Dakle ford focus 2003 tddi
U 7 dana 2x mi se desilo, jednom u gradu normalno vozim nekih 60km/h odjednom mi se upali lampica ljevo dole žuta i obrtaji skocili kao da picim 150km/h, nikakvog cudnog zvuka nisam iz motora cuo, sasvim ok radi, nakon voznje jos 2min sve se stabiliziralo.
Jucer isto upalim auto, tek polazim kazaljke ne micu nikako, sve stoje kao da auto stoji ugaseno, i opet se ta ljevo dole lampica upalila.
Sad je auto kod majstora kaze da nije instrument tabla, googlajuci kod drugih auta senzor temp je pravio problem.
Jel imao tko slican problem?https://vimeo.com/109843763
Obrtaji skoče sami od sebe pri normalnoj voznji Focus 2003 t
Moderator: Dragomir
- kvaju
- Poruka: 161
- Član foruma od: sreda, 23. jul 2014. u 15:47h
-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Re: Obrtaji skoče sami od sebe pri normalnoj voznji Focus 20
Dijagnostika ce ti reci sta je problem.
- kvaju
- Poruka: 161
- Član foruma od: sreda, 23. jul 2014. u 15:47h
Auto je prilikom prvog pregleda prije kupovine bio prikopcan na dijagnostiku, nije prikazivalo nikakve greske.
Evo uradio je majstor svoje taman isao po auto. Kaze da je supkano po instrument tabli, lemljeno je prije bilo nesto, kaze da je vjerovatno vracana kilometraza
, i valjda te zice neke nisu dobro zalemljene bile, pa je prikazivalo lazni problem, ubiti meni je prikazivalo usklicnik (ručna) i abs povremeno tokom voznje, to me je zivciralo, i usput ovo blesanje obrtaja, kaze da je rjesio problem, pa evo vidjet cemo.
Evo uradio je majstor svoje taman isao po auto. Kaze da je supkano po instrument tabli, lemljeno je prije bilo nesto, kaze da je vjerovatno vracana kilometraza

- daki_st
- Poruka: 472
- Član foruma od: nedelja, 2. mar. 2014. u 16:38h
Ja sam imao slican problem pogledaj ovde http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 38&t=19692