Problem posle pranja motora vodom
Moderator: Dragomir
- FilipP
- Poruka: 30
- Član foruma od: subota, 30. maj 2020. u 19:19h
Problem posle pranja motora vodom
Pozdrav ford drugari,kao sto rekoh dok sam prao motor pre neki dan vodom tj crevom zastitio sam maf osigurace i jos neke delove folijom ali izgleda sam zaj*bao nesto,naime desavaju mi se 2 stvari koje sam primetio,prva je da kada dam kontakt vetilatori ili klima se sami upale a ja nemam pristup da ih iskljucim i ne radi mali displejcic na centralnoj konzoli,zanimljivo je da svetle dugmici na istoj konzoli gde su regulatori i zone ali ne reaguju na dodir niti se pali displejcic za regulaciju temperature,kada ukljucim poziciju ili kratka ventilatori se gase ali opet displejcic nece da radi....To je prvi problem,a drugi je kada krenem u preticanje i dam migavac upali se dugacko svetlo samo....Sacekao sam par dana da se osusi ali izgleda ne pomaze,sutra dizem haubu ceo dan na suncu ako Bog da sunce...Svakako sam naucio lekciju da vise ne perem crevom motor iako lepse izgleda dzaba mi....Imate li soluciju mozda za ovako nesto?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21493
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Problem posle pranja motora vodom
Kompresorom izduvati instalaciju i kutiju sa osiguračima

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Jozza
- Poruka: 2091
- Član foruma od: sreda, 27. mar. 2013. u 23:55h
Izvadi sve iz kutije sa osiguračima/relejima, izduvaj kompresorom, i obilato naprskaj kontakt sprejom (odbija vodu od metala). Ostavi da se prosuši, opet izduvaj kompresorom, pa vrati sve nazad. Može i fenom za kosu, kao i instalaciju
Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока
Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока
Poznaćeš me i po mraku, po felnama i šestaku
- mbole
- Poruka: 14899
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Verovali ili ne, to je posao gde je wd-40 bolji od ostalih stvari
Posto mu je upravo to namena
WD je od water displacement a 40 je 40-ta formula koju su probali
Posto mu je upravo to namena
WD je od water displacement a 40 je 40-ta formula koju su probali
Djak pesak 

- FilipP
- Poruka: 30
- Član foruma od: subota, 30. maj 2020. u 19:19h
Pozdrav decaci,hvala na odgovorima,evo da se javim i kazem da sam resio problem i da koristio sam kontakt kliner i WD 40...Usput sam mu skinuo klapnu i svecice,ocistio sve i filter vazduha,presmirglao kablice za masu koji vode od akumulatora sve to dok je stajao na suncu i susio se...Upalio ga veceras radi sve kako treba,eto i senzibilniji je na gasu sada,spicio sam ga dobro da ga osvezim na 5k obrta
Ne znam do cega je bilo ali eto znam da vise ne koristim crevce i vodu direktno na motor,iako kao sto sam rekao koristio sam foliju kao zastitu ali jbg voda uvek nadje put...