Poz svima.
Naime, malopre sedam u auto i skontam da mi je crkla (leva) sijalica.
Izadjem, zamenim, iako sijalica koja je "crkla" nije izgledala tako (ne vidim da je pregorela i nit je citava). Svakako sam je zamenio sa novom. U pitanju su Osramove H7 (obicne).
Sednem u auto i primetim da se leva sijalica sporije upalila u odnosu na desnu, znaci nisu se upalile istovremeno. Pokusao sam jos par puta nakon toga i palile su se istovremeno.
Instalacija je ok (bar ja tako mislim). Prosle godine sam promenio grla i stavio keramicka. Zice sam spajao sa WAGO klemama. Nisam imao problema sve do sad.
Sta moze biti problem?
Unapred hvala.
Sijalica u faru (h7) se pali kasnije
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 1781
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
Sijalica u faru (h7) se pali kasnije
Ford Focus 1.6 TDCi 109ks 2005 god
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Sijalica u faru (h7) se pali kasnije
SIjalica je pregorela a nit je i dalje cela što je potpuno normalno.
Nova sijalica se nešto sporije upalila pri prvom paljenju posle vadjenja iz kutije i pole toga svaki put normalno.
Šta tu tačno može biti koji problem?
Nova sijalica se nešto sporije upalila pri prvom paljenju posle vadjenja iz kutije i pole toga svaki put normalno.
Šta tu tačno može biti koji problem?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
- Poruka: 1781
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
E tu dolazimo do problema
Proverio sam sijalicu spojivsi je direkt na akumulator i upalila se.
To bih i ja voleo da znam.
Ford Focus 1.6 TDCi 109ks 2005 god
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Onda imaš problem u nekom od loših kontakata, da li je to sam konektor koji ide na sijalicu ili konektor koji ide iz instalacije na far ili osigurač gubi kontakt u osiguračkoj kutiji... Moraš krenuti redom.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21246
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Vrlo verovatno kontakt na samoj tabli osigurača se malo istopio, posebno što ti fokusi imaju kilave džekove za farove.
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!