Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford galaxy

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
Benjocki
Poruka: 11
Član foruma od: sreda, 17. apr. 2024. u 10:48h

Ford galaxy

Poruka od Benjocki » ponedeljak, 7. okt. 2024. u 19:07h

Nedavno sam kupio forda galaxy-a 85 kw 2004 god.imam par pitanja ako neko moze da mi pomogne.
1. Centralna brava mi neradi,menjao sam barerije na kljucu kontrolna lampica svetli ali na vratima ne sveti u opste ne mogu da ga zakljucam. Samo vozaceva vrata sa kljucem.
2. Ispod suvozacevog sedista ima prostor za jos jedan akumulator ima dva kabla da klemama + i -
ali njega nema,a prethodni vlasnik nema pojma za sta on sluzi ,a kamoli ja ili nije hteo da mi kaze,i ako neko zna za cega on sluzi.
Dal moze neko da mi pomogne mislim vas.

mbole
Poruka: 14915
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Ford galaxy

Poruka od mbole » ponedeljak, 7. okt. 2024. u 23:51h

1. Centralna brava i daljinsko zakljucavanje nisu isto. Za pocetak, da li ti radi centralna brava, to jest, kad zakljucas/otkljucas neka vrata kljucem, da li se i ostala zakljucaju/otkljucaju?
2. Slikaj taj prostor i kleme. Inace se ispod prednjih sedista nalaze kasete za sitnice.
Malo sam pogledao...
Da postoji dodatna baterija ispod vozacevog sedista.
Nisam uspeo da nadjem cemu ustvari sluzi, al koliko mogu da vidim po semama, koristi se za dodatni grejac kabine, upaljac za cigarete i slicne "sporedne" stvari. Da li ima jos neku funkciju... nisam uspeo da pronadjem.
Jedini info koji sam nasao je da je 60Ah, 280A

Sto se tice daljinskog.. moguce je da su se samo pogubili daljinac i auto. Desava se ako je auto duze stajao, ili baterija u daljincu dugo bila prazna/nije upotrebljavan.
Probaj sledece:
1. Zatvori sva vrata (ne zakljucavaj ih, samo ih zatvori). Ubaci kljuc u vozaceva vrata, i okreni ga 3 puta na otkljucano pa vrati nazad na neutralnu poziciju (neka bude u poziciji otkljucano barem pola sekunde svaki put).
Tada treba da se upali lampica na vozacevim vratima, i u narednih 15 sekundi da svetli, sto je vreme u kome treba da zavrsis sledece:
Izvuci kljuc iz vrata i uperi ga prema unutrasnjem retrovizoru (tamo je IR prijemnik, a ne u bravi ko sto vecina misli)
2. Stisni taster za zakljucavanje i drzi ga.
Dok ga drzis, pritisni tri puta taster za otkljucavanje.
Pusti oba tastera istovremeno.

Tada bi lampica trebalo da zasvetli 5 puta, sto znaci da je auto prihvatio daljinac.

Nakon sto lampica pocne ponovo konstantno da svetli, ponovi proceduru 2 za ostale daljince ako ih imas, ili sacekaj da prodje 15 sekundi i da se lampica ugasi.
Djak pesak :)

Benjocki

Poruka od Benjocki » sreda, 9. okt. 2024. u 08:04h

Kada sa kljucem zakljucavam auto mogu samo vozaceva vraza da zakljucam/otkljucam. Uradio sam postupak kako si napisao da uparim daljinac i auto lampica na kjucu je treptala 5 puta ali na vratima nista.
Preko gepek vrata kad hoću da zakljucam auto on zakljuca ili prednja ili zadnja vrata ili unakrsno jedno prednje i jedno zadnje neće sva da zakljuca. Ali daljinac i dalje nista ne reaguje.

mbole

Poruka od mbole » sreda, 9. okt. 2024. u 14:19h

To ce morati kod elektricara...
Imas problem ne samo sa daljincem vec i sa centralnom.
Kakav je... nemoguce utvrditi "na daljinu".

Benjocki

Poruka od Benjocki » sreda, 9. okt. 2024. u 15:43h

Zakazao sam kod elektricara.a ni on nezna za sta sluzi drugi akumulator ispod suvozacevog sedista

sarabo

 
Poruka: 2083
Član foruma od: utorak, 6. jun 2017. u 13:16h

Poruka od sarabo » sreda, 9. okt. 2024. u 19:46h

Cenim da jedno pitanje/poziv ka Grand Motors-u bi rešilo bar ovu dilemu - čemu služi taj drugi aku.

Lično mislim da on ima opciju ili ovaj ili onaj aku u zavisnosti od tržišta.

Uglavnom na USA tržištu se mogu naći vozila koja imaju aku ispod suvozačevog sedišta i to su uglavnom aku sa gelom.

Prvi auto gde sam sreo sa time je PT Cruiser..

Možda grešim
Fiesta 1.8 d ( 1997 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 10. okt. 2024. u 00:34h

Ne... bas ima dva komada. I po ecat-u i po semama iz tis-a.
Jedan regularan pod haubom, i drugi ispod sedista.
I bas ga zovu "additional battery".

Benjocki

Poruka od Benjocki » četvrtak, 10. okt. 2024. u 11:52h

Za sta je namenjena taj drugi akumulator? Neki kazu za webasto drugi za dodatno napajanje ja stvarno nemam pojma

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 10. okt. 2024. u 13:19h

Po onome sto sam uspeo da ispratim po semama (nisam se bas preterano trudio, da budem iskren, malo sam u gozvi s poslom ovih dana), da.. upravo je vezan za dodatni grejac kabine (webasto), i za uticnicu upaljaca... dalje nisam istrazivao

Odgovori

Povratak na „Instalacije“