Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kad elektronika pobrljavi?

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
bibi
Poruka: 7
Član foruma od: petak, 25. apr. 2014. u 11:16h

Kad elektronika pobrljavi?

Poruka od bibi » sreda, 28. maj 2014. u 09:37h

Pozdrav, fordaši :-)
Pre par dana mi centralno zaključavanje otkaza poslušnost. U pitanju je Focus 1.8 TDCi.
Vratim se u auto, upalim, ugasim - ništa. Pročitao sam u uputstvu nešto kao pritisneš oba dugmeta zajedno na daljincu i držiš dve - tri sekunde i sistem zaključavanja se restartuje. Odradim to, kad ono proradi :grin: .
Idući dan mi se upali check engine. Drugar mi kaže to su izduvni gasovi, i stvarno, ugasi se posle malo vožnje - produvavanja. Posle primetim da mi se lampica grejača ne pali na kontaktu (sada već zadnjih par dana), pošto prvi put vozim dizel i nemam iskustva, a neko mi reče, kao toplo je pa verovatno se zbog toga ne pali, ja reko to je to. Uredno sačekam malo zbog grejača, pa onda verglam pri paljenju.
Kad, neki dan stanem u garažu u tržnom centru, da zaključam, ono ništa! Iznerviram se :rant: , reset, ma jok, ništa, još više se iznerviram :diablo: zaključam ga ručno, završim zbog čega sam došao, krenem, kad ono gori lampica za ručnu, ne rade žmigavci. Ugasim ga, ponovo upalim, ono profunkcioniše.
Posle ponovo isto, s tim što se supruga nije vezala, lampica je zasvetlela ali nije pištalo. Ponovo ugasim, upalim, ono ok.
I da zaboravih da spomenem da sam ga skoro uzeo, i da je akumulator loš, ali ajde kao lepo je vreme pa da malo preguram, pošto su mi bitniji bili veliki i mali servis.
cekicko

Razmišljam nešto, može biti do akumulatora, ili instalacija
može biti do nekog releja, možda povukao neku vlagu (ove kiše, šta znam)
može biti do računara,
a može biti i do ...?

Da li je neko imao sličnog iskustva, i šta bi moglo biti rešenje problema?
Unapred hvala i pozz!!!

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Kad elektronika pobrljavi?

Poruka od Markedjani » sreda, 28. maj 2014. u 09:41h

hoće tako zbog lošeg akumulatora da brljavi thumbsuph
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

shakalkv
Poruka: 878
Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h

Poruka od shakalkv » sreda, 28. maj 2014. u 23:18h

Menjaj taj akumulator sto pre. Mene je zimus zezao akumulator, bas je bio slab i majstor mi rece, usled loseg napona moze nesto na autu od potrosaca da pregori. Bolje kupi drugi da ne bude neka veca steta.

bibi

Poruka od bibi » četvrtak, 29. maj 2014. u 08:19h

Hvala na savjetima :D

MarinkoP
Poruka: 15
Član foruma od: četvrtak, 27. mar. 2014. u 21:21h

Poruka od MarinkoP » petak, 30. maj 2014. u 09:44h

Ne zuri sa kupovinom novog akumulatora. Prijatelj mi je imao slicnih problema samo na drugom automobilu. Na kraju je ostao sa 2 nova aku a kvar je bio nesto trece. Najjeftinija opcija ti je da pozajmis negde ispravan akumulator na par dana da bi proverio da li je do njega, a najsigurnija opcija i veruj mi nije ni to neki trosak, teraj ga kod elektricara. Jedna slaba masa moze da napravi vecu stetu nego betonska zardinjera koju kasno primetis. Licno sam video kad se instalacija usija zbog lose mase. Nije 220v al jednako se brzo greje ko da jeste. Necu da te plasim, verovatno je neka sitnica koja ce izgledati smesno na kraju.
Mondeo,2002. TDci 96kw

bibi

Poruka od bibi » petak, 24. okt. 2014. u 13:53h

Rešeno. EGR :jeeej:

Odgovori

Povratak na „Instalacije“