Ford Fiesta 1.4 tdci 2006 nece da upail
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 13
- Član foruma od: sreda, 15. jan. 2014. u 23:24h
Ford Fiesta 1.4 tdci 2006 nece da upail
Ljudi imam problem. Auto kada je hladan pali kao mina, a kada se vozi odredjeno vreme ili hoce ili nece da upali. Prvo se desavalo da kada se vozi i ugasi se nece odmah da upali (vergla dok ne isprazni akumulator), a sada se desava da cim se ugasi nakon voznje pali istog momenta a kada stoji 10ak minuta nece da upali. Posle pola sata u oba slucaja pali. Uradjen veliki servis, zamenjena vodena pumpa, zamenjen senzor radilice i na dijagnostici ne prikazuje nikakav problem. Kada sam uradio test na instrument tabli prikazao je gresku/kod 9A9E i sija lampica check engine. Kada se ponisti ova greska na dijagnostici i dalje je isti problem sa paljenjem a greska se ponovo vrati i krene da svetli na tabli. Ako neko zna nek pomaze, hvala unapred!!! 

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Ford Fiesta 1.4 tdci 2006 nece da upail
Mogu dizne biti problem(veliki prelivi)
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
Ja se u ovo ne razumem,je l' sad trebaju da se menjaju sve dizne ili sta?
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Ne možeš napamet da ih menjaš, to je suludo i skupo! Prvo bi trebalo da se dizne testiraju kod bošiste ako Dragomir kaže da je do njih.
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
-
E pa ovako, dizne su proverene kod bošiste i one nisu. Bar tako kaže majstor i sa njima je sve u redu. Menjana je pumpa visokog pritiska, koja je isto proverena i skinuta sa kola koja su radila i palila sve najnormalnije. Proverena je pumpa goriva u rezervoaru i nije ni ona. 2 puta menjao senzor radilice pošto sam sumnjao i na njega ali nije ni on. Kola kad su vruća se ne pale nikako. Ne razumem zašto, u poslednje vreme čak neće ni na guranje da upali dok je pre palila tako. Sada kažu da je EGR ventil i on je očišćen i nikakav pomak nisam dobio. Filter za gorivo je menjan i ništa ni sa tim nisam dobio. Tako da ako ima neko neki predlog slobodno neka kaže ali ja stvarno više nemam ideju šta može da bude.