Svjetlo u kabini
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 8
- Član foruma od: nedelja, 13. jul 2014. u 14:15h
Svjetlo u kabini
Nadam se da cu da uspijem da objasnim sta je moj problem. Ford focus 2002 osvjetljenje kabine (centralno klasicno) kada je dat kontakt i prekidac postavljen u poziciju da ga gasi kada su vrata zatvorena sve je uredu , medjutim kada nije dat kontakt a vrata su zatvorena ono i dalje gori. Tako da bi mi se moglo desiti da da non stop gori dok je auto parkirano , pa ga ne palim nikako ( to svjetlo).Tako je od kako sam ga kupio ( ima mjesec dana), pa ne znam sta da mu radim. Mozda jesam malo zakomplikovao , al nemojte zamjerit. Hvala
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: Svjetlo u kabini
Koliko znam, svetlo u kabini ima veze sa kontaktom samo što se tiče eventualne zadrške pri gašenju, ali inače njega pale i gase prekidači na vratima. Postoji više mogućnosti:
- neki od prekidača na vratima je loš pa stalno "javlja" da su neka vrata otvorena
- ili je neka od žica ka istima spojila na masu
- ili je GEM koji sve to kontroliše poblentavio
- ili si naprosto prevideo da postoji položaj prekidača koji drži kabinsko svetlo stalno upaljeno i položaj koji ga gasi kad se zatvore vrata
- ili je taj prekidač u maleru
- ili su gremlini.
Uzgred budi, trebalo bi da Focus ima neki relej koji gasi posle određenog vremena (tipa pola sata, ne znam) zaboravljeno kabinsko svetlo, upravo da ne bi došlo do pražnjenja akumulatora. Ne preporučujem ti da isprobavaš, čisto nabacujem informaciju.
- neki od prekidača na vratima je loš pa stalno "javlja" da su neka vrata otvorena
- ili je neka od žica ka istima spojila na masu
- ili je GEM koji sve to kontroliše poblentavio
- ili si naprosto prevideo da postoji položaj prekidača koji drži kabinsko svetlo stalno upaljeno i položaj koji ga gasi kad se zatvore vrata
- ili je taj prekidač u maleru
- ili su gremlini.
Uzgred budi, trebalo bi da Focus ima neki relej koji gasi posle određenog vremena (tipa pola sata, ne znam) zaboravljeno kabinsko svetlo, upravo da ne bi došlo do pražnjenja akumulatora. Ne preporučujem ti da isprobavaš, čisto nabacujem informaciju.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Re: Svjetlo u kabini
Mislim da se gasi poslije 10 minuta ako ne das kontakt. Znam da piše u uputstvu auta ali ne mogu tačno da se sjetim. Tako ti se i radio gasi poslije sat vremena kad ga upališ bez kontakta