Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fiesta Mk4-problem sa grijanjem/hladjenjem

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
dinoviva
Poruka: 35
Član foruma od: utorak, 10. avg. 2010. u 21:11h

Fiesta Mk4-problem sa grijanjem/hladjenjem

Poruka od dinoviva » četvrtak, 12. avg. 2010. u 23:13h

Imam Fiestu 1.25 Zetec, Ghia '99 tek par mjeseci, ali sam prije par dana uocio da auto konstanto grije bez obzira na polozaj prekidaca temperature, malo sam "prerovio forume" i nasao da je najcesci problem elektroventil grijanja, kupio nov, zamjenio, ali situacija je ostala ista! Kasnije sam skinuo kontrolni panel gdje su prekidaci od grijanja, reciruklacije vazduha i A/C (kompresor normalno radi, kao i reciklaza vazduha, mjerio sam unimerom na izlaznom dzeku i nema nikakvog napona bez obzira na polozaj potenciometra toplo-hladno) i vidio da na stampanoj ploci ima jedan pregorjeli element sa oznakom PH8 52-10, pretpostavljam neki tranzistor, ali za koji ne znam nikakve vrijednosti. Da li se moze mijenjati taj element ukoliko mu znate funkciju i vrijednosti, moze li se mozda naci negdje ispravna ploca sa A/C-om, reciklazom vazduha, ili se eventualno moze taj izgoreni element prebaciti sa obicne ploce koja nema dugmad za A/C i reciklazu vazduha (oznaka moje ploce je PWB 4276 a ispod jos pise 96FP-14A608-DC). Puno pozdrava!

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Fiesta Mk4-problem sa grijanjem/hladjenjem

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 16. avg. 2010. u 13:47h

Pa kod nas u srbiji bi možda i moglo da se nađe to što tebi treba... kod vas u bosni malo teže.

A što se tiče sređivanja i pakovanja sa običnih komandi... to bi već neki elektroničar mogao da ti kaže.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

dinoviva
Poruka: 35
Član foruma od: utorak, 10. avg. 2010. u 21:11h

Re: Fiesta Mk4-problem sa grijanjem/hladjenjem

Poruka od dinoviva » ponedeljak, 16. avg. 2010. u 14:00h

Nisam stigao da editujem post, a vec sam dobio odgovor od tebe :)! Helem problem sam rijesio, kupio na otpadu panel sa A/C i reciklazom, dosao kuci skopcao, jok ne radi, uzmem unimer provjerim, crknut isti onaj elemenat kao i kod mene. Odem do jednog elektricara, on mi nalemi neki tranzistor na moju plocu i onda je radilo samo hladjenje, i sutradan se spremim odem do toga otpada gdje sam uzeo tu drugu plocu, i kazem mu tako i tako, ovo ti ne radi, reko imas li ti kakvu drugu plocu, ode on negdje zarovi se, kaze nema ovih sa A/C i reciklazom, pa reko imas li bilo kakvu, kaze imam i donese jednu, skopcah je i fakat radi ono vruce-hladno, reko de ti meni ovu plocu i reko moze li kakav popust jer ova nema A/C, i vrati mi 10 €, a inace tu sa A/C i reciklazom sa platio 35 €, vratio se kuci na svoju plocu prelemio onaj tranzistor koji nije radio, i sada sve radi! Mali off topic, samo da kazem da sam odusevljen ovim motorom (1.25 Zetec), imam utisak da bolje ubrza od Ria 1.4 sa 100KS!

Odgovori

Povratak na „Instalacije“