ja reko momci koja jace biju, dnevna il kratka, kaze dnevna al opet nemas kratka ko sto bi trebalo

Moderator: Dragomir
Vi sto baratate sa pravilnicima i zakonima, imam pitanje. Da li ovo znaci da ja mogu da imam uredjaj u autu koji ce paliti oboreno ili dugo svetlo sa nekim automatskim uredjajem, bez ostalih sijalica (tj pozicije) i da ce to biti iole legalno? Cilj je ne privlaciti paznju gospode u plavom i biti, makar u praksi, u okviru zakona (tj, da me svi ucesnici u saobracaju vide), za atest i slicno me zabole ona stvar, posto je to u Srbiji nemoguce izvrsiti. Znaci ubacio bih uredjaj koji je pominjan na drugoj stranici teme koji pali oborena ili duga svetla na 50% (ako mi taj lik ne odgovori, naci cu valjda nekog drugog sa slicnim). Sve zbog stednje ostalih sijalica i ablendera.mbole piše:Nasi zakonodavci kao i obicno pisu poluupotrebljive propise.
U "Pravilniku o podeli..." postoji clan 52 u kome se u stavu 3 i 4 kaze:
Dnevno svetlo se upotrebljava samo po danu i dobroj vidljivosti.
Uključivanje glavnih farova umesto dnevnog svetla (i obrnuto) može biti izvedeno i automatskim uređajem na vozilu.
Sta je DRL?fancy piše:Taj propis o poziciji koja je obavezna uz kratka i duga svetla mislim da važi za noćni režim (tada jedini postojeći za upotrebu svetla), tj. taj zakon je donešen pre postojanja DRL.