Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Losi farovi, Corsa B

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Losi farovi, Corsa B

Poruka od oristic » ponedeljak, 21. apr. 2014. u 22:00h

Jeste da nije Ford ali mi svakako treba necije strucno misljenje.
U pitanju je Corsa B, 96. god. a kao sto naslov teme kaze farovi joj svetle ocajno lose, cini mi se da svaki yugo ima bolje. Auto je poprilicno ocuvan, stalno garaziran, a farovi izgledaju poprilicno normalno gledano od spolja, ne vidi se ono zutilo. Sijalice nikad ne crkavaju pa nisu menjane bar 5 god. koliko znamo, a pre toga ko ce ga znati. Ima ugradjen onaj sistem za automatsko paljenje svetala kad se startuje auto, ali to vec ne mogu da povezem sa losim farovima.
Da li neko ima neki predlog kako resiti i sta moze da bude problem. Predpostavjam da je los reflektujuci sloj u samom faru ali mi je prostoneverovatno da toliko lose svetli...Da nije do sijalica, da li da ih menjam i kojim? Da li moze neka masa da bude problem?

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Re: Losi farovi, Corsa B

Poruka od dax92 » ponedeljak, 21. apr. 2014. u 22:03h

Stavi neke kvalitetnije sijalice. Trazi npr Osram cool blue.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 21. apr. 2014. u 22:11h

Pre svega premeri napon na samom konektoru koji ide na sijalicu i premeni napon na samom akumulatoru, naravno sve u toku rada na leru. Razlika ne bi smela da bude veća od 1V, ako je veća to ti je jedan od uzroka problema.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 21. apr. 2014. u 22:12h

bas tako, to mora dobro da bije sa svakom sijalicom..

znam par kola kojima farovi izgledaju odlicno al sijalice tinjaju, kao da su stavljene one od 24v pa sijaju duplo slabije..

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 22. apr. 2014. u 10:27h

Koji uredjaj imas za automatsko paljenje (ako moze link ili makar model), kako si zadovoljan sa istim?

Inace sto se jacine farova tice... Postoje sijalice koje odbijaju da crknu i vremenom samo smanjuju intenzitet osvetljenja - nisam ni ja verovao dok nisam video svojim ocima, iako mi deluje totalno nelogicno. Zet je na Mitsubishi lanceru imao neke sijalice oko 7-8 godina i odbijale su da crknu, samo zamenom istih je progledao jer je sve ostalo bilo ispravno. Pored toga, secam se da sam na staroj fiesti imao lose tj slabije farove, problem je resen kod elektricara ugradnjom relea. Moguce da to Corsa vec ima fabricki posto je novija, ne znam.
Fiesta!!

oristic

Poruka od oristic » utorak, 22. apr. 2014. u 12:06h

Sistem je ne znam koji, cale to vozi i montirao ga je kod nekog majstora, elektricara, posto je platio prvu kaznu za neupaljena svetla, davno, pa mu ovo bilo jeftinije resenje. Uglavnom, pali se nakon startovanja mtora, mozda jedno 20 sec kasnije, a isto se pali i kad dam kontakt bez da upalim motor.
Auto je trenutno kod jednog mehanicara pa ce on rece da proba da resi problem nekako, videce sta moze da uradi, a sijalice moze uvek da promeni, ako je napon dobar.
Hvala na savetima u svakom skucaju mora da postoji resenje neko.

PivaraPivara
Poruka: 239
Član foruma od: nedelja, 16. okt. 2011. u 12:34h

Poruka od PivaraPivara » utorak, 22. apr. 2014. u 12:45h

Kupis nove sijalice, a pre toga rastavis farove i ocistis ih. Verovatno na se nakupilo one fine prasine i pa nece da reflektuje svetlost..

oristic

Poruka od oristic » utorak, 22. apr. 2014. u 15:05h

Znam za to ciscenje, moze malo i da se ispolira ta sloj reflektujuci, ali za sada jedino ne znam kako se otvaraju, tj. znam da postoje razni sistemi i problematike, ne znam ovde kakav je slucaj?

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 22. apr. 2014. u 15:22h

ta reflektujuca povrsina se skida mnogo lako, ne pipajte je

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 22. apr. 2014. u 15:22h

S obzirom da je reflektujuci sloj nanet na plasticno socivo tu poliranja nema, nije to metalno socivo koje je hromirano pa da mozes da ispoliras hrom. Drugo, farovi su zatvoreni, u njih ne ulazi vlaga i prljavstina da bi se zaprljali, ako jesu zaprljani to je onda posledica a ne uzrok i takav far treba promeniti.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

oristic

Poruka od oristic » petak, 25. apr. 2014. u 15:34h

Majstor se malo pozabavio sa svetlima i zakljucio sledece, farovi su ocigledno menjani pa je neko stavio farove marke DEPO - kineze, ako sam se dobro setio tog naziva. Majstor kaze da su to farovi samo za ukras i da je nemoguce nastelovati svetlosni snop da baca gde treba. Malo je popravio situaciju stelovanjem farova, ali je to jos daleko od dobrog, kaze bolje ne moze. Zamenicu i sijalice da jos malo popravim situaciju, ali to je to.

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 25. apr. 2014. u 15:47h

Depo su dobri farovi kol'ko mi se cini..

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 25. apr. 2014. u 16:23h

Um, ne, daleko su od dobrih, bar za jeftinija vozila, ne znam kako ih prave za ove novije. Na fiesti su relativno brzo propali.
Fiesta!!

oristic

Poruka od oristic » petak, 25. apr. 2014. u 16:41h

Majstor mi kaze da na Corsi sluze samo da budu na broju, uzasno su losi....ocigledno je da nisu previse stari!

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » petak, 25. apr. 2014. u 18:42h

Depo se prodaju u celoj Evropi kao aftermarket, tako da bi barem koliko toliko trebalo da liče na nešto.
Slika

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » petak, 25. apr. 2014. u 18:47h

Imao sam DEPO maglenku, i nije ni za sta, bar sto se tice plastika okolo. Nisam je imao nesto dugo, pa ne znam koliko bi trajala, ali je vidno nekvalitetnije staklo, i svi ostali delovi.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Odgovori

Povratak na „Instalacije“