Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

mraz po staklu sara...

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
MarinkoP
Poruka: 16
Član foruma od: četvrtak, 27. mar. 2014. u 21:21h

mraz po staklu sara...

Poruka od MarinkoP » utorak, 28. okt. 2014. u 18:34h

Naslov nagovestava problem al da ga objasnim. Na staklu petih vrata (karavan) samo jedna "zica" grejaca radi. Hteo sam da proverim kontakte izmedju stakla i instalacije al ih nisam nasao, tj imam utisak da je potrebno skinuti celo staklo da bi se stiglo do istih pa sam odustao. Ako gresim molim vas ispravite me. Ono sto mi nije normalno je vreme potrebno da retrovizori i ta jedna zica na zadnjem staklu uopste pokazu da postoje. Skoro 10 minuta. Dok na soverci grejac odmrzne za 5 do 10 sekundi. Barem na mrazu od 5:30 ovog jutra. Bilo je "0". Mana prednjeg grejaca je sto suvozaceva strana radi bolje (ko i brisac), nije najbolje ali na mojoj strani rade samo dve "linije", tuga. Ono sto me zanima je da li i one mogu da se "sam svoj majstor" poprave ili je to gotova prica sto se njih tice. Nadam se da sam bio jasan. Ako nisam, pisite. Ako jesam, pisite.
Mondeo,2002. TDci 96kw

popovicvl
Poruka: 5650
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Re: mraz po staklu sara...

Poruka od popovicvl » utorak, 28. okt. 2014. u 18:53h

Sto se tice zadnjih grejaca, zice su u prekidu. Treba naci prekide i malo zalemiti, prespojiti.

Prednja moze biti problem. Za pocetak niti se ne mogu fizicki prekinuti u staklu, verovatno je negde kontakt izgubljen na obodu stakla. Za to bi morao skinuti staklo, ali u tom slucaju imas 50% sanse da pukne.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 28. okt. 2014. u 19:59h

Nema popravke ni zadnjeg, to su zaludna posla koja niko nije ni probao.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

shakalkv
Poruka: 878
Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h

Poruka od shakalkv » utorak, 28. okt. 2014. u 23:50h

Mom prijatelju je lik u perionici izgrebao grejece zadnjeg stakla sa onim gumenim brisacem koji je verovatno bio u katastrofalnom stanju. Jurio je nakon toga i raspitivao se oko popravke. Postoji nekakav grafitni flomaster kojim se izvuku linije i prespoji se mesto na kome je doslo do prekida (ostecenja). Medjutim, on pomaze samo ukoliko je prekid bas kratak i na malom broju mesta. Tako da ukoliko je kod tebe takav slicaj, mozda taj flomaster moze biti od pomoci. Njemu nije bilo pomoci, obzirom da su sve linije (grejaci) bile dobrano izgrebane... Njemu su predlagali da osigura stakla :) Nakon toga nastupa kreativnost mrgreen

mbole
Poruka: 14915
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 29. okt. 2014. u 01:35h

Djak pesak :)

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » sreda, 29. okt. 2014. u 10:47h

Da se proba popravljanje kad su crkle jedna ili dve linijice, al kad su crkle skoro sve nema smisla čak ni za mazohiste. Drugo, treba premeriti napon na krajevima šoferke, možda doalzi prenizak pa linijice jednostavno ni ne mogu da se zagreju.
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

MarinkoP

Poruka od MarinkoP » sreda, 29. okt. 2014. u 16:24h

Ok. Znaci od prednjih grejaca nista. Doduse i ocekivao sam tako nesto. nego sto se tice merenja napona na zadnjem staklu, gde da ih merim jer samom spoju instalacije i stakla, tj grejaca, ne mogu da pridjem. Bez da ga skidam. A nisam siguran da cu ga vratiti.
Mondeo,2002. TDci 96kw

MarinkoP

Poruka od MarinkoP » sreda, 29. okt. 2014. u 16:33h

Zaboravih, ako jeste slabiji napon, jer pomenuh da i retrovizorima treba vecnost, kako da regulisem taj problem. Posto je isti osigurac za njih zadnje staklo, da li je dovoljno da izmerim napon na retrovizorima. Mislim da mi je tu lakse.
Mondeo,2002. TDci 96kw

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » sreda, 29. okt. 2014. u 21:01h

Može i tako, probaj.
Ford weist den Weg.

Odgovori

Povratak na „Instalacije“