Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Fiesta 1.4 tdci 2006 nece da upail

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
nikolakosjeric
Poruka: 13
Član foruma od: sreda, 15. jan. 2014. u 23:24h

Ford Fiesta 1.4 tdci 2006 nece da upail

Poruka od nikolakosjeric » nedelja, 27. jul 2014. u 14:51h

Ljudi imam problem. Auto kada je hladan pali kao mina, a kada se vozi odredjeno vreme ili hoce ili nece da upali. Prvo se desavalo da kada se vozi i ugasi se nece odmah da upali (vergla dok ne isprazni akumulator), a sada se desava da cim se ugasi nakon voznje pali istog momenta a kada stoji 10ak minuta nece da upali. Posle pola sata u oba slucaja pali. Uradjen veliki servis, zamenjena vodena pumpa, zamenjen senzor radilice i na dijagnostici ne prikazuje nikakav problem. Kada sam uradio test na instrument tabli prikazao je gresku/kod 9A9E i sija lampica check engine. Kada se ponisti ova greska na dijagnostici i dalje je isti problem sa paljenjem a greska se ponovo vrati i krene da svetli na tabli. Ako neko zna nek pomaze, hvala unapred!!! :ford:

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: Ford Fiesta 1.4 tdci 2006 nece da upail

Poruka od Dragomir » nedelja, 27. jul 2014. u 15:34h

Mogu dizne biti problem(veliki prelivi)
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

nikolakosjeric

Poruka od nikolakosjeric » nedelja, 27. jul 2014. u 16:01h

Ja se u ovo ne razumem,je l' sad trebaju da se menjaju sve dizne ili sta?

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » nedelja, 27. jul 2014. u 20:01h

Ne možeš napamet da ih menjaš, to je suludo i skupo! Prvo bi trebalo da se dizne testiraju kod bošiste ako Dragomir kaže da je do njih.
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

nikolakosjeric

Poruka od nikolakosjeric » utorak, 1. sep. 2015. u 13:59h

E pa ovako, dizne su proverene kod bošiste i one nisu. Bar tako kaže majstor i sa njima je sve u redu. Menjana je pumpa visokog pritiska, koja je isto proverena i skinuta sa kola koja su radila i palila sve najnormalnije. Proverena je pumpa goriva u rezervoaru i nije ni ona. 2 puta menjao senzor radilice pošto sam sumnjao i na njega ali nije ni on. Kola kad su vruća se ne pale nikako. Ne razumem zašto, u poslednje vreme čak neće ni na guranje da upali dok je pre palila tako. Sada kažu da je EGR ventil i on je očišćen i nikakav pomak nisam dobio. Filter za gorivo je menjan i ništa ni sa tim nisam dobio. Tako da ako ima neko neki predlog slobodno neka kaže ali ja stvarno više nemam ideju šta može da bude.

Odgovori

Povratak na „Instalacije“