Prekidač za svetla na Fiesti 2001
Moderator: Dragomir
- ctahojko
- Poruka: 21
- Član foruma od: nedelja, 28. mar. 2010. u 12:30h
Prekidač za svetla na Fiesti 2001
Imam problem sa prekidacem za svetlo/zmigavce, koji se manifestuje tako sto kad ukljucim duga svetla, prekidac treba prodrmati malo napred nazad da bi proradilo. Prekidala mi je leva sijalica u faru s oborenim svetlima i sad ne radi (kad ukljucim duga onda radi). Kad ostavim svetla i otvorim vrata nekad pisti alarm ya svetla, a nekad ne (u poslednje vreme ne uopste). Pretpostavljam da je citav problem u prekidacu, ali ne znam kako se to resava. Da li se to cisti, popravlja ili menja, i gde i kako to da uradim.
Unapred hvala...
Unapred hvala...
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Re: Prekidač za svetla na Fiesti 2001
To sto ti je treptala samo leva sijalica nema veze sa ablenderom(prekidacem),verovatno ona negde gubi kontakt i sad je kratko svetlo crklo. Moras da promenis sijalicu. Za to sto nece da pisti,da li ti radi svetlo u kabini kad su ti svetla (farovi) upaljena,a vrata otvorena? Ako ne radi svetlo i ne pisti,onda te zeza prekidac na vratima,odnosno stubicu,gde se vec nalazi.
- ctahojko
Ma ne gubi kontakt, pokusao sam da malo mrdnem zice da to proverim i nije. Napominjem da sijalica radi kad je dugo svetlo ukljuceno. A prekidac na vratima je OK. Pali i gasi svetlo u kabini, ali nema uvek alarma za upaljena svetla.kubura16v piše:To sto ti je treptala samo leva sijalica nema veze sa ablenderom(prekidacem),verovatno ona negde gubi kontakt i sad je kratko svetlo crklo. Moras da promenis sijalicu. Za to sto nece da pisti,da li ti radi svetlo u kabini kad su ti svetla (farovi) upaljena,a vrata otvorena? Ako ne radi svetlo i ne pisti,onda te zeza prekidac na vratima,odnosno stubicu,gde se vec nalazi.
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
najbolje da uzmes unimer ili probnu lampu i proveris da li ima napona na sijalici. Crna zica je masa,a druge dve su +,jedan za dugo,jedan za kratko svetlo. ukljucis,proveris i ides dalje. Ako je ablender riknuo,nije ga tesko naci,trebalo bi da je isti i na Fiesti cetvorci,toga bar ima.
- ctahojko
OK, provericu. Hvala puno.kubura16v piše:najbolje da uzmes unimer ili probnu lampu i proveris da li ima napona na sijalici. Crna zica je masa,a druge dve su +,jedan za dugo,jedan za kratko svetlo. ukljucis,proveris i ides dalje. Ako je ablender riknuo,nije ga tesko naci,trebalo bi da je isti i na Fiesti cetvorci,toga bar ima.