Koji akumulator?
Moderator: Dragomir
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Koji akumulator?
ne ide struja na bandaze pa da ih przkas WD-om..uglavnom grafitna ima otpor struje pa ce ti se aku slabije puniti/prazniti..a ne mogu da se setim da mi je ikad klema toliko oksidirala..ili nije htela da se skine..
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21520
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Jel imaš plastični poklopac iznad akumulatora ?Estariol piše: Vozim Eskorta mk.6, a njegov akumulator je ispod crne plastične rešetke, izložen atmosferskim prilikama.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Estariol
- Poruka: 960
- Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h
@Markeđani
Jok, niti izgleda kao da ga je bilo... Jel bi trebao da bude?
@milan_gt
Ja sam imao tu muku kad sam skidao mrtvi akumulator da bi stavio ovaj koji sad imam. Kako god, napon punjenja mi je dobar.
Jok, niti izgleda kao da ga je bilo... Jel bi trebao da bude?
@milan_gt
Ja sam imao tu muku kad sam skidao mrtvi akumulator da bi stavio ovaj koji sad imam. Kako god, napon punjenja mi je dobar.

Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...
- milan_gt
danas mi stigao ovaj Starter Red, za kamion, cena bas bas povoljna..tek kad je stigao procitam na njemu Made by Yuasa, taj Yuasa mi je fabricki na Yamahi i mislim svim japanskim motorima, marka je top u svetu..
http://www.akumulatori.rs/products/STAR ... pid/783121
http://www.akumulatori.rs/products/STAR ... pid/783121
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3352
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Ono sto sam skoro saznao da su ti yuasa u stvari vrhunski.pitam ja druga koji vozi bmw 325 kad je uzeo taj,kakav je to domaci akumulator,nisam znao da podrzavas nasu industriju.ispadoh glup,to je japanski,ne umem da ponovim ali kad mi je pokazao sta sve rade I sta imaju,shvatih koji sam som sto sam uzeo vartu malo pre toga I koliko su dobri.
Sent from Sony Ericsson Xperia Pro
Sent from Sony Ericsson Xperia Pro
-
- Poruka: 378
- Član foruma od: četvrtak, 17. nov. 2011. u 21:02h
Je l' neko ima neke informacije (iskustva) o robnoj marki "Dynamic"?
Poslednja izmena: Grafit, na dan nedelja, 25. nov. 2012. u 09:08h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2784
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
-
- Poruka: 378
- Član foruma od: četvrtak, 17. nov. 2011. u 21:02h
Nije problem naći Net info... Šturo sam postavio pitanje, dodao sam pitanju i iskustva, reko' možda se to već koristi na našim terenima...
Kod nas je valjda u ponudi jednog "ozbiljnijeg" prodavca, a kako to obično biva tvrdi se da je povezano sa " Vartom"
.
Kod nas je valjda u ponudi jednog "ozbiljnijeg" prodavca, a kako to obično biva tvrdi se da je povezano sa " Vartom"

- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
da ne duzim, akumulator na fiesti bio "EuroPart 71Ah 680cca" .. pokoj mu dusi
da ili ne ovaj
Exide Premium EA722 72Ah 720A
http://www.akumulator-shop.rs/prodavnica-1159.html

da ili ne ovaj
Exide Premium EA722 72Ah 720A
http://www.akumulator-shop.rs/prodavnica-1159.html
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
gore navedeni akumulator u Krusevcu u 2 ovlascene prodavnice (servisi) razlicite cene. U jednoj 10.611,00rsd a u drugoj 12.000,00rsd 

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- knez91
-
- Poruka: 2312
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Nemoj uzeti minimum (ah) sto treba, Ja sam se dvoumio pre nekoliko dana i odustao od tog kineza, videcemo, dosta je skuplji od konkurencije a samo godinu dana duže garancija... (mada procedura oko garancije je zjb, tj nace nesto sto ne ispunjavas)
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- Vladapetr
- Poruka: 398
- Član foruma od: nedelja, 17. jun 2012. u 19:59h
Za Fokusa 1.8 TDdi da li je OVAJ akumulator dobro rešenje?
Sutra sabajle ću da proverim da li je cena u maloprodaji mnogo drugačija od ove na sajtu. Ne bih da poručujem samo zbog AKS-a, pomisao da mi oni prevoze akumulator me odmah obliva hladnim znojem
Ima li za Foksija nešto kvalitetnije a da je u ovom cenovnom rangu ili jeftinije?
Sutra sabajle ću da proverim da li je cena u maloprodaji mnogo drugačija od ove na sajtu. Ne bih da poručujem samo zbog AKS-a, pomisao da mi oni prevoze akumulator me odmah obliva hladnim znojem

Ima li za Foksija nešto kvalitetnije a da je u ovom cenovnom rangu ili jeftinije?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- milan_gt
- milan_gt
reko ajd da pomenem posto je jako bitno a retko se radi ili nikako..proverite i dospite po potrebi destilovanu vodu u sve celije aku-a (sve cepove), za otvaranje koristite 5 ili 2 din ili veliki savciger, proveru radite na svakih 6 meseci, znaci dosipa se samo destilovana, ne dosipa se kiselina za aku
- nikola_focus
- Poruka: 1489
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Posto su mi prvi mrazevi ispraznili akumulator (neki Bartog), rekoh da istrazim malo ponudu. Napunjen je, osvezen i drzi se za sad, ali ni pola zime nije proslo pa moram da razmisljam u ovom pravcu. Za Fokusa 1.8 TDCI 2002 sta bi bilo najbolje kupiti od navedenog: Topla sa gelom (ko ih je vidjao, sa plavom etiketom i crnim kucistem), 82Ah, 720A za 9600din, Topla sa kiselinom (crvena), 74Ah, 680A, za 8000, Exide 72Ah, 720A za 10500, Varta Silver Dynamics 74Ah, 720A za 10600. S obzirom da se ne kupuje svaki dan, nije problem da dam neki dinar vise za nesto sa cim necu da imam problema.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- milan_gt
siva varta, gde si nasao te cene?
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2784
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Nazovi gen. zastupnika Varte, pa ćeš čuti za povoljnosti kupovine,rabat i ostalo.
http://www.torexco.rs/
Ja uzeo Vartu silver dynamic 74Ah 750A...4 godine garancije.Odgovara veličinom (visinom) za Ford vozila.
Ako možeš da ga kupiš peko neke firme najpovoljnije je, jer gen. zastupnik daje rabat 23%.Za fizička lica je 15%.
http://www.torexco.rs/
Ja uzeo Vartu silver dynamic 74Ah 750A...4 godine garancije.Odgovara veličinom (visinom) za Ford vozila.
Ako možeš da ga kupiš peko neke firme najpovoljnije je, jer gen. zastupnik daje rabat 23%.Za fizička lica je 15%.
- nikola_focus
- Poruka: 1489
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Cene su u Nisu, Toplu sa gelom sam gledao u Ford Company, a ove ostale prodavnica Akumulator Plus, Obilicev venac, znaju Nislije gde se nalazi, mada je uglavnom svuda ista cena. Za ovu Vartu, i ja mislim da je najbolja kupovina, samo sad razmisljam nesto da nije Blue Dynamics, mada ne verujem, ona bese ispod 9500 kako mi se cini. Moj neki redosled bi bio Varta, Exide, Topla sa gelom, i na kraju obicna, mada sam za Toplu cuo i procitao dosta pohvala.
EDIT:
Pozvao sam jutros ovu prodavnicu, da ne bih sirio dezinformacije bez potrebe, i omasio sam cenu samo za Silver Vartu, koja je 11500, a Blue je 10500 (racunao sam manje cene jer cu da dam jedan stari od 100Ah i ovaj sto je sad u Fokusu, pa sam pomesao). I dobili su i Toplu sa gelom, oko 10000 je cena.
EDIT:
Pozvao sam jutros ovu prodavnicu, da ne bih sirio dezinformacije bez potrebe, i omasio sam cenu samo za Silver Vartu, koja je 11500, a Blue je 10500 (racunao sam manje cene jer cu da dam jedan stari od 100Ah i ovaj sto je sad u Fokusu, pa sam pomesao). I dobili su i Toplu sa gelom, oko 10000 je cena.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
-
- Ljubitelj životinja
Ne mogu da verujem. Razboleo sam se u petak ,dakle tri dana ukupno nisam vozio. I izadjem da obidjem sta je ostalo od kola jer ga nisma pokrio a macke su orgijale u tom periodu i reko da ga preparkiram nesto i cvrc,nema snage da zavergla. Varta akumulator sam kupio tacno 25 og marta 2012 (36 meseci jebene garancije). Sokiran sam cinjenicom da auto nece da upali.Punjenje je dobro (pratim voltmetar) ali ima jedna fora te me interesuje da li je moguce da je to. Trebalo bi da zna neko ko se razume u struju:
U kolima je ostao zakacen Ipod. Zakacen je na kabl preko koga se puni i pusta zapise na audio sisten u kolima. NIkad ne obracam paznju jer stalno vozim i tj svaki dan vozim i retko se desava da ne vozim tri dana kao sada,dakle,nemam iskustva. Da li je moguc sledeci scenario: Da je zbog niske temperature padao kapacitet njegove baterije,a posto je ostao na kablu da se dopunjavao sa akumulatora?
Ima li ovo logike ili lupam? (vidim da mu je baterija puna a valjda bi trebalo da je malo pao kapacitet ako je ipod stajau danima na minusu)
U kolima je ostao zakacen Ipod. Zakacen je na kabl preko koga se puni i pusta zapise na audio sisten u kolima. NIkad ne obracam paznju jer stalno vozim i tj svaki dan vozim i retko se desava da ne vozim tri dana kao sada,dakle,nemam iskustva. Da li je moguc sledeci scenario: Da je zbog niske temperature padao kapacitet njegove baterije,a posto je ostao na kablu da se dopunjavao sa akumulatora?
Ima li ovo logike ili lupam? (vidim da mu je baterija puna a valjda bi trebalo da je malo pao kapacitet ako je ipod stajau danima na minusu)
- milan_gt
ipod ima bateriju od 2 Ah a aku od 50-60 ili kol'ko vec-nema sanse da je do toga..
elektricar moze da ti proveri dal bilo sta vuce struju na autu..
elektricar moze da ti proveri dal bilo sta vuce struju na autu..
-
- Ljubitelj životinja
Onda cu lepo da se obesim jer je to najjednostavnije resenje. Ko da me samo elektricar ceka kad ozdravim. Nista diro nisma,,osim sto sma nedavno stavio antetnu sa motorom na izlvacenje, sto se tice potrosaca.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Uštedi. Nervozu.
Kupi. Drugi. Auto.
Kupi. Drugi. Auto.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
- Ljubitelj životinja
MIslis ,a ? svima je akumulator nedavno zamenjen, uradjena instalacija,imaju voltmetar i garantuvano nemoze ovo da se desi
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Ja to apropo tvog najjednostavnijeg rešenja. 

pozdrav, Bojan

-
- Ljubitelj životinja
ali zaista jesam iznerviran.uradio sam sve sto je logika zapovedala i opet njesra.