Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Voltaza pri naponu?

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
LasPalmas
Poruka: 56
Član foruma od: ponedeljak, 12. jul 2021. u 13:06h

Voltaza pri naponu?

Poruka od LasPalmas » nedelja, 9. okt. 2022. u 23:25h

Pozdrav drugari,jedno pitanje pa me zanimaju misljenja.Dohvatio se multimetra danas i reko ajde da proverim alternator upalio sve zebancije u autu i voltaza je variranje izmedju 11.9 i 12.2 Malo sam se iznenadio jer sam video da treba da bude oko 14 tu gore dole.Skontao da klima najvise vuce ugasim je i volt ode na 14.5 ...Pomislih se u trenutnku da li je ok da bude 12 sa klimom i reko ajde da proverim bazicne stvari,otvorim kutiju osiguraca i chekiram redom,kad ono slucajno nadjoh i to bas za A/C ubacena 20amp a na diagramu stoji da treba 10-ka ampera...Svakako cu sutra da kupim i promenim osigurac kao sto je na dijagramu,ali eto nisam bas expert pa me zanima da li je 12 volt ok sa klimom ili tu nesto nije u redu?

M.M.L.
Poruka: 2063
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Re: Voltaza pri naponu?

Poruka od M.M.L. » nedelja, 9. okt. 2022. u 23:54h

Nisi naveo koji je auto u pitanju, da li je na radnoj temperaturi ili ne. Ako si ga tek upalio i meris na leru onda je to i ok sa svim upaljenim potrosacima. Takodje, tvoj auto poseduje pametan alternator odnosno gasice potrosace ukoliko ne moze da postigne punjenje. Tako da ako nemas neke preke potrebe (lampica i slicno) ne cackaj mecku. To sto stoji jaci osigurac nije vezano za ovaj problem, ali svakako treba da stoji odgovarajuci.

PS. Naslov mi je malo cudan, voltaza pri naponu lol

LasPalmas
Poruka: 56
Član foruma od: ponedeljak, 12. jul 2021. u 13:06h

Re: Voltaza pri naponu?

Poruka od LasPalmas » ponedeljak, 10. okt. 2022. u 00:09h

To mi i cale reko da ne trazim k ako sve radi kako treba.Ali sta znam par osiguraca izbambusano nekako me tera djavo da cackam kad nije kao po uputsvu...Fokus 1 je u pitanju 85kw...A za naslov pa dobro mozda sam i ja nekada zlzlzlzlzlzlzlzl sam ali ima dobro,gresi covek 😂

Slika

Slika

Odgovori

Povratak na „Instalacije“