Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

problem sa strujom-Mondeo(Contour)

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
Ford Mustang
Poruka: 9
Član foruma od: sreda, 16. dec. 2009. u 01:12h

problem sa strujom-Mondeo(Contour)

Poruka od Ford Mustang » nedelja, 12. dec. 2010. u 20:05h

svaki savet dobrodosao.....auto je ford contour,kanadski mondeo 2.5 24v 1998mo

problem......poceo ovako.....prvo je auto stucao povremeno kad bi dodavao gas,palila se lampica za akumulator na tabli i kad bi dodavao gas jace sijala a svetla se pojacavala i slabila,kao da je imao neki prekid struje....pa se letos istopio osigurac za ventilator klime istopio se skroz...prestala da radi klima i ventilator u kabini....desni zadnji migavac cesto pregoreva a duga svetla pregore cim zamenim sijalice i prvi put ih ukljucim....zadnji put mi je u toku voznje izbacio svu vodu iz akumulatora i kiselinu cak.....a kad sam stavio novi akumulator posle toga su prestala da rade i oborena svetla...i kad zamenim sijalice sada ne rade...rade jos samo pozicije sa strane ....to su oni zuti migavci koji stalno rade kod kanadjana i radi pozicija nazad...auto pali i ide sa novim akumulatorom sada.....

da li je u pitanju alternator,relej ili nesto sasvim drugo?

hvala
Poslednja izmena: Ford Mustang, na dan ponedeljak, 13. dec. 2010. u 00:29h. Ukupno izmenjeno 2 puta.

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Re: problem sa strujom-Mondeo(Contour)

Poruka od Dusan64 » nedelja, 12. dec. 2010. u 21:09h

Meni to lici kao nenormalno visok napon punjenja,tj.los regler. Premeri napon,to ti je najjednostavnije.

Ford Mustang

Poruka od Ford Mustang » nedelja, 12. dec. 2010. u 23:02h

napon je 14.30 ...ide li to u granicu normale ili.....?

kale
Poruka: 106
Član foruma od: subota, 19. feb. 2011. u 20:37h

Poruka od kale » sreda, 23. feb. 2011. u 05:13h

ako ti je akumulator prokljuco a dobar je bio tj nije bio pri kraju onda ti je to mnogo visok napon,idi kod elektricara samo nek ti premjeri napon koji daje alternator

Ford Mustang

Poruka od Ford Mustang » nedelja, 10. apr. 2011. u 21:18h

napon daje normalan,merio sam kod trojice drugara elektricara...14 kod jednog kod drugog 14.3 trceg 13.9

jedan kaze vozi tako i ne diraj nista,

drugi kaze otisao regler ali ponekad radi normalno a kad ga vozis pogledaj kad drzis na otvorenom na 2000 obrtaja da li pojacava ili smanjuje svetla na tabli ili farovima...sto se i desava i odmah mi crkavaju duga svetla...on predlaze da zamenim rgler

treci kaze...kompjuter ti otisao nije regler,kaze regler ili radi ili ne...vozi na dijagnostiku koja nije jeftina,kompjuter

inace auto nekad ide bez promene napona pola sata,nekad duze pa onda naglo pojaca svetlo na tabli i farovima...a nekad se gusi kad krecem i dodam gas ,trza...ne znam da li ima veze sa strujom ili dizne

STA VI MISLISTE DRUSTVO,

zna li neko nesto o tome i ima li neko neki predlog sta da radim?

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » nedelja, 10. apr. 2011. u 23:08h

Imam i njegov kompjuter i alternator kompletan i dizne,pa ako te ne mrzi dodji da uzmes sve pa isprobaj razne opcije...

Ford Mustang

Poruka od Ford Mustang » sreda, 13. apr. 2011. u 08:43h

:) hvala ti druze,sve imas...

juce sam dogovorio sa drugom da za vikend ostavim auto da mi zameni regler pa da vidim sta ce da kaze..pa ako ne bude funkcionisalo eto mene do tebe

koliko bi bio alternator kod tebe cisto da znam

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » sreda, 13. apr. 2011. u 10:34h

Zamenicemo za one zadnje amortizere sto si uzeo a ne odgovaraju ti thumbsuph

Ford Mustang

Poruka od Ford Mustang » četvrtak, 14. apr. 2011. u 13:59h

bas si laf...svaka cast:-),nisam hteo da te cimam za amortizere...a onu fiestu oterala bivsa zena...razveli se bas u tom periodu tako da i od zamene za mondea nista nije moglo da bude

ajd cimnucu te sutra na mobilni..idem za bg pa ako si slobodan da svratim u tvoj kraj..bolje da zamenim ceo alternator nego da menjam regler iz njega....

problem resen,drugi alternator,zakljucavanje hvala

Odgovori

Povratak na „Instalacije“