Kako povezati E na sierri
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 6
- Član foruma od: subota, 25. sep. 2010. u 21:46h
Kako povezati E na sierri
POZDRAV !
Ponovo ja verovatno me u proslompitanju niste bas najbolje razumeli pa ko velim da ponovim i pojasnim.Imam Sieeru sa 2.0 EFI motorom iz davne 1987 godine u instrunent tabli imam na sredini veliko slovo E a levo i desno od njega po jednu malu sijalicu.kada sam otvorio instrument tablu na tom slovu E je ukljucen neki kabel koji vodi pod haubu ali iz konektora izlazi i neka crno/plava zica koja neznam gde se prikljucuje ispod instrument table na + ili -.
Pod haubom kabel koji ide od slova E ukljucuje se na neka dva ventila ili tako nesto jedan od njih je sa plavim a drugi sa crvenim cepom na kojima se nalaze po jedno tanko crevo na svakom ventilu. E sad gde ukljuciti crno/plavu zicu a gde crevo sa ventila sa plavim cepom a gde sa ventila sa crvenim cepom.
HVALA.
Ponovo ja verovatno me u proslompitanju niste bas najbolje razumeli pa ko velim da ponovim i pojasnim.Imam Sieeru sa 2.0 EFI motorom iz davne 1987 godine u instrunent tabli imam na sredini veliko slovo E a levo i desno od njega po jednu malu sijalicu.kada sam otvorio instrument tablu na tom slovu E je ukljucen neki kabel koji vodi pod haubu ali iz konektora izlazi i neka crno/plava zica koja neznam gde se prikljucuje ispod instrument table na + ili -.
Pod haubom kabel koji ide od slova E ukljucuje se na neka dva ventila ili tako nesto jedan od njih je sa plavim a drugi sa crvenim cepom na kojima se nalaze po jedno tanko crevo na svakom ventilu. E sad gde ukljuciti crno/plavu zicu a gde crevo sa ventila sa plavim cepom a gde sa ventila sa crvenim cepom.
HVALA.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Kako povezati E na sierri
A da ti uslikaš tablu pa nam pokažeš... pošto ja lično ne znam ni za kakvo slovo E na tabli...
Koja Sierra je u pitanju... mk1 ili mk2 ?
Pošto ti se Sierra u međuvremenu podmladila
Koja Sierra je u pitanju... mk1 ili mk2 ?
Pošto ti se Sierra u međuvremenu podmladila

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Jesu ventili su povezani na masu sto znaci da je onda ona crno/plava zica ide na +12 ali neznam gde idu creva sa ventila na motor 2.0 EFI
-
Prijatelju mozesli to nekako proveriti i potvrditi dali idu i na 2.0 EFI na usisnu granu ili ne
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Pa rade na principu vakuuma to je sigurno, s tim što u nekim vozilima postoji kazaljka a u nekima lampica.
A gde drugde naći vakuum osim usisne grane u tvom slučaju?
A gde drugde naći vakuum osim usisne grane u tvom slučaju?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове