Pre par dana mi centralno zaključavanje otkaza poslušnost. U pitanju je Focus 1.8 TDCi.
Vratim se u auto, upalim, ugasim - ništa. Pročitao sam u uputstvu nešto kao pritisneš oba dugmeta zajedno na daljincu i držiš dve - tri sekunde i sistem zaključavanja se restartuje. Odradim to, kad ono proradi
Idući dan mi se upali check engine. Drugar mi kaže to su izduvni gasovi, i stvarno, ugasi se posle malo vožnje - produvavanja. Posle primetim da mi se lampica grejača ne pali na kontaktu (sada već zadnjih par dana), pošto prvi put vozim dizel i nemam iskustva, a neko mi reče, kao toplo je pa verovatno se zbog toga ne pali, ja reko to je to. Uredno sačekam malo zbog grejača, pa onda verglam pri paljenju.
Kad, neki dan stanem u garažu u tržnom centru, da zaključam, ono ništa! Iznerviram se :rant: , reset, ma jok, ništa, još više se iznerviram

Posle ponovo isto, s tim što se supruga nije vezala, lampica je zasvetlela ali nije pištalo. Ponovo ugasim, upalim, ono ok.
I da zaboravih da spomenem da sam ga skoro uzeo, i da je akumulator loš, ali ajde kao lepo je vreme pa da malo preguram, pošto su mi bitniji bili veliki i mali servis.

Razmišljam nešto, može biti do akumulatora, ili instalacija
može biti do nekog releja, možda povukao neku vlagu (ove kiše, šta znam)
može biti do računara,
a može biti i do ...?
Da li je neko imao sličnog iskustva, i šta bi moglo biti rešenje problema?
Unapred hvala i pozz!!!