Problem sa strujom ford fiesta IV
Moderator: Dragomir
- Djeric
- Poruka: 6
- Član foruma od: sreda, 18. okt. 2017. u 22:41h
Problem sa strujom ford fiesta IV
Drugaru,
Može li mi neko pomoći?
Kada upalim fiestu, NE rade mi podizači, žmigavci, ventilator... (ovo sam primetio) i to traje 30-60 sekundi a onda
sve proradi. Kada je auto radio ovaj kvar se ne manifestuje, samo paljenje posle dužeg mirovanja.
Bukvalno ga isturiram u mestu i u roku od minuta (manje - više) sve prodadi kao da ništa nije bilo???
Zna li neko šta može biti.
Ne vidi se na dijagnostici
Merio sam napon punjenja, kakao mi je rekao jedan član, pre verglanja je 12,50V a čim se motor upali 14,10V i to je valjda ok.
Ne vuče struju nigde i to smo proverili. aumulator je skoro nov.
Čini mi se kada je hladnije češće se ovo dešava nego kada je toplo!!
Saša
Može li mi neko pomoći?
Kada upalim fiestu, NE rade mi podizači, žmigavci, ventilator... (ovo sam primetio) i to traje 30-60 sekundi a onda
sve proradi. Kada je auto radio ovaj kvar se ne manifestuje, samo paljenje posle dužeg mirovanja.
Bukvalno ga isturiram u mestu i u roku od minuta (manje - više) sve prodadi kao da ništa nije bilo???
Zna li neko šta može biti.
Ne vidi se na dijagnostici
Merio sam napon punjenja, kakao mi je rekao jedan član, pre verglanja je 12,50V a čim se motor upali 14,10V i to je valjda ok.
Ne vuče struju nigde i to smo proverili. aumulator je skoro nov.
Čini mi se kada je hladnije češće se ovo dešava nego kada je toplo!!
Saša
- cortina.vr
- Poruka: 157
- Član foruma od: četvrtak, 13. avg. 2009. u 20:40h
Re: Problem sa strujom ford fiesta IV
Verovatno Ignition relay ima loše kontakte u tabli osigurača, tako da kad se zagreje "proradi"...
- Djeric
Da li se taj relej nalazi pod haubom ili u kabini kod osigurača?
- cortina.vr
Ne znam kod tvog auta, pretpostavljam da je pod haubom, obično je najveći, žute ili narandžaste boje.
Ovo za relej je samo moja pretpostavka, jer imam isti problem, proverite i tablu osigurača možda je u njoj neki problem sa kontaktima.
Ovo za relej je samo moja pretpostavka, jer imam isti problem, proverite i tablu osigurača možda je u njoj neki problem sa kontaktima.
- Djeric
Bravo druže,
Našao sam ga. Relej i nalazi se u kabini iznad osigurača.
Kako su me majstori "vozali" .... ulazak brave...akumulator... umalo da puknem a ono relej!!
Hvala svima
Našao sam ga. Relej i nalazi se u kabini iznad osigurača.
Kako su me majstori "vozali" .... ulazak brave...akumulator... umalo da puknem a ono relej!!
Hvala svima
- cortina.vr
Dobro je!