pitanje u vezi instrumenata za Focusa
Moderator: Dragomir
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
pitanje u vezi instrumenata za Focusa
Od skoro sma vlasnik Focusa 2002. god. 1.6 zetec, 74kw, pa sam primetio sledece:
Kad otkljucam daljinskim auto, otvorim vrata, pre nego ubodem kljuc vidim da su mi kazaljka za gorivo i kazaljka za temperaturu na sredini skale - totalno na sredini, i ako je auto skroz hladan, a goriva nema toliko. Kad dam kontakt, kazaljke se munjevito vrate na pocetnu vrednost (nulu). Upalim auto sve normalno pokazuje!
E sad, primetio sam da ponekad kad udjem sve stoji na nuli, bas kako treba!
Od cega to zavisi? i da li je normalno? Inace osim toga sve deluje sasvim normalno!
Kad otkljucam daljinskim auto, otvorim vrata, pre nego ubodem kljuc vidim da su mi kazaljka za gorivo i kazaljka za temperaturu na sredini skale - totalno na sredini, i ako je auto skroz hladan, a goriva nema toliko. Kad dam kontakt, kazaljke se munjevito vrate na pocetnu vrednost (nulu). Upalim auto sve normalno pokazuje!
E sad, primetio sam da ponekad kad udjem sve stoji na nuli, bas kako treba!
Od cega to zavisi? i da li je normalno? Inace osim toga sve deluje sasvim normalno!
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: pitanje u vezi instrumenata za Focusa
čim tako kazaljke brljave to ti je neki znak da ti je oslabio akumulator.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- oristic
Vrlo moguce, to se pocelo desavati posto je auto dugo stajao, uvoz, carinjenje, registracija...., nije vozen. Sad kako sam poceo da vozim vidim to se ne dogadja, moguce je da se malo oporavio?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Pa ako bude opet brljao pred izumiranje ti je aku...
Ako ne bude brljao znači oporavio se.
Ako ne bude brljao znači oporavio se.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
- Poruka: 200
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 21:24h
Meni se isto desava,samo sto nekad merac za temperaturu pocne da seta levo desno.To se desava od kako imam auto sa novim akumulatorom i nikad nije bilo problema sa njim.Nisam siguran sa mojim primerom da je problem sa akumulatorom???
- oristic
Ovo mi se vise ne dogadja od kad auto aktivno vozim, kazaljka za gorivo i kazaljka za temp. se pozicioniraju tacno na pola skale, dam kontakt one se odma postave na nulu, skoro trenutno!
Jos jedno pitanjce, na zadnjim vratima imam prekidace za prozore, a i na prednjim vozacenim ima komandi za zadnje podizace, medjutim nazad postoji onaj sistem na rucicu na motanje, dakle nije u funkciji, da li je komplikovano ubaciti podizace i nazad, posto predpostavljam da automobili sa vecim paketom opreme imaju podizace i nazad!
Jos jedno pitanjce, na zadnjim vratima imam prekidace za prozore, a i na prednjim vozacenim ima komandi za zadnje podizace, medjutim nazad postoji onaj sistem na rucicu na motanje, dakle nije u funkciji, da li je komplikovano ubaciti podizace i nazad, posto predpostavljam da automobili sa vecim paketom opreme imaju podizace i nazad!
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2787
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Da nije tu nešto prepravljano (nemoguće je da ima i prekidače i ručicu)?
- oristic
e to je i meni interesantno, ima rucicu koja lepo radi, a ima u tapaciru prekidace koji ne rade! Da li je prepravljano neznam, ali ne verujem, kako ubudziti rucicu, hehe, ne verujem da se u svajcarskoj neko majao sa time!
- oristic
Ovako, sto se tice kazaljki koje se pozcioniraju na sredinu kad otkljucam auto to je problem koji mi se i na dalje desava, zasto neznam, a nadam se da je do slabog akumulatora. Desava sa samo ujutru kad je skroz hladan, u toku voznje danju se niked ne dogadja, uvek lepo stoje na pocetku skale!
Auto ujutru pali kao mina, koji je jos simptom praznog akumulatora? Da li ce da crkne odjedared ili...? Da li jos neko ima ovakvo iskustvo i da li je potrebno da se zbog ovoga obratim nekom majstoru?
Auto ujutru pali kao mina, koji je jos simptom praznog akumulatora? Da li ce da crkne odjedared ili...? Da li jos neko ima ovakvo iskustvo i da li je potrebno da se zbog ovoga obratim nekom majstoru?