Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

el. podizac stakala

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
crow
Poruka: 104
Član foruma od: sreda, 9. jun 2010. u 13:42h

el. podizac stakala

Poruka od crow » sreda, 31. avg. 2011. u 10:41h

Valjda je pravi podforum.

Elem, skidane mi kleme i pored blokiranog CD plejera (kod nemam naravno), pobrljavilo mi el. podizac stakala, Mondeo mk3 u pitanju. Problem je u drugom zubu na ciji pritisak se prozori zatvaraju do kraja. Sada reaguje isto na oba zuba, tj mora da se drzi da bi se podigao do kraja. Kod spustanja je pak sve ok, na drugi zub ide do kraja kao sto i treba. (postoji mogucnost i da je obrnuta situacija, nisam 100% siguran, tek poenta je da je nesto reprogramirano :mad: ). Sta ciniti?

mbole
Poruka: 14920
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: el. podizac stakala

Poruka od mbole » sreda, 31. avg. 2011. u 10:46h

Procitas uputstvo :)
Gde pise:
After the battery has been disconnected it is necessary to initialize each door window motor separately.
1. Press the power window control switch close button until the door window is fully closed and hold the button in the close position for a further second.
2. Release the power window control switch close button and press again two or three more times, for one second each time.
3. Press the power window control switch open button until the door window is fully open.
4. Briefly press the power window control switch close button to the second detent and release the button.
If the door window does not close automatically, repeat the complete procedure.
5. Repeat the door window motor initialization for each door window motor.

WARNING:
The door window anti-trap function will not operate during the door window motor initialization procedure. Make sure that the door window opening is free of all foreign material. Failure to follow this instruction may result in personal injury.
Djak pesak :)

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » sreda, 31. avg. 2011. u 10:54h

Takođe, u gornjem desnom uglu foruma ima jedna zgodna opcija zvana "Pretraga" u koju ukucaš, na primer, "programiranje prozora mondeo" i dobiješ, na primer, ovu temu kao rezultat. thumbsuph

Što se radija tiče mogu da se nađu po netu programčići za dekodiranje, ali će biti neophodno da saznaš koji je serijski broj radio uređaja, a to je zapisano na samom njegovom kućištu... što će reći, neophodno ga je izvaditi iz maske instrument-table i ždraknuti šta piše na nalepnici.

@mbole, sve mi nešto miriše da kolega nije dobio original servisne knjižice i uputstva uz svoj automobil, čim nema ni šifru za radio.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

mbole

Poruka od mbole » sreda, 31. avg. 2011. u 11:26h

Ma pretpostavljam za knjizice (da ne kazem, znam da je to uobicajena pojava), al malo "drvim" :)

crow
Poruka: 104
Član foruma od: sreda, 9. jun 2010. u 13:42h

Poruka od crow » sreda, 31. avg. 2011. u 11:58h

Jbg, 'talijanski jos ne naucih...ali cu morati po svemu sudeci ;)
BojanM piše:Takođe, u gornjem desnom uglu foruma ima jedna zgodna opcija zvana "Pretraga" u koju ukucaš, na primer, "programiranje prozora mondeo" i dobiješ, na primer, ovu temu kao rezultat. thumbsuph
Visio sam na ovoj temi X puta i pala mi je na pamet ali me secanje izdalo, bio sam ubedjen da nista o prozorima nisam procitao...

Hvala obojici na odgovorima u svakom slucaju.

mbole

Poruka od mbole » sreda, 31. avg. 2011. u 12:44h

Proveri za svaki slucaj, da negde u toj knjizici nije zavrsio i kod od radija.
Obicno to ljudi cusnu unutra i zaborave za sva vremena.

Naravno uvek mozes da odes kod Ford dilera i da ti daju kod (sto ce naravno da naplate, koliko nemam pojma).

Odgovori

Povratak na „Instalacije“