Scorpio instalacija problem??
Moderator: Dragomir
- MOMO
- Poruka: 311
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 23:58h
Scorpio instalacija problem??
Imam jedan problem na 24v scorpiu, jos dok je auto bilo kod proslog vlasnika imao je neki problem da su se svjetla sama palila kad pada kisa, problem je valjda bio u tome da je bilo puno vode u kucistu osiguraca, to je valjda neki majstor skidao i ocistio i ko zna sta jos i sad je u redu, al imam drugi problem, znaci i kad je kljuc izvadjen iz brave moze mi ostat upaljena ventilacija, brisaci, kad stisnem kocnicu radi stop svjetlo, rikverc svjetlo ako je u R itd.. a unutrasnje svjetlo mi ne radi bez kljuca niti sat sto pokaziva vrijeme i jos par sitnica, jel netko zna sta je tu moglo pogresno da se spoji i jel ima netko shemu instalacije ili bar shemu onih releja tj koji sluzi za sta??
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Re: Scorpio instalacija problem??
Pa to je sve pogresno.. I mislim da zahteva ozbiljne intervencije.. Vidi sa Sibijem.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Prevezana ti je direktno instalacija... moraš da dovedeš instalaciju u red.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- MOMO
Znam, al ima li netko ideju odakle da pocnem traziti? neku shemu?
isto mi se pali ona ABS pumpa bez kljuca, al skroz na kratko vrijeme i vrlo rijetko kad se upali, i onda recimo kad okrenem kljuc na prvi zub onda pocne ono kao duze raditi dok valjda ne nabije pritisak tj normalno kako treba al se pali i bez kljuca ponekad..
isto mi se pali ona ABS pumpa bez kljuca, al skroz na kratko vrijeme i vrlo rijetko kad se upali, i onda recimo kad okrenem kljuc na prvi zub onda pocne ono kao duze raditi dok valjda ne nabije pritisak tj normalno kako treba al se pali i bez kljuca ponekad..
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Jedini koga znam da može da ti pomogne oko toga jeste Sibi... ako se ne javi ovde cimaj ga na pp.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- MOMO
aha, hajd valjda se javi, javim mu se ak nebude.. ak jos netko nesto zna ili ima neko misljenje nek pise.. thumbup
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
U principu treba skidati tablu osiguraca,rasturiti sve i ponovo povezati kako treba...
- MOMO
11 ili 12 mjesec 92 godine.
- MOMO
pogledat cu relej, a znas li slucajno koji je broj? samo se nadam da nije nesto zbrkao u samoj kutiji osiguraca. da mi je bar rijesiti ovo sa ventilacijom, ovo ostalo i nemora.
- MOMO
nasao sam jedan crni sa malo poduzim i sirim nogama, nalazi se u onoj kutiju od osiguraca na suvozacevoj strani kod akumulatora, i kad ga izvadim isto bude. :-( thumbdown
- MOMO
morat cu malo to detaljnije provjeriti, probat cu to sto si rekao. a recimo ako je u kutiji pogresno spojeno nebi li onda trebalo biti da su osiguraci izmjesani, npr osigurac od prozora skinem i nerade svjetla, bubam, jer cim skinem osigurac od ventilacije nemogu je vise upaliti tako da je bar to dobro spojeno.
i jos jedna stvar me zanima, mozda je povezana sa ovim, a mozda i nije, uglavnom kad brisace upalim da ono rade svakih par sekundi, rucicu pritisnes dolje, samo prvi puta odrade i poslije mislim treba cekat par minuta da odrade opet.
i jos jedna stvar me zanima, mozda je povezana sa ovim, a mozda i nije, uglavnom kad brisace upalim da ono rade svakih par sekundi, rucicu pritisnes dolje, samo prvi puta odrade i poslije mislim treba cekat par minuta da odrade opet.
- MOMO
da, ima te brzine od 1 do 6, i evo skuzio sam, izgleda da je problem u samom prekidacu, kad ga drzim rukom pritisnutog prema dole onda odradjiva svoje, cim pustim nece iako stoji u svojoj poziciji, jel komplikacija rastavit ovaj prekidac da malo uredim kontakte, ak je komplikovano pa da se sve raspe kad otvorim da onda nediram.
i imas li ideju odakle da uzmem stalni plus a da je blizu radia da dovedem na onaj memory kabal od radia , ni to nije u funkciji, svaki se put resetira i nepamti, ni tu nema napona kad je izvadjen kljuc, ali mislim kad tu dovedem stalni plus da ce onda raditi i sat i osvjetljenje unutra jer mislim da je povezano, a komplikacija je dovest + direktno sa akumulatora, valjda ima negdje u blizini?

i imas li ideju odakle da uzmem stalni plus a da je blizu radia da dovedem na onaj memory kabal od radia , ni to nije u funkciji, svaki se put resetira i nepamti, ni tu nema napona kad je izvadjen kljuc, ali mislim kad tu dovedem stalni plus da ce onda raditi i sat i osvjetljenje unutra jer mislim da je povezano, a komplikacija je dovest + direktno sa akumulatora, valjda ima negdje u blizini?
- MOMO
znaci da je ne rastavljam??
a vidjet cu dali radi upaljac bez kljuca.. hvala na ideji. thumbup

a vidjet cu dali radi upaljac bez kljuca.. hvala na ideji. thumbup