Imam Forda Focusa 1,8 TDDi 66KW, 2002 godiste. Vozim ga vec 10 godina i super sam zadovoljan sa njim. To auto jednostavno nezna sta je neki ozbiljniji kvar. Zivim u Norveskoj i sa njim sam dolazio u domovinu (jug Hercegovine) cijelih 12 puta

Dakle, vecih problema sa njuim do sada nisam imao, ali mi veoma cesto crkavaju sijalice. Narocito sijalice za glavna svjetla. Kupujem kvalitetne sijalice koje mi preporuce u prodavnici autodijelova, takodjer sam kupovao i sijalice u Fordovom servisu, ali opet, rijetko da neka "izdrzi" 2 mjeseca. I na komandnoj tabli mi radi samo jedna sijalica za osvjetljenje komandne table. Sobzirom da je malo nepristupacno zamijeniti te sijalice, a ovdje policija nece bas pogledati kroz prste ako sijalica ne radi, i nije bas zabavno tako cesto mijenjati ih. Narocito sijalicu na lijevoj (vozacevoj) strani ispred koje stoji akumulator. Neznam dali postoji neki jednostavniji nacin zamjene sijalica, ali ja kada mijenjam lijevu sijalicu u faru, ja izvadim i bateriju i postolje od baterije da bi prisao onom poklopcu pozadi te otvorio far i zamijenio sijalicu.
Dakle, imam dva pitanja:
1. Sta misite da bi mogao biti problem da sijalice tako cesto crkavaju ?
2. Postoji li jednostavniji nacin zamjene sijalica (narocito lijeve) od ovoga nacina koji sam ja naveo ??
Sijalice za glavna svjetla su H7
Pozdrav unaprijed za svaki odgovor