Reko wtf i posto sam imao zgodno mesto gde da stanem odmah dok sam kocio ode kazaljka skroz u crveno. Ugasim auto, rekoh da nije mozda sneg zapeo u ventilatore, podignem haubu, ispod sve cisto. Ocistim sneg sa usisnika i zatvorim haubu. To je sve trajalo mozda nekih 7-8 min. Upalim auto kazaljka stoji na pola kako i obicno. Krenem polako dalje auto lepo ide a ja sve vreme bacam pogled na kazalju. U jednom trenutku u roku od nekih 5-6 sek pomeri se kazaljka ponovo skroz desno do pred crveno, a onda ode i u crveno.. Posto nisam mogo istog trenutka da stanem jer nisam imao gde toga sto je grtalica napravila snezni bedem pored puta, dok sam zverao gde cu i sta cu, to je bilo nekih 10 sek max temperatura ponovo pade na normalu. Napominjem da sam sve veze vozio polako trecom ili cetvrtom do nekih 1.5k obrtaja bez nekog forsiranja a ventilatori se pale uredno. Nivo antifriza je dobar, stoji malo ispod max.
Posle toga u toku puta se desavalo jos nekoliko puta da dodje do pred crveno i ponovo padne na sredinu i to sve u roku od 10-15 sek. Nesto slicno kao da ovom videu
Posto u svakom slucaju planiram da posetim majstora, dok to ne odradim imate li neku ideju sta to moze da bude ili jos bolje ako je neko imao isto iskustvo? Da li je termostat? Da li je senzor temperature? ljudi kazu treba i zica senzora da se odvoji od kablova za svecice jer moze da brljavi zbog toga.. Da li je mozda neki vazdusni cep posto je antifriz menjan pre nekih 10-ak dana zajedno sa crevima koja vode antifriz iz isparivaca do motora. Mozda je od odmah tako divljala kazaljka ali nisam obracao paznju a auto je isao sasvim normalno. Mada istina to je bila samo gradska voznja sa kratkim relacijama. Ili jednostavno tabla krenula da brljavi iz nekog razloga.
Meni je nekako neverovatno da motor moze tako brzo da se greje i hladi sta znam..