previse oksida na upaljacu - sta raditi
Moderator: Dragomir
- quando
- Poruka: 155
- Član foruma od: četvrtak, 11. feb. 2010. u 19:50h
previse oksida na upaljacu - sta raditi
Cao svima..
Leziste za upaljac u kolima mi je toliko oksidiralo, da punjaci za mobilne jedva da hvataju, u nekom polozaju....ima li gde da se kupi zamensko leziste, ili cime skinuti koroziju?
Leziste za upaljac u kolima mi je toliko oksidiralo, da punjaci za mobilne jedva da hvataju, u nekom polozaju....ima li gde da se kupi zamensko leziste, ili cime skinuti koroziju?
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: previse oksida na upaljacu - sta raditi
I meni je bilo tako kad sam kupio auto, jer su mamlazi prodavci prali dubinski i nisu posusili. Mislim da mozes na busilicu da stavis nastavak sa nekom finijom metalnom zicom (tj tanjom) i lagano pocistis sve, mislim da su i meni tako odradili u Pinosavi, ne secam se vise.
Fiesta!!
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Mozes I sa nekim finijim smirgl papirom (brusni papir) lagano rucno da ocistis.Tako sam ja uradio,jer sam imao identican problem.
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Ako ti to ne upali ili se problem ponavlja, ima da se kupi u svakoj opremljenijoj prodavnici auto delova (pa i po hipermarketima) univerzalni 12V džek za kola tj. dozna za upaljač, ako ne možeš da na otpadu nađeš baš od tvog modela. Može malo da se razlikuje kačenje na plastiku table, napajanje osvetljenja i takve sitnice ako uzmeš univerzalac, ali nije ništa što ne može relativno jednostavno da se prepravi/preveže.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- quando
- Poruka: 155
- Član foruma od: četvrtak, 11. feb. 2010. u 19:50h
Mislio sam sa nekim antikorizivnim sredstvom da to uradim...ali me majstor posavetovao da to prilicno razjede, i oksidacija vrlo brzo nastupi...
izbegao bih akanje po otpadima, interesovalo me da li pasuju svi univerzalni
ne vredi, morace da se rasklopi koliko je moguce, pa udri po smirglanju 
izbegao bih akanje po otpadima, interesovalo me da li pasuju svi univerzalni

- BojanM
- BOFH
Ne znam što bi bilo akanje, imaš i na forumu ljude koji prodaju delove za tvoj model auta... potraži po malim oglasima, znam da su članovi Reppa i čini mi se Vucki rastavljali Mondeo 3, a ovo je realno sitnica.
A ako hoćeš da budeš siguran za univerzalac, skini svoj upaljač pa pogledaj kakvo je kačenje ili, još bolje, ponesi ga u prodavnicu kad kupuješ taj univerzalni.
A ako hoćeš da budeš siguran za univerzalac, skini svoj upaljač pa pogledaj kakvo je kačenje ili, još bolje, ponesi ga u prodavnicu kad kupuješ taj univerzalni.
pozdrav, Bojan

- Pančevac
Ako se odlucis za ovu opciju,nema potrebe bilo sta da rasklapas.Ja sam osmirglao na licu mesta,pet minuta posla sa sve pripremomquando piše:...morace da se rasklopi koliko je moguce, pa udri po smirglanju

Nadjes nesto odgovarajuceg precnika,obmotas smirglu,a donji deo sam ocistio tako sto sam parce smirgle ubacio I pomocu srafcigera malo osmirglao,izduvao prasinu I teraj.
- BojanM
- BOFH
Samo vodi računa da nema struje na upaljaču ako džaraš šrafcigerom unutra 

pozdrav, Bojan

- Pančevac
Ja sam radio pod naponom
I nista se nije desilo 

- BojanM
- BOFH
Nije problem dokle god ne spojiš + i - 
Možda kod Mondea npr. nema struje kad nije na kontaktu, pojma nemam kako je vezano. Kod nekih modela je jedan štos, kod drugih drugi, a kod trećih je neko prethodno prčkao pa prevezivao kako mu je odgovarao... pa vredi ispitati.

Možda kod Mondea npr. nema struje kad nije na kontaktu, pojma nemam kako je vezano. Kod nekih modela je jedan štos, kod drugih drugi, a kod trećih je neko prethodno prčkao pa prevezivao kako mu je odgovarao... pa vredi ispitati.
pozdrav, Bojan

- Pančevac
Naravno
Dobro,sve to samo pre toga skinuti kleme

Dobro,sve to samo pre toga skinuti kleme