Sent from my iPhone using Tapatalk
Moderator: Dragomir
Tu vec ima smisla.
Mondeo mk5 u vecini slucajeva nosi agm aku tako da ne znam otkud za te pare. Govoris kako punjac nema smisla pa sta je sa autima na kojima su veci akumulatori i skuplji? Evo ja imam 4 auta i 3 kamiona, ako produzis vijek trajanja svakom po godinu dana izracunaj razliku.mbole piše:Tu vec ima smisla.
Ali... originalno je covek pitao za jedan...
@dragan...
Nemam pojma kako se krecu cene akumulatora, ali sasa napisa stranicu unazad da je kupio 75Ah efb za 13000.
Kakve veze ima AGM od 110Ah sa tim?
Nije normalno.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
Govorim o vrlo konkretnom slucaju, gde covek ima JEDAN auto, posto je on to pitao. I takvih je 90%.Dragan225 piše: ↑nedelja, 20. mar. 2022. u 22:15h...
Mondeo mk5 u vecini slucajeva nosi agm aku tako da ne znam otkud za te pare. Govoris kako punjac nema smisla pa sta je sa autima na kojima su veci akumulatori i skuplji? Evo ja imam 4 auta i 3 kamiona, ako produzis vijek trajanja svakom po godinu dana izracunaj razliku.
Daleko je taj ctec od najskupljeg...dino73n piše: ↑ponedeljak, 21. mar. 2022. u 07:57hPa budimo realni. Nije nužno da se ima Ctec smart punjac koji je ubjedljivo najskuplji. I punjac od 20€ iz lidla zavrsava posao. I nije dopunjavanje akumulatora dobro samo za akumulator nego i za alternator a samim time u nekoj mjeri i manju potrosnju goriva.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
mbole piše: ↑ponedeljak, 21. mar. 2022. u 11:21hDaleko je taj ctec od najskupljeg...dino73n piše: ↑ponedeljak, 21. mar. 2022. u 07:57hPa budimo realni. Nije nužno da se ima Ctec smart punjac koji je ubjedljivo najskuplji. I punjac od 20€ iz lidla zavrsava posao. I nije dopunjavanje akumulatora dobro samo za akumulator nego i za alternator a samim time u nekoj mjeri i manju potrosnju goriva.
Excide je 18000, 27000
Bluesmart 15000
Alternator se ne "trosi" vise ako pravi vise struje
Sve sto ima od potrosnih delova u njemu, radi non stop, punio on ili ne. Ajde da kazemo da postoji neka akademska razlika...
Za gorivo se slazemo, no opet... pricamo o sitnuriji.
Poenta je da se po mom misljenju, jednostavno ne isplati zajebancija.
Kacio ga ovako ili onako, pametan, glup...
Crci ce malo pre ili malo kasnije... razlika nije neka, a to vreme mogu pametnije da upotrebim
'bes sistem u kome sve zivo na kolima ja treba jos dodatno da titram.
Kupio sam ja njega, nije on mene.
Druga je prica ako covek bas voli da se zanima, ili mu je to profesija, ili ima gomilicu automobila... Al koliko je takvih?
Haha oprosti mislio sam da je mk5 u pitanju. Nisam navikao da neko ima samo jedan auto, ali ako covjek ima vremena i volje nece mu smetati dopuna jedno vece 3 min posla da se spoji i skinembole piše:Govorim o vrlo konkretnom slucaju, gde covek ima JEDAN auto, posto je on to pitao. I takvih je 90%.Dragan225 piše: ↑nedelja, 20. mar. 2022. u 22:15h...
Mondeo mk5 u vecini slucajeva nosi agm aku tako da ne znam otkud za te pare. Govoris kako punjac nema smisla pa sta je sa autima na kojima su veci akumulatori i skuplji? Evo ja imam 4 auta i 3 kamiona, ako produzis vijek trajanja svakom po godinu dana izracunaj razliku.
Ti imas vozni park, i za tebe naravno vaze potpuno drugacija pravila.
Ali ti si "redak zver"
Ne mislis valjda da je sasvim uobicajeno da ljudi imaju po 7 vozila?
Koji mondeo Mk5? Covek vozi focusa Mk3
Ne troši se ali se opterećuje.Današnji alternatori rijetko dozive da im se potroše četkice ili kolektor uglavnom pregore diode ili crkne regler a to se dešava djelom zbog lošijeg kvaliteta samih dioda ili reglera a djelom što rade pod maksimalnim opterećenjem. Uglavnom što je aku u boljem stanju alternator ima manje posla i samim time će da duze zivi.mbole piše: ↑ponedeljak, 21. mar. 2022. u 11:21hDaleko je taj ctec od najskupljeg...dino73n piše: ↑ponedeljak, 21. mar. 2022. u 07:57hPa budimo realni. Nije nužno da se ima Ctec smart punjac koji je ubjedljivo najskuplji. I punjac od 20€ iz lidla zavrsava posao. I nije dopunjavanje akumulatora dobro samo za akumulator nego i za alternator a samim time u nekoj mjeri i manju potrosnju goriva.
Excide je 18000, 27000
Bluesmart 15000
Alternator se ne "trosi" vise ako pravi vise struje
Sve sto ima od potrosnih delova u njemu, radi non stop, punio on ili ne. Ajde da kazemo da postoji neka akademska razlika...
Za gorivo se slazemo, no opet... pricamo o sitnuriji.
Poenta je da se po mom misljenju, jednostavno ne isplati zajebancija.
Kacio ga ovako ili onako, pametan, glup...
Crci ce malo pre ili malo kasnije... razlika nije neka, a to vreme mogu pametnije da upotrebim
'bes sistem u kome sve zivo na kolima ja treba jos dodatno da titram.
Kupio sam ja njega, nije on mene.
Druga je prica ako covek bas voli da se zanima, ili mu je to profesija, ili ima gomilicu automobila... Al koliko je takvih?