Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Xenoni za Ford MK1

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
combe83
Poruka: 157
Član foruma od: četvrtak, 4. sep. 2014. u 16:46h

Xenoni za Ford MK1

Poruka od combe83 » četvrtak, 25. sep. 2014. u 07:35h

Jel zna neki koliko bi kostali xenoni za MK1, planiram da ugradim pa reko da vidim koliko bi me to uzaslo i dal ima neko iskustva sa Xenonima???

Hvala

popovicvl
Poruka: 5662
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Re: Xenoni za Ford MK1

Poruka od popovicvl » četvrtak, 25. sep. 2014. u 08:23h

Na ebay ili slicnim sajtovima mozes videti cene farova.

Mozda najbolja varijanta je da uzmes morimoto komplet D2S, hella trafoe i sijalice Philips 85122+. Tu bi cena bila oko 170-180 eura, a verujem da je manja zajebancija nego ugradnja originalnih farova. Jedina stvar je moguce zajebancije policije preko grane, a ovako sa originalnim bar mozes da se vadis.

Druga, mozda i najbolja varijanta je ugradnja xenon sijalica 25W u tvoje farove, to je neka nova fora, a potpuno je "street legal" preko.

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » četvrtak, 25. sep. 2014. u 11:11h

Za "preko" tj za Nemacku ti je uz xenon potrebno da na faru pise "E11" koliko sam razumeo kad sam bio :)
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

popovicvl

Poruka od popovicvl » četvrtak, 25. sep. 2014. u 11:58h

Ako misle na EU sertifikat, to znaci da mozes voziti sa xenonima koji su proizvedeni i odobreni u Engleskoj. Glupost. Jednostavno traze prskalice i auto nivelaciju na vozila mladja od 2001. godine. Kazem jedina sansa da se vadim jeste na "original xenone" sto moze da se potvrdi tehnickim pregledom.

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 25. sep. 2014. u 12:19h

Na kojem ce te oboriti cim vide tockic za nivelaciju farova u kabini i nedostatak prskalica :)
Tako da ako se bas nakane da te proveravaju, nema sanse da budes tehnicki ispravan.
Fiesta!!

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » četvrtak, 25. sep. 2014. u 12:25h

Svabo je to...
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

popovicvl

Poruka od popovicvl » četvrtak, 25. sep. 2014. u 12:56h

U Svabiji mozes da radis sta hoces. Mozes da montiras i top ako ti se svidja. Austrijanci su opasni. U Austriji mogu da drkaju i zbog felni ako nisu original. U svakom slucaju mogu da te puste, ipak nije registrovan auto kod njih gde ne bi prosao sigurno tehnicki.

Znam za situaciju kad je decko bio sa svojim golfom 3kom kod mog burazera u Bec. Auto je karikatura, spusten do patosa, felne izbacene, lambo vrata, kineski xenon farovi (mozda ga Shomy poznaje zato sto je iz Krusevca taj decko). Skinuli su mu tablice, poslali na tehnicki pregled i to poseban, vanredni, cak je i ambasada pokusala da objasni kako se decko ne zadrzava duze od tri dana, tralala, policajac je samo rekao "und...". Molim lepo slep sluzba, auto da izadje iz zemlje. Ali na ovom autu je pisalo "posaljite me na tehnicki pregled".

edit: http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=7812.0 to je ovaj. U medjuvremenu dobio je jos jednu renesansu, posle koliko vidim prodat jer nije mogao da se vozi po Austriji.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 25. sep. 2014. u 13:25h

popovicvl piše:U Svabiji mozes da radis sta hoces. Mozes da montiras i top ako ti se svidja.
Uuu, uuu, ček malo Popoviću... Debelo si u krivu :)
Slika

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 25. sep. 2014. u 13:27h

combe83 piše:Jel zna neki koliko bi kostali xenoni za MK1, planiram da ugradim pa reko da vidim koliko bi me to uzaslo i dal ima neko iskustva sa Xenonima???

Hvala
Ja imam naknadno ugradjene originalne xenone za focusa keca, koje i prodajem. Prepravka instalacije nije problem, na dzeku se menja mesto za par zica, uzima struja za balaste i to je to. Bas nista komplikovano. JA sam ovako isao i u SLoveniju i Hrvatsku, pa nisam imao problema nigde sa policijom. A preporodio sam se sto se tice menjanja sijalica. Godinu i po dana ni jednu nisam zamenio, dok sam sa h7 i obicnim farovima otvarao haubu na 3-6 meseci.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

popovicvl

Poruka od popovicvl » četvrtak, 25. sep. 2014. u 13:38h

totti piše:
popovicvl piše:U Svabiji mozes da radis sta hoces. Mozes da montiras i top ako ti se svidja.
Uuu, uuu, ček malo Popoviću... Debelo si u krivu :)
Pazi kad nisam. U Nemackoj mozes da vozis sta hoces, da nabacis top ako ti se dopada, samo da je auto tehnicki ispravan.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
[youtube]www.youtube.com/watch?v=Nk6DOi11BqE[/youtube]

Za sve ovo u Austriji ti treba atest, pa cak i za felne. Visina auta ne sme ispod 12 cm, felne moraju biti u opsegu koji je fabrika propisala, rdja no way, branik original iskljucivo, svetla...ma jebada.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 25. sep. 2014. u 14:37h

Isto kao sto u Austriji treba atest treba i u Nemackoj, moras da imas sve modifikacije upisane i za sve mora Tuv da da odobrenje, sta mislis zasto uz sve after-market delove koji se prodaju se navodi da imaju tuv sertifikat? Prosto, da na tehnickom mogu samo da ti to potvrde kao promenu i to je to, ovako bi morali da proveravaju po standardnu da li je auto na toj i toj visini, tocak dal stoji gde treba, itd. Tako da sve modifikacije su dozvoljene ali moraju biti upisane.
Fiesta!!

popovicvl

Poruka od popovicvl » četvrtak, 25. sep. 2014. u 14:54h

Ovi auti sa slika su sve po TUV-u.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 25. sep. 2014. u 14:56h

Prvi je photoshop, drugi i treci su ameri koji su stavili nemacke tablice napred. I da, moguce je ovakve voziti i u nemackoj ali moras da prodjes atest tj tuv.
Fiesta!!

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 25. sep. 2014. u 15:13h

dule0911 piše:Isto kao sto u Austriji treba atest treba i u Nemackoj, moras da imas sve modifikacije upisane i za sve mora Tuv da da odobrenje, sta mislis zasto uz sve after-market delove koji se prodaju se navodi da imaju tuv sertifikat? Prosto, da na tehnickom mogu samo da ti to potvrde kao promenu i to je to, ovako bi morali da proveravaju po standardnu da li je auto na toj i toj visini, tocak dal stoji gde treba, itd. Tako da sve modifikacije su dozvoljene ali moraju biti upisane.
Apsolutno. A gledao sam i kako testiraju modifikacije na tehničkom thumbsuph
Slika

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » petak, 26. sep. 2014. u 13:06h

Drugar na mondisu 2.0 benz karavan, stavio xenone u fabricki far i kn filter. Prvo sto su mu rekli, moz da vozis al ako ti mi odobrimo. Evo sve to mu stoji u gepeku sad. Nuremberg Germany. ;)
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

Odgovori

Povratak na „Instalacije“