Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

relej pumpe

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
Paya le
Poruka: 57
Član foruma od: subota, 15. nov. 2008. u 02:33h

relej pumpe

Poruka od Paya le » četvrtak, 13. jun 2013. u 09:30h

momci imam jedan problem vezan za moj auto, u pitanju je mondeo mk2 sa 1.6 zetec motorom. Auto je u stanju renoviranja kupljen za neke smesne pare pa reko da resim prvo motor, da ne duzim vise objasnicu problem:
auto sam prilikom kupovine uzeo sa problemom koji se javlja povremeno to jest auto pali i radi normalno i kada se ugasi sledeci put se necuje pumpa i auto nece da upali, on inace ima i sekvent plin ali i kad pokusam da ga upalim na plin nece da startuje to jest vergla ali nece da upali. problem se jednostavno sam od sebe resi posle nekog vremena kad odsoji auto, pocne pumpa sama od sebe da radi i opet auto radi i na benzin i na plin normalno. Prvo na sta sam posumnjao bio je relej pumpe ali neznam gde se nalazi i kako da ga prepoznam posto na poklopcu od releja nema oznake za pumpu niti bilo kakve oznake koja mi je poznata. :punnish: instalacija mi je skroz razbucana tako da bi mi svaki vas savet dobrodosao, hvala unapred

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: relej pumpe

Poruka od Markedjani » četvrtak, 13. jun 2013. u 10:57h

Proveri prvo džek pumpe na samom rezervoaru... moguće da ima labav kontakt (mora da ima onu malu metalnu... ajd da je nazovem štipaljkom koja drži ček čvrsto na mestu) ili je sagoreo džek.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Paya le

Poruka od Paya le » petak, 14. jun 2013. u 22:10h

danas sam posle posla sve lepo rasturio i dzek je bio u pitanju labav kontakt ali mi se sad auto ne gasi kad okrenem kljuc unazad :doh: , u svakom slucaju instalacija mu je haos tako da sutra sledi definitivno kupusanje iste, javljam rezultate thumbsuph i hvala Markedjani na smernicama thumbsuph

Paya le

Poruka od Paya le » subota, 15. jun 2013. u 15:16h

problem je bio u sledecem jedan kabli je bio ogoljen pa je dodirivao zicu od pumpe i preko nje je dobijao struju racunar pa je auto i dalje radio i kad mu se okrene kljuc unazad a nisam imao ni ler gas zato sto je step motor bio isljucen iz nekog razloga a kad sam ga uklucio opet je sve funkcionisalo kako treba e sad kad ga pustim da radi malo duze i da temperatura pocne malo da se podize pocne auto da kuva to jest ne pustim ga da skroz prokuva vec da samo malo pokaze ali kad prespojim ventilator direktno smanji se temperatura i auto prestane da kuva, moje pitanje glasi : posto mu je posecena sva instalacija od klime kako creva tako i dzekovi dali ima veze to sa termodavacem u hladnjaku za vodu ili oni rade zasebno nevezano za termodavac klime to jest hladnjaka klime?

Odgovori

Povratak na „Instalacije“