Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

fiesta 1.4 tdci 2002 ventilator

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
peki_92
Poruka: 465
Član foruma od: utorak, 10. nov. 2009. u 17:19h

fiesta 1.4 tdci 2002 ventilator

Poruka od peki_92 » sreda, 20. maj 2015. u 19:57h

neradi ventilator na hladnjaku. ne pali se ni kada se motor zagreje ni kada se upali klima. osiguraci su ok kao i relej kod akumulatora. treba mi sema da ispratim zice... kada spojim one dve debele na releju ventilator pocne da radi... jedna tanka crno-bela sa relej ide do racunara i ona je ok. druga tanka od releja, zeleno-bela, mi je zavucena skroz. da ne bih skidao usis i pola auta da vidim sta kako pa da resim problem. hvala vam kolega. takodje neradi na kada prespojim reostat na ventilatoru. sto se klime tice, freona ima i nije presostat ( kompresor se ukljuci ali raste pritisak freona jer ne radi ventilator)...
L A V

mbole
Poruka: 14989
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: fiesta 1.4 tdci 2002 ventilator

Poruka od mbole » sreda, 20. maj 2015. u 21:50h

Koji mesec 2002 (mesec proizvodnje iz VIN-a, ne kad je prodata/registrovana)? To je prelomna godina.

Sad videh, taj 1.4 je samo iz druge polovine.
https://mega.co.nz/#!GIVB1SSA!kJoVrDe5B ... LBMZQcwMeg
Djak pesak :)

peki_92

Poruka od peki_92 » sreda, 20. maj 2015. u 23:03h

peugeot motor unutra. hvala mbole... aj sad sa vama da pojasnim. ECT senzor sam ispratio i on je ok.... presostat(C405) cu sutra ispitati. i tacno kad na releju 2. brzine prespojim 3 i 5 on radi... nisam primetio da imam po dve zice na tom releju ali cu sutra proveriti. dalje. 2 ide u racunar i to sam proverio. mene znaci zeza pin 1 na releju.
L A V

mbole
Poruka: 14989
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 21. maj 2015. u 00:15h

Ta druga zica sto dolazi na relej druge brzine, ustvari sluzi za prvu brzinu. No kako ti nemas ni jednu ni drugu, ne bi trebalo da ona ima veze (izuzev ako se otkacila pa spaljuje osigurac).

Na ovoj semi se ne vidi, ali splajs S110 je daje povezan sa gomilom stvari, to jest ovaj osigurac F12 napaja i MAF, EGR ventil, Intake air control valve, fuel pressure solenoid, fuel metering valve.
Posto ovo ostalo ocigledno radi, to ce reci da do S110 stize napon, pa ga verovatno ima i na pinovima 1 oba releja (mada ne bi bilo lose izmeriti, mozda je nesto zeznuto od tog splajsa do kutije releja).
Djak pesak :)

peki_92

Poruka od peki_92 » nedelja, 24. maj 2015. u 12:46h

resio sam odmah sutra dan ali nisam napisao jer mi je bio iskljucen internet. naime, reostat je bio u problemu, njega sam prmostio i zica od jednog releja do drugog je bila u prekidu. hvala ti kolega.
L A V

Odgovori

Povratak na „Instalacije“