Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Da li ste član nekog auto saveza? Road assistance

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
alekco
Poruka: 178
Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h

Da li ste član nekog auto saveza? Road assistance

Poruka od alekco » sreda, 30. nov. 2011. u 13:39h

Drage moje kolege "Fordasi", mislim da se svakome od nas dogodilo da nas naš ljubimac kad tada izneveri na putu. Neki od nas nisu dovoljno stručni da otklone kvar na licu mesta.
Proslo je vreme kada smo radili polu generalnu pored puteva. Veži zicom i vozi do kuće :)
Pošto je došlo takvo vreme, da se retko ko usudi da pomogne kolegi vozaču u nevolji, smatram da je članstvo u nekom moto savezu jedno od boljih načina kako da Vas ne boli glava dok ste za volanom. I nase drage koleginice imaju još veći problem. Prošlo je vreme vozača džentlmena, koji će da se zaustave da pomognu da se promeni toačak, itd. Dosta poznanika kako iz Srbije tako i iz inostranstva su članovi nekih road assistance udruženja. Iskustva su u većini slučajeva pozitivna.

Stoga bih Vas zamolio da ako imate neka iskustva, događaje...podelite sa nama ovde.

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Re: Da li ste član nekog auto saveza? Road assistance

Poruka od darko darko » sreda, 30. nov. 2011. u 13:45h

Mene nikad nije ostavio moj ford, previse ga pazim(bar dok nije bio za prodaju), i ako je nesto pokvareno, recimo hladnjak, pazim i nebrinem, imam neko ludacko poverenje u forda, cak sam ga doterao iz bg na benzin. Sto se tice tih lesinara, neveruj im nista na podrucje srbije- zovi kuma brata drugara i teraj kod proverenog majstora, slep- a kad ga natovare teraju u servis skom imaju procenat od lesine, ili te deru varaju na koji nacin stignu, neznam slep koliko je km besplatan, znam jer sam ja radio to nekad, ne bas ovako, vise sam cinio uslugu, ali poznajem ko nije imao milosti, za neke i treba, turke...
inostranstvo ok sve, kod nas nikao, samo preko osiguranja...

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » sreda, 30. nov. 2011. u 14:23h

Sa Fordovima od 1992 bilo je svakojakih avantura, ali ne računam kad je Taunus u zimu 1995. presisao pa sam u Žarkovu (taman bio te večeri kod tadašnje ribe, bilo me blam da se vraćam, kao, auto mi riknuo ;)) proveo noć u njemu i pred zoru ga upalio ;)

Zadnjih 10ak godina, sve potrebe tog tipa pokriva "moj" servis :D

Jednom, 2003, sam imao potrebe za tim kad mi je na Mondeu 2 riknuo spoj između poklopca plovka/pumpe i rezervoara (ispod zadnjih sedišta) pa sam ostavljao benzinski trag iza sebe. Taman sam krenuo na more, bilo popodne, predveče (a lepo mi bivša devojka govorila da ne krećemo tako kasno!) i bio na 50ak Km od Beograda. Zvao sam Vukašinoviće i rešenje je bilo da se vratim do Železnika, gde je nešto kasnije došao i Jovan. Kod (čuvenog :D) Dragana smo nabavili novi deo, montirali na licu mesta... i posle otišli na večeru thumbsuph Na more sam ponovo krenuo sutra ujutro.

Pre 2 godine, sa Fiestom, se desilo napuknuće u dovodu za benzin (pod haubom) u trenutku kad sam bio na obilaznici i imao još nekoliko kilometara do odredišta... ne da je smrdeo benzin u kabini, ali sam rizikovao (vozio sam taštu kući i eto, da se tad zapalilo, bila bi to sreća u nesreći ;)) i stigao gde je trebalo ali, naravno nisam mogao da se vratim kući. Opet sam zvao servis a oni su mi poslali tipa sa šlep dizalicom sa kojim imaju deal i koga uvek zovu ako nekome negde (u Srbiji) stane auto. Čovek došao, odneo auto do servisa nije bilo ni skupo, čini mi se, 1 evro po kilometru.

Nekoliko puta sam imao telefonske savete, i začudo :P je dijagnoza na neviđeno uvek bila tačna lol

Verujem da tako rade svi normalni servisi :)

p.s. kad vidim koji je gmaz direktor AMSS ne da nemam želju da budem član nego čak ne bih tu radio ni tehnički sve da ga rade besplatno :mad:
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 1. dec. 2011. u 00:13h

Ja clan amss, zuta karta valjda, i ovde i u inostranstvu imam besplatan slep i servis do nekog iznosa, ne secam se sad tacno sta i koliko, cak i prenociste ako je potrebno...
Meni se auto nikad nije pokvario na putu a da sam morao da ga ostavim/pozovem slep. Jednom me drugar vuko kuci sa fiestom ali za to nije fiesta bila kriva vec lopovi na NIS pumpi (secate se one afere od pre godinu i kusur dana kad su krali na pistoljima za gorivo).
Fiesta!!

lasto
Poruka: 336
Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 18:06h

Poruka od lasto » petak, 2. dec. 2011. u 00:01h

Ne, moje relacije i kilometraža ne zahteva takav vid osiguranja.

ko prelazi veliku kilometražu, a vozi daleko (više od 200km) od mesta gde živi možda i ima potrebu za tom vrstom sigurnosti, pogotovo ako često noću putuje.

jednom mi je stao ford 38km od kuće, u NS, tamo negde 2001, krenuo na exit, temperatura 42C, i na crvenom svetlu pukne remen (u tom trenutku nisam znao šta je problem), zovnuo majstora i to je to, došao čovek, pogledao, slegnuo ramenima (ništa na terenu) i odšlepao me do radionice...

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 2. dec. 2011. u 00:08h

Slazem se sa tobom, ja sam uzeo samo zbog inostranstva jer sam isao par puta pa mi je znacilo za sv. slucaj... Inace ko vozi uglavnom po gradu i nema neke vajde.

Sa druge strane, osiguranje je cini mi se 20e, a slep cenim slicno ili vise (cak i da se auto pokvari u gradu) tako da se isplati u svakom slucaju.
Fiesta!!

dax92

 
Poruka: 7620
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » petak, 2. dec. 2011. u 23:12h

fancy piše:ne da je smrdeo benzin u kabini, ali sam rizikovao (vozio sam taštu kući i eto, da se tad zapalilo, bila bi to sreća u nesreći ;))
Zar ne bi bila veca sreca u nesreci da je bio tast? mrgreen
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

mbole
Poruka: 14942
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 6. dec. 2011. u 10:59h

Jok bre. Tast je korisna stvar (pece rakiju :))
Djak pesak :)

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » utorak, 6. dec. 2011. u 11:51h

Kako za koga, ne trošim te otrove osim za otčepljenje kanalizacije :D

Ima Dax pravo ;)
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

mbole
Poruka: 14942