Potenciometar sam merio još ranije, kad nisam imao šemu. I onda je ostao u garaži na hladnom, uključen 2 dana...

Al kupio pre neki dan bateriju, ne ide nam struka bez mutavog...
Motorčići su mi unutar fara, ali nema Bosch nalepnica na njima nego neka štampa bele boje sa Ford logom.
Ne rade mi na oba fara, ali ne vidim razlog da ne budu motorići, iz prostog razloga što idu prako osigurača za farove, tj kratka svetla. Znači da je do osigurača, ne bi mi radili ni farovi. Ne znam da li ih još nešto reguliše u kutiji osigurača?
S druge strane, nemam predstavu ni kojom brzinom se menja visina farova, ni u kojoj meri... Imao sam utisak(ali samo utisak, nisam bio 100% siguran da li mi se samo pričinjavalo) da je levi nešto kao mrdao, ali nisam video razliku... Moraću još jednom da ispreturam kutiju sa osiguračima, možda su mi žice promakle. Nemam želju da baš skidam branik da bi mogao da skinem far i dođem do konektora na faru.
Inače, kad priključim ispravljač 12V na motorić direktno, radi. Ali kad priključim na konektor motorića - kontam da je srednja plava - masa, a leva i desna crne - plus za smer, ne radi. Probao sam samo jedan. Video sam još i da nemaju bog zna kakav radijus, možda se pomeraju za ugao od nekih 60 stepeni. Ne kontam po kom principu rade, deluje mi da imaju neke blagi, jedva vidljivi eks centar na osovini pa to pomera far kad se okrene osovina.
Evo slika sa neta, pretpostavljam da dobro kažeš da su Bosch-ove, jer su ove sa nekog foruma i za Golfa su, ali i mojima kućišta izgledaju baš ovako, samo im je ta bela osovina malo duža:
Sad radim 3 treće smene, prvom prilikom ću pogledati šta je na poklopcu motora i staviti slike, a probaću opet da nađem žice u kutiji sa osiguračima i da izmerim napone.
Mbole, imaš

prvom prilikom za strpljenje!
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...