Ford mondeo mk4 2.0 tdci BCM modul
- Idžo
- Poruka: 2
- Član foruma od: petak, 6. dec. 2024. u 10:42h
Ford mondeo mk4 2.0 tdci BCM modul
Pozdrav svima,
Vlasnik sam mondea 2011 godište, 2.0 tdci titanium paket...desilo mi se da je akumulator crkao skroz i nije hteo da mi upali. Nakon stavljanja novog akumulatora (exide 85a) totalno je poludeo, u smislu da nije hteo da ugasi svetla, nije radila ventilacija ni senzori. Malo sam istraživao i video sam da treba uraditi bms reset nakon zamene akumulatora (da se kontakt i 5 puta pritisne dugme zadnje maglenke pa 3 puta dugme za sva 4 žmigavca - lampica od akumulatora zablinka nakon toga tri puta i to je to) i uradio sam taj reset što je donekle pomoglo. Nakon toga opet nisam mogao ugasiti svetla, pa sam skidao klemu i sve nanovo sa resetom, a desi se da kad se vratim do auta podigne brisače ili upali svetla sam od sebe. Električar je pregledao auto, pobrisao sve greške, i samo se jedna javlja konstantno a to je B1D01 (kratko svetlo desni far - i ono inače ne radi kad upalim svetla od zamene akumulatora). Električar kaže da je problem glavni modul (bcm modul) ali da on ne bi da se bavi sa tim jer treba neko kodiranje da se radi. Ne zna ni gde je najbolje da se javim, da li u ovlašćeni servis ili negde ovako ko radi fordove. Da li je neko imao ovakav problem? Ne znam što činiti dalje...ako neko ima savet bio bih zahvalan.
Vlasnik sam mondea 2011 godište, 2.0 tdci titanium paket...desilo mi se da je akumulator crkao skroz i nije hteo da mi upali. Nakon stavljanja novog akumulatora (exide 85a) totalno je poludeo, u smislu da nije hteo da ugasi svetla, nije radila ventilacija ni senzori. Malo sam istraživao i video sam da treba uraditi bms reset nakon zamene akumulatora (da se kontakt i 5 puta pritisne dugme zadnje maglenke pa 3 puta dugme za sva 4 žmigavca - lampica od akumulatora zablinka nakon toga tri puta i to je to) i uradio sam taj reset što je donekle pomoglo. Nakon toga opet nisam mogao ugasiti svetla, pa sam skidao klemu i sve nanovo sa resetom, a desi se da kad se vratim do auta podigne brisače ili upali svetla sam od sebe. Električar je pregledao auto, pobrisao sve greške, i samo se jedna javlja konstantno a to je B1D01 (kratko svetlo desni far - i ono inače ne radi kad upalim svetla od zamene akumulatora). Električar kaže da je problem glavni modul (bcm modul) ali da on ne bi da se bavi sa tim jer treba neko kodiranje da se radi. Ne zna ni gde je najbolje da se javim, da li u ovlašćeni servis ili negde ovako ko radi fordove. Da li je neko imao ovakav problem? Ne znam što činiti dalje...ako neko ima savet bio bih zahvalan.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21532
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Ford mondeo mk4 2.0 tdci BCM modul
Savet je da se predstavite prema pravilima foruma.
Dakle, vaše ime i odakle ste ?
Dakle, vaše ime i odakle ste ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Idžo
Pardon, bejah u žurbi i nisam se predstavio, moja greška. Zovem se Ilija i živim u Kuli, bavim se poljoprivredom (voćarstvo) i računovodstvom, poslom sam često i u Temerinu poslednjih godina. Vlasnik sam Ford Mondea već godinu i po dana i u suštini sam prezadovoljan autom iako ima evo skoro 14 godina i 280.000 pređenih km. Očuvan je skoro pa vrhunski, odlično se vozi, udoban, komforan, ne troši mnogo, karavan je i ima mnogo prostora. Ovaj kvar će se rešiti i naravno neće mi promeniti mišljenje o autu.
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8298
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Pošto se ovde samo predstavlja, a teme automatski zaključavaju posle izvesnog vremen, svoj problem izloži u delu foruma koji odgovara tvojoj problematici.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- Idžo
Bolje vas našao. Hoću, hvala.