Ovako, bio sam danas do lokalnog elektricara zbog alternatora. Vec je imao neke ispred mene pa smo odlozili za neki drugi dan. Ali, niteresantno mi je to sto mi je rekao kada sam mu objasnio da mi napon pada na 13,3 kad ukljucim svetlo, da alternator i tada puni istom onom jacinom kojom je punio i pre svetla.
Znaci 14 i nesto puni i dalje. Pokazuje da je 13,3 zato sto veliki potrosaci obaraju napon, to jes volte. Kaze on meni da je problem to sto potrosaci anuliraju i opterecuju alternator i zato pokazuje da je 13,3.

Objasnjavao mi je da netacne rezultate punjenja mozes imati i ako stavis neodgovarajuci akumulator, npr ako si stavio akumulator od 84 ampera, a trebao si 70, znaci za taj akumulator je potreban jaci alternator,
sto znaci da nije za tvoj auto. I obrnuto, ako stavis slabiji akumulator. Kaze da ni tada neces ocitavati punjenje alternatora kako treba. Ovo drugo nema veze sa mojim slucajem, to sam zapamtio kad je rekao pa sam izneo ovde.
Ustvari nadam se da nema veze sa mnom, ja sam stavio akumulator od 72 ampera na tdci od 130 konja.
Ljudi, jel ima ovo nekog smisla sto mi naprica, ili da menjam majstora?