Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pomoć oko retrofita IVDC za Mondeo Mk4 2008

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
tomi_89
Poruka: 96
Član foruma od: utorak, 15. jun 2021. u 16:27h

Pomoć oko retrofita IVDC za Mondeo Mk4 2008

Poruka od tomi_89 » ponedeljak, 30. avg. 2021. u 22:01h

Poštovanje. U fazi sam retrofita ivdc za mojega ford mondea mk4. Za sada imam oko 90 posto potrebnih dijelova sto se tiče instalacije..ali imam problem. Fale mi dva konektora za amortizere, 6 pinski konektor za ivdc prekidač (kabal sa konektorom imam ali nisam siguran da li odgovara), te xenon konektor za sensore nivelacije. Nigdje nemogu naci model i oznaku konektora da mogu naručiti nove. Ima li itko pristup etisu da mi može reći modele konektora...

macaneli
VIP
Poruka: 9913
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Re: Pomoć oko retrofita IVDC za Mondeo Mk4 2008

Poruka od macaneli » ponedeljak, 30. avg. 2021. u 22:25h

Sta?Nisam te najbolje razumeo.Hoces da montiras ivdc???
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

tomi_89

Poruka od tomi_89 » ponedeljak, 30. avg. 2021. u 22:40h

Upravo tako. Imam sve sto se tiče instalacije. Amortizeri idu zadnji, no fale mi dva konektora za amortizere, te za xenon nivelaciju posto ivdc koristi sensor nivelacije isto... u biti trema nazive modela da mogu naručiti konektore što mi fale....

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » ponedeljak, 30. avg. 2021. u 22:57h

Ivdc su ti sva cetiri amortizera,ne samo zadnji
Zasto bi uopste to montirao???

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

tomi_89

Poruka od tomi_89 » utorak, 31. avg. 2021. u 20:58h

Znam da su 4. Krivo sam se izrazio. Zelio sam reći da amortizeri idu kad zavrsim kompletnu instalaciju i sve pripremim za ugradnju amortizera. A zasto bi to montirao? Pa zbog vozačkih performanski.... volim nekada bas sportski voziti a neda mi se stavljati sportske opruke, amortizere i sl..a ovo mi se cini odlicnim za to koliko si dam oduška. Osim toga 90 posto dijelova (instalacije ) sam dobio skoro besplatno. Jedino mi fale par konektora da mogu zavrsiti instalaciju.....

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » utorak, 31. avg. 2021. u 21:23h

👍
Jesi se raspitao za cenu amortizera novih???

dax92

 
Poruka: 7592
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » utorak, 31. avg. 2021. u 21:54h

tomi_89 piše:
utorak, 31. avg. 2021. u 20:58h
Znam da su 4. Krivo sam se izrazio. Zelio sam reći da amortizeri idu kad zavrsim kompletnu instalaciju i sve pripremim za ugradnju amortizera. A zasto bi to montirao? Pa zbog vozačkih performanski.... volim nekada bas sportski voziti a neda mi se stavljati sportske opruke, amortizere i sl..a ovo mi se cini odlicnim za to koliko si dam oduška. Osim toga 90 posto dijelova (instalacije ) sam dobio skoro besplatno. Jedino mi fale par konektora da mogu zavrsiti instalaciju.....
Cini ti se.. lol

Cena i trajnost tih amortizera ti realno ne opravdavaju ono sto ti ocekujes, narocito sto zelis to naknadno ugradjivati. U sport modu ti nisu full sportski a u comfortu su ok, udobniji, i realno je bas neisplativo to raditi. Bukvalno, ni tamo ni ovamo.

Ako bi vec da das sebi nekad oduska a volis udobnu voznju, otvori se za KW v2 (ili je v3, zaboravih sta imaju za S maxa i Mondea) podesive amortizere, i za 2minuta podesis sa komforta na sport, ali imas bas sport mode. Cena ce ti biti jako priblizna, a trajnost je debelo na strani KWa.

Ja prvi nisam racionalan kad je auto u pitanju, i dosta toga suludog sam uradio, ili spremio da uradim. Pa ako ti ja savetujem da batalis te amortizere, razmisli koliko je sati :D
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

tomi_89

Poruka od tomi_89 » sreda, 1. sep. 2021. u 21:39h

Pa cijena amortizera je takva kakva je. Mogu polovne rijesiti ali vec kada radim uzet nove. posao mi omogucava da mogu bar u 2 mejeseca ostaviti malo vise love. na kraju u autu provodim dosta vremena pa mora biti comfor a opet i kvaliteta. za ozicenje budem sam radio. Samo eto fale par tih konektora gdje moram saznati model d amogu naruciti nove

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » sreda, 1. sep. 2021. u 22:54h

👍 onda samo napred i pun gas :beer:

Odgovori

Povratak na „Instalacije“