N356 je prekidac koji se nalazi u bravi gepeka. Kad okrenes kljuc, taj prekidac spoji na masu crno/zutu zicu.
Ta zica ide od gepeka, do prekidaca u kabini i od njega nastavlja do GEM-a (to su one dve zice koje dolaze na pin 2 konektora, jedna odatle ide ka gepeku, druga ka GEM-u).
C526 je prekidac u kabini.
Kad njega pritisnes, on tu istu crno/zutu spoji na masu.
Kad GEM dobije masu na pinu 16 (konektor C430), on pusti struju na pin 2, pokrene motorce za otvaranje gepeka i gepek se otkljuca.
Potpuno je sve jedno kako je masa stigla na pin 16. Dal je ukopcao prekidac na bravi gepeka ili prekidac u kabini, bitno je da pin 16 dobije masu.
Prekidac koji se vidi na semi u sklopu motora, sluzi da upali svetlo u gepeku, i nema veze sa otkljucavanjem.
Ostaje jos prekidac N98 koji javlja GEM-u da li su vrata gepeka otkljucana ili nisu.
E sad, ja zaista ne vidim drugi nacin da uspevas da otkljucas kljucem a ne uspevas prekidacem, osim da je ili prekidac vrisnuo ili da je masa do prekidaca u prekidu.
Jedino ako postoji mogucnost da se ta brava otvara cisto mehanicki, to jest da je to ostavljeno kao neki "backup" (sto uopste nije nemoguce). Da li se kad otkljucas kljucem cuje motorce?
Ako se ne cuje, onda je moguce da se brava otvara cisto mehanicki, a da imas prekid izmedju prekidaca i GEM-a.
Posto se otvara daljincem, veza ka motoru mora da bude ispravna, posto inace ne bi radilo ni na daljinac.
Konektor C430 koji ide na GEM i sam GEM su kod desnog A stuba

Ako budes probao da dovedes masu direktno na GEM, povedi racuna da postoji jos jedna crno/zuta na pinu 17, pa da ne pobrkas. Daklem, kad na pin 16 dovedes masu, gepek bi trebalo da se otvori.
Ako je ta zica sa masom u prekidu... bice "veselo" posto je splajs (spoj vise masa, S110) u koji ona ulazi, iza instrument table, negde oko sredine, pa odatle ide na zajednicku masu koja je koliko mogu da vidim negde oko desnog A stuba.
Ta zajednicka masa nije u prekidu, posto je na nju vezano jos gomila stvari, pa ti ni to ne bi radilo, ali zica moze da bude.
Gde je prikaciti ako je prekinuta... to vec ne znam da ti kazem. Moraces da rascerupas pa da vidis gde je najzgodnije da se izvuce.