Odšlepan je u fordov servis.
Prije 10dana kada su stale ove ogromne kiše pri jednom paljenju otvorio mi se gepek.
Pronašao sam na forumu da je vjerovatno ušla voda u bravu i da treba da se sve rastavi osuši naprska kontakt sprejem. Međutim pošto mi se gepek otvarao u 99% slučajeva na prvo paljenje posle noći a inače ne. A dani su hladni nisam baš imao vremena da sve rastavljam jer je Ford Mondeo 2011 ne znam ni kako bih ga rastavio sve je upakovano. A i nisam mnogo pridavao značaja svemu tome jer sam mislio da će se osušiti samo od sebe.
Međutim danas da upalim otvori se gepek i uopšte ne vergla samo kao nešto pucketa u suvozačevom dijelu gdje su osigurači dolje ispod i nema šanse da će da upali. Nekon nekoliko pokušaja čujem i jedno pucketanje u gepek i konstantno pucketanje u dijelu osigurača kod suvozača čak i naprijed kod akumulatora. I zatim mi je totalno nestala struja nisam više imao nikakav odziv niti sam mogao da zaključan auto ma ništa mrtav totalno.
Došao je majstor sa nekim aparatom povezao akumulator struja došla ali ne može da se upali opet pucketa kao gore kako sam već opisao. Posle više pokušaja nismo uspjeli da upalimo na kraju je došla šlepa i poveli su ga u servis.
Moram da napomenem da sam kod suvozača našao jedan osigurač od 10 koji sam zamijenio jer je bio pregorio.
Uglavnom nadam se da sjutra očekujem vijesti od ford servisa.
Interesuje me da li je neko imao sličnih problema ili možda istih i šta je bio uzrok problema?
I šta je obično to što može riknuti u ovom slučaju?
Da se pripremim džep na vrijeme

U pitanju je Ford Mondeo 2.0 2011 Limuzina.