Ne ide to tako, ergo, nije mogao.
Auto iz mesta a mora da se odjavi u mestu a (vrate tablice), plati porez na prenos u mestu a, a zatim da se registruje u mestu b.

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » subota, 19. maj 2012. u 13:55h

Evo komsija je kupio auto u Valjevu pre deset dana, vozi ga na ovlascenje pa ce ga prevesti na sebe kad mu istekne registracija u novembru :)
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » subota, 19. maj 2012. u 13:58h

Nisi ga razumeo Bojane, hoće da kaže da ga navedena procedura svejedno čeka kad tad... thumbsuph
Slika

Neša
VIP

Poruka od Neša » subota, 19. maj 2012. u 16:48h

Da ne ulazim u detalje... Auto se vodi na babu,njegovu tastu,poslao mi je ovlascenje overeno u opstini,a za ulaz na Kosovo traze mi ovlascenje overeno u sudu! Molio sam ga mesec dana da mi posalje sudski overeno ovl.ali nista i odlucim da ga prenesem jer me to ceka kad-tad. Slucajno nadjem agenciju u Sapcu koja zna babu odlicno i zavrse mi sve,bez da idem za Sabac. Porez za Mondeo je 11k din,sve ukupno mi je izaslo 20k din. Registracija traje do februara 2013.g.
Duratorq DI 16v

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » subota, 19. maj 2012. u 17:08h

Ne vole prodavci da se igraju s ovlašćenjima, niti da ih produžuju preko 6 meseci. Valjda ima nešto i u zakonu da to ograničava. Čuo (i dožuveo) par puta.

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4938
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » nedelja, 20. maj 2012. u 09:01h

ma bolje sto si ga preveo,kod tebe si sa sabackim tablama stranac i odma se okome kerovi da smaraju sto ovo sto ono,cije auto sto nisi preveo i tako to....
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

Neša
VIP

Poruka od Neša » utorak, 22. maj 2012. u 09:14h

:bravo: Napokon stigle tablice!! Sumnjiva je bila agencija iz Sapca preko koje je placen porez...sa autom je sve u redu.
Duratorq DI 16v

mbole
Poruka: 14946
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 27. maj 2012. u 01:13h

fancy piše:porez na prenos
Sitna ispravka, nije u pitanju porez, vec taksa.

Ova nasa igracka od drzave je usvojila sistem PDV-a, koji uprosceno receno kaze:
(Prodjana cena - Nabavna cena) *18% je iznos poreza.
Posto je tvoja nabavna cena osim u izuzetnim slucajevima daleko veca od prodajne, jos bi trebalo drzava da ti vrati porez :)
Naravno, posto kao fizicko lice "nisi u sistemu PDV-a" nece ti ga vratiti, ali ne mogu ni da ti naplate isti. A ne postoji drugi porez na promet roba i usluga osim PDV-a (ne racunajuci akcizu, al to je opet specijalan slucaj).
Djak pesak :)

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » nedelja, 27. maj 2012. u 07:11h

Zove se porez na prenos apsolutnih prava (vlasništva) i iznosi 2.5% vrednosti vozila po zvaničnom katalogu AMSS koji se koristi. Plaća se u poreskoj upravi.
Isti taj porez se plaća npr. i kod kupovine stana (koji nije nov).

Zvanično.

To o čemu ti pišeš je nešto drugo i odnosi se na kupovinu novog automobila (ili uvoza iz inostranstva) ili stana, iznosi 18% i zove se PDV, uračunat je u cenu, plaća ga prodavac (odnosno onaj koji uvozi auto).

mbole
Poruka: 14946
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 27. maj 2012. u 23:59h

U pravu si za porez na prenos apsolutnih prava (ja sam nesto pobrkao loncice).

PDV u sustini placa kupac, ali se za njega zaduzuje prodavac (tacnije, kupac plati prodavcu, a onda prodavac te pare da drzavi).
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Svaštara“